Ponta: Nu avem un prim ministru, nu trebuie sa intram la guvernare

Luni, 10 Mai 2010, ora 09:21
3065 citiri
Ponta: Nu avem un prim ministru, nu trebuie sa intram la guvernare

Victor Ponta, presedintele PSD, a recunoscut ca, din punctul sau de vedere, nu este momentul ca PSD sa intre la guvernare. Mai mult, Ponta afirma ca social-democratii nu au pregatit un om pentru postul de prim ministru.

In cadrul unui interviu acordat Jurnalului National presedintele PSD vorbeste despre copilaria sa, despre ascensiunea politica, despre familie, dar si despre ambitiile pentru viitor.

"Cred ca avem sanse foarte slabe sa castigam 2014-le cand sunt alegeri europarlamentare si prezidentiale. Proiectul meu este pana in 2014. In mod sigur nu voi sta sa ma dea cineva jos din functia de presedinte", afirma Ponta. Mai mult, intrebat daca PSD are pregatit un prim ministru, actualul lider al social democratilor raspunde: "Nu, tocmai spuneam ca nu trebuie sa intram la guvernare".

Ponta: Basescu ne minte! Aveam alte solutii, dar erau impotriva partidului sau

Comparand PD-L cu PSD, Victor Ponta afirma ca "e un partid care a ajuns in situatia in care era PSD in 2004, adica partidul care vrea sa conduca tot si se comporta de parca ar mai ramane 50 de ani la guvernare, ceea ce nu se va intampla, cum nu s-a intamplat nici cu noi. Nu fac lucrurile bune pe care le-am facut noi, dar asta e alta discutie. Deocamdata, PSD in 2010 este in reorganizare, regandire si restabilire a acelui drum".

"Daciana va plati pretul carierei mele politice"

Vorbind despre familia sa si despre faptul ca isi intalneste sotia, europarlamentarul Daciana Sarbu, doar in week-end, Victor Ponta afirma ca socrul si sotia sa vor plati pentru ascensiunea sa politica. "Domnul Sarbu nu mai candideaza la presedintia PSD Timis, Daciana nu mai candideaza la Parlamentul European. O sa plateasca ei, saracii, pretul carierei mele politice", afirma Victor Ponta.

Intrebat cum a ajuns sa fie apropiat de Adrian Nastase, liderul PSD care l-a sprijinit in cariera politica, Ponta a recunoscut ca sansa a fost data de asistenta lui Adrian Nastase, care a ramas insarcinata.

Ponta si-a ridicat iar partidul in cap

"Am fost asistent la facultate si asistenta domnului Nastase a ramas insarcinata...", a povestit Ponta, care a adaugat ca Nastase a avut incredere in el pentru ca "atunci cand m-am suparat, am spus direct. Nu am spus pe la spate".

Relatia cu Gabriel Oprea

Despre relatia cu actualul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, care este si nasul copilului sau, Ponta recunoaste ca nu mai sunt "chiar prieteni". "Mie mi-a fost prieten dl Oprea, am intrat impreuna in politica. (...) Nu mai suntem chiar prieteni, dar pentru asta sa ajungem la jigniri si la blesteme e mult prea mult.

"Gabi Oprea nu m-a tradat pe mine, el a plecat acum un an, cand eu am votat oricum impotriva excluderii sale. Trebuia cineva sa faca primul pas spre a opri acest lucru, si nu numai fata de Gabi Oprea, ci si fata de cei de la PDL, si cei de la UDMR. Incerc sa ma pastrez intr-o normalitate. Sunt cred ca doi oameni in politica pe care ii dispretuiesc", a adaugat liderul PSD.

Aliante politice

Despre eventualele aliante politice inainte de alegeri, Victor Ponta afirma ca nu intentioneaza sa se alieze cu nimeni. "Nu ma gandesc la o alianta cu PNL, cu Partidul Conservator, inainte de alegeri", a spus Ponta.

Cat despre o eventuala alianta cu PD-L, desi recunoaste ca "in politica romaneasca toata lumea se aliaza cu toata lumea", Ponta subliniaza ca "nu vad mai repede de 10-15 ani, asa, istoric, cel putin eu nu voi fi de acord cu o alianta cu PD-L. Asta inseamna ca pe celelalte, ca orice poltician corect, nu le exclud".

Asa cum era de asteptat, actuala guvernare nu a scapat de atacul liderului pesedist. "Dupa sase ani de guvernare de dreapta, Traian Basescu fuge de responsabilitatea propriului bilant prezentat in urma intalnirii cu reprezentantii FMI.

Presedintele transfera, insa, responsabilitatea catre pensionari, profesori, medici, functionari publici, pe care ii acuza cu nerusinare de a fi omul gras care sta in spatele romanului mic si amarat.

Omul gras nu este nimeni altcineva decat omul portocaliu, Partidul Democrat Liberal si ai sai reprezentanti ce promoveaza un sistem mafiot clientelar prin domnii Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu", a afirmat Victor Ponta pentru sursa citata.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta interviu, #Victor Ponta PSD, #Victor Ponta Daciana Sarbu , #PSD