Ponta l-a executat pe MRU dupa tiparul Gadea (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 15 Martie 2012, ora 18:42
14710 citiri
Ponta l-a executat pe MRU dupa tiparul Gadea (Opinii)
Foto: TVR Info

Singurul lucru care a ramas din interviul lui MRU la Antena 3 a fost "dezvaluirea" legata de convorbirea telefonica avuta cu Victor Ponta. Soc! Cum, iar tradeaza Ponta? Deja stirile erau pregatite - "Ponta sustine Guvernul MRU si pregateste marea debarcare din USL".

Orisicum, chiar si fara interpretarea asta extrema, dezvaluirea premierului despre o relatie "speciala" intretinuta cu liderul Opozitiei este un subiect fierbinte oricand.

Miza jocurilor politice pana la alegeri e una si numai una - destabilizarea USL, ruperea de procente din dreptul Opozitiei si transferul lor catre Traian Basescu, PDL sau orice alta fata a aceleiasi Puteri.

Din acest motiv, confesiunea neeleganta si neprincipiala a lui MRU despre convorbirea avuta cu Ponta avea potentialul unui pumn in plina figura pentru USL. Putea curge mult sange, cu atat mai mult cu cat existau si "precedentele" - mesajul de sustinere a lui Victor Ponta, din Parlament, de la investitura Guvernului MRU.

N-a fost sa fie. Din pacate, as spune, de dragul spectacolului politic si al frumusetii vietii. N-a fost sa fie asa, pentru ca Ponta a mutat cel putin la fel de inspirat pe cat i-a raspuns MRU lui Gadea. Recunosc deschis, in concordanta cu toate celelalte opinii impartasite de-a lungul timpului in privinta asta, nu m-as fi asteptat din partea lui Ponta la o mutare atat de buna pe cat a fost raspunsul dat lui MRU, in privinta convorbirii telefonice "scapata" de premier in direct la Antena 3.

Ponta a afirmat ca a vorbit cu premierul despre schimbarea Robertei Anastase. Raspunsul pe care zice presedintele PSD ca l-a primit face toti banii - "MRU ar vrea sa o schimbe pe Anastase, dar nu poate si nu are cum". Cum? E mai tare decat seria de smetii aplicate de MRU lui Gadea in direct.

Mai mult, Ponta pluseaza si ne povesteste ca prim ministrul i-a marturisit ca "doar un alt domn" ar putea-o schimba pe Anastase din fruntea Camerei, domn care nu e domnul Boc! Frumos! Golanesc, dar asta inseamna politica.

O intorsatura spectaculoasa, surprinzatoare chiar pentru apetitul cunoscut al domnului Ponta fata de tot felul de gafe.

Nu conteaza daca este sau nu adevarat ce spune Ponta. Nu are importanta, pentru ca sirul obrazniciilor si confesiunilor de budoar a fost declansat de premier. Domnia sa a ales sa isi exhibe relatiile si discutiile personale in spatiul public. Ponta nu a facut decat sa aduca precizarile cuvenite. Putin badaranesca si confesiunea lui Ponta, dar pe masura lui MRU. La razboi ca la razboi.

Sunt convins ca stirea poate fi falsa, declaratia lui Ponta in cel mai bun caz inexacta sau mult prea distorsionata, insa efectul este acelasi pentru Putere. E o usa trantita in nas.

Se inscrie in suita de mici razboaie aparent ilogice, precum cel dintre MRU si E. Udrea. E posibil si ca "dezvaluirea" sa nu fie altceva decat tot o intoxicatie, lansata soparlesc de Putere prin gura nevinovata a lui MRU, careia Victor Ponta i-a cazut prada.

Daca te gandesti putin, aproape ca ar avea sens. Traian Basescu si PDL nu stiu cum sa se lepede de bolovanul "hoatei de Anastase" si, in lipsa unei idei mai bune, au lansat acest zvon prin dubla prefacere a calului troian MRU.

Insa ipoteza, "speculativa" cum i-ar placea lui MRU sa spuna, nu ar aduce beneficii decat premierului. Doar el ar iesi bine vazut si intentionat, Puterea fiind vazuta ca o hoarda de corupti care se acopera unul pe altul. Daca scenariul conspirativ ar fi real, ma gandesc totusi ca nu ar fi avut prea mult sens ca Guvernul sa dea un comunicat oficial care sa comenteze si sa dezminta spusele lui Ponta. Ar fi lasat soparla asa cum a fost inghitita de fiecare. Insa comunicatul exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Ungureanu schimbare Anastase, #Ponta Ungureanu telefon , #PSD