Ponta nu ar refuza sa fie ministru: Dragnea e categoric cel mai bun sef al PSD

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 21:52
13494 citiri
Ponta nu ar refuza sa fie ministru: Dragnea e categoric cel mai bun sef al PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta a spus, vineri seara, ca nu ar refuza sa fie ministru in noul Guvern si ca Liviu Dragnea este cel mai bun sef pe care l-a avut PSD-ul, deci mai bun si decat el.

Intrebat intr-o emisiune la Antena 3 daca va fi ministru, Ponta a raspuns: "Nu stiu. Nu m-a preocupat", adaugand ca daca i se va cere, va accepta. "Nu voi cere nimic si nu voi refuza nimic. Sa imi ajut partidul? Sigur ca da. Imi voi ajuta partidul de cate ori va fi nevoie".

Victor Ponta a mai spus ca Liviu Dragnea este categoric cel mai performant presedinte pe care l-a avut PSD, judecand dupa rezultatul alegerilor parlamentare.

Despre viitorul premier, Ponta a sustinut ca nu stie cine va fi propus. "Nu stiu cine din PSD e pe placul domnului presedinte (Klaus Iohannis, n.red.). Stiu ca a fost Gorghiu, acum e Turcan. Nu stiu pe nimeni in PSD care sa indeplineasca criteriile indeplinite de Gorghiu si Turcan", a punctat Ponta.

Ponta, despre intalnirea Iohannis-Tariceanu: Vedeti cum prostia se razbuna si te faci de ras?

Ponta a comentat si intalnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si Calin Popescu Tariceanu, cea despre care Dragnea a spus vineri ca nu i se pare in regula.

"De ziua nationala, Tariceanu nu a fost invitat ca e penal. Acum nu mai e penal? Vedeti cum prostia se razbuna si te faci de ras? Dincolo de ridicolul situatiei, doua chestii ma sperie.

Am inchis ochii ca sa il aud si l-am auzit pe Basescu. Cum pot oamenii sa mai respecte politica cand vezi ca varful politicii se comporta ca un cartofor. Al doilea lucru. Cred ca cele mai mari lovituri care au fost date imaginii justitiei le-a dat Iohannis", considera Ponta.

Tot referitor la Iohannis, Ponta a spus ca s-ar fi asteptat ca duminica seara sa il sune pe Liviu Dragnea si sa il felicite pentru rezultat si sa ii ureze sa guverneze bine. "Ma asteptam de la Iohannis...Am inteles ca tenis joaca la perete nu cu altcineva... ma asteptam sa puna mana pe telefon sa spuna duminica seara dl Dragnea felicitari: 'Sper sa guvernati bine'. Lui i s-a intamplat, i s-a spus 'Dl Iohannis, felicitari'", a continuat Ponta.

In eventualitatea in care s-ar ajunge la suspendarea lui Iohannis, Ponta a spus ca "Daca se va decide, eu voi sustine acest lucru din toata convingerea".

De ce crede Ponta ca a pierdut PNL alegerile

Fostul sef de Guvern a enumarat, vineri seara, si motivele pentru care crede el ca PNL a fost infrant la alegerile parlamentare.

"Sustinerea aberanta a Guvernului Ciolos, obedienta totala fata de Iohannis si faptul ca PNL nu a avut niciun program de guvernare. PSD a venit cu program de guvernare si a castigat", a aratat Ponta.

Ponta l-a atacat inca o data pe premierul Dacian Ciolos spunand ca "Ati vazut ce s-a intamplat cand am avut un guvern pe care nu l-a ales nimeni. Guvernul Ciolos a fost o catrastrofa" si ca "Ciolos e genul care vrea sa stea in toate luntriile si pe 11 decembrie a picat intre luntrii. Merita".

Ponta nu a vrut sa comenteze faptul ca presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, l-a acuzat ca social-democratii au pierdut voturi la alegeri pentru ca fostul premier a sustinut PRU. "Genul asta de mancatorii nu ma mai intereseaza. Nu ma cobor la nivel", a spus el, adaugand ca sustinerea PRU "a fost o idee buna agreata de toti cei care au minte".

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ponta Dragnea PSD, #Ponta Iohannis intalnire Tariceanu , #PSD