Ponta: Pentru PSD a fost bine cand a plecat Melescanu, pentru Basescu atunci cand a plecat Roman

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 21:22
1625 citiri
Ponta: Pentru PSD a fost bine cand a plecat Melescanu, pentru Basescu atunci cand a plecat Roman

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat sambata la Drobeta Turnu Severin, in legatura cu scandalul Geoana, ca pentru partid a fost bine cand a plecat Teodor Melescanu din PSD, la fel cum si pentru Traian Basescu a fost bine cand fostul presedinte al PD a parasit partidul.

"Pentru PSD a fost bine cand dnul Melescanu a plecat, pentru Traian Basescu a fost bine cand Petre Roman a plecat. Eu nu-mi doresc sa plece nimeni, dar imi doresc sa ramana in PSD si in USL doar cei care doresc sa se bata pentru alegatorii nostri, nu pentru o functie, eu nu cred ca rolul unui partid este sa tina scaunul cuiva, nici al meu, nici al altcuiva", a spus Ponta, cand a fost intrebat cum vede o posibila despartire a PSD de Mircea Geoana.

De asemenea, presedintele PSD a fost intrebat daca Dan Sova poate fi recuzat din fruntea Comisiei de arbitraj si integritate cum a solicitat Mircea Geoana. "Nu pot sa vorbesc eu despre chestiunea asta, nu am primit nicio scrisoare si nu este treaba mea ca presedinte. Eu nu pot sa-l inlocuiesc pe dnul Sova, este ales de congres, asa cum sunt ales si eu si vicepresedintii partidului si nu cred ca trebuie sa comentez eu asa ceva", a spus Ponta.

Situatia lui Mircea Geoana va fi discutata duminica la ora 13.00 de catre comisia de integritate si arbitraj, formata din peste 40 de pesedisti din toata tara si condusi de Dan Sova. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a transmis intr-o scrisoare adresata Comisiei de Arbitraj din PSD ca va onora invitatia ce i-a fost adresata pentru duminica doar cu conditia ca presedintele Comisiei, senatorul Dan Sova sa fie recuzat.

Senatorul PSD, Dan Sova, presedinte al Comisie de Arbitraj si Intergitate din PSD a declarat, ca Mircea Geoana va fi "judecat" in acest for conform statutului partidului si in litera acestuia, numai in vederea stabilirii adevarului. Sova a mai fost intrebat care va fi parcursul hotararii Comisiei de arbitraj. "Decizia Comisiei este definitiva si irevocabila, poate fi contestata doar in fata Congresului partidului", a mentionat senatorul PSD.

Intrebat daca acest lucru este valabil si in situatia in care s-ar aproba ca sanctiune o posibila excludere, Sova a precizat ca este vorba despre o sanctiune conform statutului, nefiind necesar un alt vot in alt for al partidului.

Victor Ponta a afirmat joi, intr-un interviu, ca este probabil ca Geoana sa fie exclus din PSD, urmand sa aiba o traiectorie precum cea a lui Cosmin Gusa care, in 2004, dupa ce a parasit PSD, s-a alaturat echipei lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Victor Ponta, #Ponta Melescanu plecat, #Ponta Petre Roman , #PSD