Ponta sare in apararea lui Ghita: Nu mai e democratie in Romania, e dictatura

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 22:24
6697 citiri
Ponta sare in apararea lui Ghita: Nu mai e democratie in Romania, e dictatura
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a sarit in apararea fostului sau coleg de partid, Sebastian Ghita, comentand interdictiile primite de fostul social-democrat in dosarul Hidro Prahova in care este implicat si cumnatul premierului.

"Nu am auzit pana acum ca unui membru al unui Parlament sa i se interzica sa isi exercite mandatul de parlamentar. Nu cunosc baza constitutionala. E ceva ce mi se pare absolut inafara regulilor democratice, e deja dictatura.

Nu stiu daca Romania mai e o tara democratica. Orice decizie poate fi cenzurata. Eu vorbesc de un principiu. Ce faceam daca azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la o suta de parlamentari sa vina la vot si Codul nu trecea", a declarat Ponta, la Romania TV.

Lui Ghita i s-a interzis sa-si exercite functia de deputat: Multumesc ca nu am fost omorat sau impuscat!

Cruciada lui Ghita impotriva DNA

Deputatul Sebastian Ghita a anuntat miercuri ca procurorul de caz a extins urmarirea penala impotriva sa in dosarul cumnatului premierului, Iulian Hertanu, si i-au impus noi interdictii: nu are voie sa paraseasca orasul de domiciliu, Ploiesti, si sa isi exercite functia de deputat.

Ghita il acuza pe procuror ca ii fabrica probe: O sa cer protectia procurorului general al Romaniei

Ulterior, acesta a pornit o adevarata cruciada cruciada impotriva sistemului dupa ce procurorii DNA i-au adus miercuri noi acuzatii de coruptie, i-au pus sechestru pe avere si i-au interzis sa-si exercite functia de deputat.

Ghita a acuzat ca exista procurori si ofiteri de informatii care intercepteaza politicieni in campaniile electorale si ca se implica in jocul politic inclinand balanta in favoarea unuia sau altuia dintre candidati sau partide.

El l-a atacat si pe procurorul care se ocupa de cazul sau sustinand ca fabrica probe si a facut presiuni pe mai mult oameni de afaceri ca sa il denunte amenintandu-i cu inchisoarea.

Mai mult, Ghita a dezvaluit ca anumite persoane, despre care nu a vrut sa dea detalii sau indicii din ce structuri ale statului fac parte, au recurs incluisv la amenintari pentru a-l presa sa ii ceara lui Victor Ponta, care momentan se afla in Turcia unde se recupereaza dupa o operatie la genunchi, sa revina in tara.

"Oameni din serviciile de informatii si anumiti procurori fac presiuni ca Victor Ponta sa demisioneze. Intentia era ca lui Victor Ponta sa i se dea control judiciar. (...)

Am fost chemat, invitat, am avut intalniri, am fost amenintat, mi s-a sugerat ca as putea sa am probleme, ca as putea sa le am nu stiu cand, dar o sa le am, daca vorbesc cu Ponta, daca pot sa-i zic sa vina mai repede in tara", a spus Sebastian Ghita, intr-un interviu acordat B1 TV.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta Ghita, #interdictii Sebastian Ghita , #PSD