Ponta: Nu vom sprijini acest Guvern. Imi asum greseala de limbaj prea diplomatic

Joi, 09 Februarie 2012, ora 15:11
4771 citiri
Ponta: Nu vom sprijini acest Guvern. Imi asum greseala de limbaj prea diplomatic

Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democrat (PSD), a declarat joi despre discursul din Parlament, care a fost considerat bland la adresa noului Guvern, ca, a folosit un limbaj prea diplomatic si ca isi asuma o greseala, adaugand ca PSD nu sustine Guvernul.

"Daca exprimarea mea a fost prea politicoasa pentru starea obisnuita din ultimii ani din Parlament, atunci pot sa am corectez", a declarat Victor Ponta, la Romania TV.

Ponta a adaugat ca a dorit sa prezinte noului Cabinet 15 propuneri care fac parte din programul USL de guvernare si sa lanseze o provocare pentru ca acestea sa fie puse in practica.

Intrebat daca discursul din Parlament ar semnala un sprijin al PSD fata de Guvernul lui Mihai Razvan Ungureanu, Ponta a raspuns: "Categoric nu, PSD va sustine doar un Guvern USL".

Liderul PSD a precizat ca si-a dorit sa opreasca unele critici ale propagandei oficiale, care arata ca Opozitia "critica si nu are solutii".

"Probabil ca limbajul meu a fost prea diplomatic sau prea politicos si asta e un lucru pe care mi-l asum ca o greseala. Insa mesajul si decizia politica a USL am prezentat-o si a fost respectata integral de toti parlamentarii USL: nu am participat la investirea Guvernului, nu am votat acest Guvern, nu vom sprijini acest Guvern.

Cele 15 puncte pe care eu le-am ridicat sunt cele 15 puncte pe care USL le are deja incluse in programul sau de guvernare", a declarat Ponta, la Antena 3.

Ponta a mai spus ca regreta nemultumirile pe care le au partenerii din USL, in urma discursului sau.

"A fost poate, si pot sa inteleg criticile care mi s-au adus, un discurs care astazi si in zilele noastre este anormal pentru ca nu au fost atacuri la persoana sau lucruri spuse prea virulent. Sper, insa, si imi doresc dupa alegerile urmatoare, dupa ce nu va mai fi dl Basescu presedinte, sa revenim totusi la o stare de normalitate in care un discurs critic dar nu neaparat virulent sa fie regula, si nu exceptia", a spus Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca isi mentine in continuare convingerea ca alegerile anticipate sunt o solutie buna pentru Romania, dar si ca, daca exista posibilitatea ca noul Guvern sa fie rasturnat printr-o motiune de cenzura, USL o va face.

Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei

"Am stabilit cu domnul Antonescu (Crin Antonescu - n. red.) ca voi merge in Parlament si voi spune ca USL nici nu participa si nici nu va vota acest Guvern, mai mult am stabilit impreuna ca vom ataca la Curtea Constitutionala modul in care ministrii au fost prezentati fara avizul comisiilor", a spus Ponta.

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, joi, in Parlament, ca spera ca noul premier sa nu fie "un nou Emil Boc", salutand totodata "ideile nobile" ale prim-ministrului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....