Ponta, despre audierea USL la PE si greva parlamentara - TV Ziare.com

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 14:47
3260 citiri
Ponta, despre audierea USL la PE si greva parlamentara - TV Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a explicat, intr-o emisiune TV Ziare.com, de ce USL a reclamat "derapaje democratice" din Romania in Parlamentul European, cum va face Opozitia greva parlamentara, relatia cu Puterea actuala si ce schimbari ar face daca va castiga alegerile parlamentare din anul 2012.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Victor Ponta

Intrebat de cititorii Ziare.com daca demersul USL in care e acuzat deficitul de democratie din Romania nu ne pune tara intr-o situatie delicata. Ponta a raspuns: "Deloc. Dimpotriva. Noi aici vrem doar sa informam referitor la punctul nostru de vedere de ce nu credem ca e bine sa se amane alegerile locale, sa adopti legi prin asumarea raspunderii Guvernului, de ce nu e bine sa modifici legile electorale in an electoral fara sa te consulti cu Opozitia, dar ne si asumam fata de partenerii europeni ca nu vom face la fel".

"Romania e o tara europeana (...) care in acest moment se afla intr-un deficit de reguli democratice (...)Parlamentul European e si parlamentul tau si al nostru si eu nu-l consider un parlament strain - a fost construit pentru toti cetatenii europeni si eu sunt un cetatean european", a mai spus Ponta pe acest subiect.

Greva parlamentara - Din ce va trai Opozitia?

Liderul PSD a reafirmat hotararea Opozitiei de a intra in greva parlamentara, spunand ca senatorii si deputatii USL nu vor primi niciun ban pentru aceasta perioada, intrucat nu vor mai participa la voturi.

Intrebat cu ce bani va trai el, Victor Ponta a raspuns ca are norocul ca sotia lui, europarlamentarul Daciana Sarbu, are un salariu foarte bun.

"Din fericire, sotia mea are un salariu foarte bun lucrand aici, la Bruxelles", a raspuns Ponta la TV Ziare.com.

In opinia sa, oricum prezenta alesilor USL era inutila in Parlament, intrucat Guvernul impunea toate legile importante prin asumare de raspundere.

"Daca treaba de parlamentar inseamna sa adopti, sa discuti legi, inseamna ca de aproape un an niciunul din noi nu si-a facut treaba - cele mai multe legi, prin asumarea raspunderii Guvernului.

Avand in vedere ca de atata timp nu putem sa ne exercitam dreptul la vot, de a ne exercita dreptul de motiune de cenzura, fiindca Puterea sta in banci, sa stam ar insemna sa fim complici cu ei", a explicat presedintele PSD.

Ponta spune ca USL va discuta cu Puterea doar daca aceasta ia decizia sa organizeze alegeri anticipate.

"Fiecare zi in care cei de la Putere raman acolo inseamna procente in plus, dar pentru Romania (...) cu cat mai repede alegeri, cu atat mai bine".

El s-a aratat convins si ca, daca Guvernul nu face nimic pentru a implini asteptarile populatiei, protestele antiguvernamentale vor reincepe in forta in primavara.

Promite depolitizare si Constitutie noua

Victor Ponta a raspuns si mai multor intrebari referitoare la ce ar face daca USL va castiga alegerile parlamentare din 2012.

In primul rand, Ponta a spus ca USL nu va guverna alaturi de UDMR, cu exceptia cazului in care obtine mai putin de 50% la scrutinul electoral.

El a vorbit si despre revizuirea Constitutiei, despre care a spus ca se va face in anul 2013, cu referendum in 2014, de catre un Parlament "cu legitimitate".

"In 2013, noul Parlament, cu legitimitatea data de vot, trebuie sa finalizeze procedura. In 2014, poate odata cu alegerile pentru PE, mergem si la referendum", a afirmat Ponta.

El a promis si o depolitizare masiva, spunand ca doar ministrii si secretarii de stat vor fi numiti politic, intr-o guvernare USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta audiere Parlamentul European, #Ponta greva parlamentara , #PSD