Ponta devine presedinte de asociatie: A depus actele la judecatorie

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 13:56
4648 citiri
Ponta devine presedinte de asociatie: A depus actele la judecatorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta a depus la Judecatoria Sectorului 5 o cerere in care solicita judecatorilor sa admita acordarea personalitatii juridice Asociatiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020".

Actele de infiintare au fost depuse in instanta pe data de 15 decembrie 2015, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 14 ianuarie.

Victor Ponta isi face fundatie - cand va fi lansata

Presa a relatat ca Victor Ponta va indeplini functia de presedinte al acestei asociatii, care se va axa pe proiecte internationale.

Vicepresedintii acestei asociatii ar urma sa fie Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, si Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii in Guvernul Ponta.

Asociatia pe care fostul premier urmeaza sa o lanseze in perioada urmatoare nu se va implica in politica, pentru ca se va ocupa de proiecte internationale, au declarat pentru Agerpres surse politice.

"In mod categoric fundatia nu va avea nicio legatura cu politica, nu va participa la conferinte sa faca evaluarea clasei politice, evaluarea Parlamentului, sau sa discute despre ce legi trebuie date in Romania. Deja Victor Ponta a fost la o conferinta in China. (...)

Pe modelul acela va lucra aceasta fundatie. Acolo au venit oameni de la mai multe fundatii din lume si au discutat pe mai multe teme", au precizat sursele citate, referindu-se la Conferinta organizata la Beijing cu ocazia lansarii "China - Central and Eastern European Countries Think Tank Network".

In afara de presedinte si cei doi vicepresedinti fundatia va fi condusa de un board din care vor face parte alti cativa fosti ministri din Guvernul Ponta.

Victor Ponta a participat, la finalul anului trecut, in calitate de "keynote speaker" la Conferinta organizata la Beijing cu ocazia lansarii "China - Central and Eastern European Countries Think Tank Network".

"Invitatia care mi-a fost adresata este inca un semn al modului pozitiv si special in care China priveste Romania (si aprecierea pentru succesul Summitului organizat la Bucuresti in 2013). Cred in continuare ca proiectele dezvoltate de China in Regiunea noastra sunt formidabile oportunitati de dezvoltare si ca trebuie continuate si finalizate (...).

Trebuie doar inteligenta si seriozitate din partea noastra si beneficiile vor fi uriase! Iar implicarea noastra activa in megaproiectul "New Silk Road" este o alta "comoara" din punct de vedere economic careia nu trebuie sa-i dam cu piciorul", a precizat Ponta intr-o postare pe pagina de socializare la 16 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta asociatie, #Ponta presedinte asociatie, #Ponta asociatie Marea Neagra , #PSD