Ponta, discutie informala cu Iohannis: I-a spus ca trebuie sa avem "trei puteri in stat, nu doar una"

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 11:53
4566 citiri
Ponta, discutie informala cu Iohannis: I-a spus ca trebuie sa avem "trei puteri in stat, nu doar una"
Foto: Antena3/Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a dezvaluit luni, in sedinta Biroului Politic al PSD, ca a avut ocazia, la Cotroceni, sa discute cu Iohannis despre necesitatea ca puterile in stat sa fie foarte bine delimitate.

"Am avut ocazia sa discutam mai putin formal despre faptul ca avem, intr-adevar, o ordine constitutionala in Romania, in care sa existe trei puteri in stat, nu una singura. Cele trei puteri sa se respecte, sa se echilibreze reciproc. Sa avem tot respectul si toata independeta pentru justitie, pentru Parlament si pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, ca asa s-a gandit acum trei sute de ani, sa fie trei puteri, si bine s-a gandit, si asa trebuie sa facem si in continuare", a spus premierul.

Ponta: Senatorii nu sunt angajatii unui procuror. DNA a incalcat grav procedura

Declaratia de luni a lui Ponta vine dupa cea facuta cu o seara inainte in care a subliniat ca senatorii nu sunt angajatii unui procuror DNA, iar cererile DNA privind votul senatorilor in legatura cu solicitarile sale "incalca grav regulile de procedura si respectul intre institutii".

Ponta a precizat ca i-a vorbit ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, despre acest aspect.

"I-am spus domnului Cazanciuc ca ministrii nu se adreseaza Parlamentului direct, ci prin mine, ca prim-ministru. 'Vezi ca e o incalcare grava a unei reguli de procedura, care de fapt inseamna respect intre institutii' si mi-a zis ca o sa vorbeasca cu procurorul general. (...) Senatorii nu sunt angajatii unui procuror de la DNA, cum nici procurorii nu sunt angajatii Senatului", a spus Ponta duminica seara, la Antena 3.

Iohannis a chemat partidele la Cotroceni - vezi aici cele mai importante momente si declaratii

Premierul a fost cel care a condus, luni, delegatia PSD la consultarile de la Palatul Cotroceni initiate de presedintele Klaus Iohannis. Printre temele discutate se numara legislatia electorala, inclusiv votul romanilor din diaspora, si procedurile de incuviintare a urmaririi penale, retinerii, arestarii sau perchezitiei senatorilor si deputatilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta puteri stat Justitie, #Ponta parlament angajati DNA , #PSD
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Adica sa fiec trei puteri ( ca si pana acum),dar sa comunice NUMAI