Ponta: Mai sunt 11 luni si scapam de Basescu

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 23:50
7871 citiri
Ponta: Mai sunt 11 luni si scapam de Basescu
Foto: Antena 3

Co-presedintele USL, Victor Ponta, a declarat, vineri seara, ca presedintele Traian Basescu mai are 11 luni in functie, intrucat, dupa ce actuala Putere va pierde alegerile, va fi suspendat.

"Mai sunt 11 luni si scapam de Basescu. Nu ramane presedinte. Cred ca o majoritate absoluta pe care o obtinem prin vot il aduce pe Traian Basescu la judecata poporului, la referendum", a spus Ponta, vineri seara, la Antena 3.

Ponta, despre consultarile cu Basescu: Pe Geoana il plesnea

El l-a criticat pe seful statului si pentru acordul de guvernanta fiscala pe care l-a semnat cu alti 25 de lideri europeni si a spus ca nu e nevoie de modificarea Constitutiei pentru implementarea acestuia.

"Scrie o chestie pe care Basescu nu o spune - cei care au drept de vot sunt cei 17 din zona euro. Noi suntem in tribuna. Noi nu avem dreptul sa participam la negocierea acordului. La sistemul de vot, iar nu participam.

Sunt multe tari din euro care au anuntat ca nu schimba Constitutia, vreo 10. Sarkozy a zis ca modificam Constitutia dupa alegeri.

Votam o lege, dar vedem ce inseamna. Cei de la ministerul Finantelor nu stiu sa calculeze deficitul structural. Comisia Europeana are doua metodologii diferite. Traim intr-o lume de lideri politici disperati", a mai spus Ponta.

"Udrea e corupta"

Victor Ponta a acuzat-o si pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale, de coruptie, spunand ca nu are nicio ezitare sa spuna asta.

"Nu insinuez, spun direct, la fiecare contract pe care il semneaza, se duc bani la partid. La doamna Udrea la patinoar. Am dreptul sa spun lucrurile astea. Ce sa facem, sa tacem toti din gura pentru ca nu lucram la TVA?", a raspuns Ponta, intrebat daca insinueaza ca Udrea e corupta.

El a spus ca, daca ajunge premier, nu vor fi bani dati spre firme de partid, intrucat, daca seful nu e corupt, nu sunt nici ceilalti.

"Eu n-am datorii la nimeni si sunt de principiul ca lumea se uita spre varf. Daca seful fura, fura si ei. Daca nu, nu, ca le e frica", a afirmat Ponta.

Presedintele PSD a caracterizat o declaratie de-a Elenei Udrea, care s-a aratat dezamagita ca Adrian Nastase nu a fost condamnat, drept dovada de "prostie".

"Nu e dezamagire, e de-a dreptul prostie. Daca principiul enuntat cu atata inteligenta ca orice caz mediatizat nu mai trebuie judecat, orice caz al doamnei Udrea trebuie mediatizat si trebuie s-o condamnam direct (...) In 2004, Adrian Nastase nu a pierdut alegerile pentru proasta guvernare, ci pentru acuzatii de coruptie. Sapte ani mai tarziu, a fost achitat. Doamne fereste sa se fi incheiat cu o condamnare. Sa condamni primul ministru pentru o hotarare de guvern - pe toti ii bagam in inchisoare", a spus Ponta.

El a mai adaugat ca intre el si Adrian Nastase nu va exista niciodata "o chestiune de concurenta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Basescu 11 luni, #Ponta Basescu suspendare , #PSD