Opinii: Ponta se leapada de Dracu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 16 Decembrie 2010, ora 23:59
5308 citiri
Opinii: Ponta se leapada de Dracu
Foto: adevarul.ro

Ciudata si instabila Opozitie mai avem. Traian Basescu a exagerat de doua ori cand a spus ca Opozitia impinge Romania spre derapaj. O data pentru ca pacatuieste impotriva ideii de democratie. A doua oara pentru ca urca Opozitia mai sus decat ii este locul. Ca sa reprezinte o reala amenintare la adresa Puterii, Opozitia ar trebui sa fie organizata, sa actioneze coordonat si sa aiba o comunicare perfecta intre elementele componente.

Insa, pentru ca Opozitia din Romania sa fie o reala amenintare si o adevarata piedica in calea Puterii, ea ar trebui in primul rand sa fie credibila. Declaratiile si actiunile principalilor ei lideri, Victor Ponta si Crin Antonescu, inspaimanta pana si gandul. Cum altfel ar putea cineva sa isi explice, rational si cu bun simt, strategia PSD si ultimele actiuni ale liderului sau Victor Ponta.

Dupa ce a facut-o pe exorcistul si a scos dracii din Traian Basescu si din apropiatii sai, dupa ce apoi a fugit sa stranga mana umil si timid cu Dracul insusi, ca sa se laude imediat ca l-a intalnit pe Scaraotchi in persoana de dragul poporului si pentru interesul national, Victor Ponta recidiveaza. Presedintele PSD se jura, ca un copil de gradinita caruia i-au fost furate lopatica si galetusa din nisip, ca nu va mai da ochii cu Dracul cate zile o avea.

Asa a palit instant si interesul national si dragostea pentru electoratul social democrat care il voiau la discutii cu presedintele, pentru a gasi solutii de isire din criza, si toate intentiile sale bune. Din moment ce stii ca Dracu e dracu, ce nevoie mai ai sa il atingi, pentru ca apoi sa urli ca te-a fript?

"La urmatoarea sedinta a Biroului Permanent National al PSD, voi propune ca, de acum inainte, PSD sa nu mai ia niciodata in calcul vreo forma de comunicare cu Presedintele Traian Basescu, sa nu mai accepte nici o invitatie si sa nu mai participe niciodata la consultari cu aceasta institutie, cata vreme Traian Basescu ramane in functie".

E adevarat, noua suparare si schimbare brusca de directie a lui Ponta are o motivatie intemeiata - iesirea violenta in decor a presedintelui in cazul declaratiilor la adresa Opozitiei care vrea sa trimita Romania in colaps si-n derapaj. Chiar si asa, Victor Ponta nu are nicio scuza. Nici la prima greseala, nici la a doua.

Prin tot ce face si spune Ponta nu reuseste decat sa demonstreze ca PSD a mai luat inca o data teapa, dupa experienta Geoana, negasindu-si de ani buni un lider care sa merite locul in fruntea unui partid cu asemenea pretentii. Nu doar ca Ponta nu reuseste sa imbunatateasca in niciun fel PSD-ul pe care l-a mostenit de la Geoana, insa risca sa il compromita mai rau decat a "reusit" Geoana si ai sai, Vanghelie & comp.

Pentru ca afirmatia presedintelui despre Opozitie sa fie si mai clar falsa, Crin Antonescu nu raspunde deloc entuziasmului lui Ponta in legatura cu viitorul noii aliante ce spera sa rastoarne Guvernul. Ba chiar pare sa faca un pas in spate si sa il lase din nou in offside pe exaltatul lider social democrat. Pendularea lui Crin Antonescu intre stanga si dreapta, intre afirmarea pe cont propriu si diverse aliante politice, da nota de baza a Opozitiei - haotica si dezorganizata, speriata parca de perspectiva de a prelua maine Putere.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Victor Ponta presedinte PSD, #Crin Antonescu presedinte PNL, #Traian Basescu presedinte Romania , #PSD
Comentarii
Poza Basesku
Basesku
rank 5
Liniste, ba, ce dreaku! Care Ponta, ba? Ala e sefu’PSD acu’? Va halesc cu Ponta cu tot!... Care dreaku? IO? Pai, IO sunt dreaku, ba! Va halesc nemestecati, ba bizonilor!