Ponta, despre martianul Funeriu si Guvernul-ciuma

Marti, 05 Iulie 2011, ora 21:50
2549 citiri
Ponta, despre martianul Funeriu si Guvernul-ciuma
Foto: Antena 3

Presedintele PSD Victor Ponta a comentat, marti seara, pe marginea rezultatelor slabe de la examanul de bacalaureat, apreciind ca "martianul Funeriu (n.r. - ministrul Educatiei) ar trebui schimbat din functie".

"Nu poti sa pui in fruntea unui minister pe domnul Funeriu, care-i un fel de martian si incearca sa ne faca pe toti pamanteni", a declarat Victor Ponta, invitat la Antena 3.

Co-presedintele USL propune un sistem de invatamnt depolitizat, condus de persoane care sa nu fie desemnate pe baza "suportului politic, al pilelor, al relatiilor". "E nevoie de o persoana competenta, neimplicata politic, care sa nu faca parte nici din PSD, nici din PDL", a completat Victor Ponta.

Liderul PSD a comparat reformele din Educatie propuse de Daniel Funeriu cu o interventie chirurgicala, amintind de afirmatiile seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a comparat Romania cu un pacient bolnav.

"Daca operezi un bolnav cu barda, moare. Daca-l operezi cu un bisturiu, se insanatoseste. Iar cum Educatia este operata de domnul Funeriu cu barda, automat iti moare", a explicat Victor Ponta.

De asemenea, co-presedintele USL a comentat si pe marginea declaratiilor facute, marti, de guvernatorul BNR Mugur Isarescu, potrivit caruia corhotele de mitomani au fost scoase-n fata.

"Sunt pe aceeasi lungime cu domnul Mugur Isarescu. Nu pot decat sa fiu de acord cu domnul guvernator. Din pacate, din cauza functiei pe care o ocupa, dumnealui este inconjurat de cohorte de mitomani. Incearca sa ii ajute, sa ii corecteze, insa fara prea mare succes", a adaugat pesedistul.

"Guvernul - pentru unii muma, pentru altii ciuma"

Pe de alta parte, Victor Ponta a acuzat actualul Guvern ca este pentru "unii muma, pentru altii ciuma", criticand lipsa masurilor luate impotriva Universitatii Spiru Haret, care "produce absolventi pe banda rulanta".

"Din 2009 am incercat sa rezolvam in acest Guvern problema unei universitati care produce cei mai multi licentiati. De doi ani si jumatate domnul Funeriu nu poate lua aceasta masura impotriva unei universitati ai carei studenti nu ar lua nici Bac-ul. Arata ca esti la fel de dur cu toti elevii, acelesi conditii stricte sa fie si la examenul de licenta. Cand esti cu unii muma, cu altii ciuma, sentimentul de revolta e justificat", a mai spus co-presedintele USL.

"Basescu se cearta cu toata lumea"

In alta ordine de idei, Ponta a catalogat drept ireponsabile afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la trecerea Prutului de catre trupele romanesti in 1941, acuzandu-l pe seful statului ca "se cearta cu toata lumea".

"Basescu isi pune in cap America, Rusia, China, comunitatea evreieasca. Nu poti sa nu te duci la Ambasada de Ziua Americii doar pentru ca nu te primeste presedintele Obama in vizita. Nu poti sa stai noua luni fara ambasador la Beijing, curand cea mai mare putere economica a lumii. Nu poti sa te certi cu rusii si cu toata comunitatea evreiasca, facand ramarci nepotrivite si iresponsabile despre maresalul Antonescu", a conchis co-presedintele USL.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#victor ponta rezultate bac, #bac 2011 rezultate, #ponta funeriu martian, #ponta guvern ciuma , #PSD