Ponta, despre revocarea lui Baconschi: Prea putin, sper sa nu dati mita UNPR

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 14:27
2476 citiri
Ponta, despre revocarea lui Baconschi: Prea putin, sper sa nu dati mita UNPR
Foto: RTV

Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democat, a vorbit luni in Parlament, comentand decizia premierului Emil Boc de a-l revoca pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, sustinand ca este "prea putin si prea tarziu".

"Domnule prim-ministru, nu pot decat sa fiu de acord cu decizia de revocare a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, insa este mult prea putin si mult prea tarziu.

Oamenii asteapta solutii pentru problemele lor, nu pentru problemele de imagine ale Guvernului sau pentru lipsa de tact a unui ministru care a ajuns in post pe niste criterii pe care nu merita sa le mai enumar", a spus Ponta.

Liderul PSD a daugat ca este dispus sa asculte ceea ce are de spus prim-ministrul, pe care l-a rugat sa fie de acord cu un pact politic pentru sustinerea unui Guvern de tehnocrati.

Baconschi demis, Ponta si Antonescu cer si alte capete

Acesta a adaugat insa ca spera ca revocarea lui Baconschi sa nu fie doar o schimbare care ar urma sa aduca un post UNPR.

"Sper ca l-ati revocat pentru neimplinirile sale in acea pozitie pe care o ocupa, si nu pentru a oferi o noua mita celor care au tradat Opozitia si au venit alaturi de dvs. pentru functii", a spus Ponta, adresandu-se premierului Emil Boc.

Acesta a adugat ulterior ca Baconschi trebuia demis "de mai multa vreme si pentru fapte mai grave".

Prim-ministrul Emil Boc l-a revocat, luni, pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, dupa declaratiile facute de acesta privind protestele din ultima saptamana.

Teodor Baconschi a declarat, la jumatatea lunii ianuarie, ca protestele din ultima perioada au fost declansate de Opozitie si a vorbit despre manifestanti ca facand parte dintr-o "mahala violenta".

"Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii", a declarat Baconschi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Victor Ponta, #Ponta Baconschi, #Ponta revocare Baconschi , #PSD