Ziare.com

Ponta, despre solicitarea PE privind inchisorile CIA: Facem tot ceea ce e normal pe plan european

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 10:28

   

Ponta, despre solicitarea PE privind inchisorile CIA: Facem tot ceea ce e normal pe plan european
Premierul Victor Ponta a declarat joi ca autoritatile de la Bucuresti vor face "ceea ce este normal pe plan european sau international" in ceea ce priveste solicitarea Parlamentului European (PE) referitoare la demararea unei anchete independente privind regimul inchisorilor CIA de pe teritoriul Romaniei.

"Sincer, nu stiu despre ce inchisori este vorba. Cred ca s-au intamplat cu mult inainte de a ma apropia eu de functia de prim-ministru. Vom studia ce s-a decis si, sigur, facem tot ceea ce e normal pe plan european sau international", a spus Ponta la Salonul Auto Bucuresti.

Climatul de impunitate din jurul complicitatii statelor membre UE cu programele secrete de "transfer" si detentie ale CIA a permis continuarea incalcarii drepturilor fundamentale, asa cum rezulta din programele de supraveghere in masa dezvoltate de SUA si de unele state membre, se mentioneaza intr-o rezolutie a Parlamentului European (PE) votata joi in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, informeaza un comunicat al institutiei.

Eurodeputatii se declara 'foarte dezamagiti' de refuzul Comisiei Europene (CE) de a raspunde substantial la recomandarile facute de Parlamentul European (PE) in rezolutia sa din septembrie 2012, adoptata ca urmare a lucrarilor Comisiei temporare privind acuzatiile de utilizare a statelor europene pentru transportul si detentia ilegale de prizonieri. Aceste recomandari sunt reintegrate in rezolutia din acest an. De exemplu, eurodeputatii cer din nou Comisiei sa investigheze daca regulile UE au fost incalcate de colaborarea cu programul CIA.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 172 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tovarase Ponta, aveti grija mare ce declarati: tovarasu' Nastase

a inceput sa se foiasca jenat... Il bagati in ... fara sa vreti. Cred ca si Motocicleanul este un pic jenat la incheieturi... il strange un pic blousonul de piele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor