Ponta: Sefia Senatului revine PSD

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 13:41
997 citiri
Ponta: Sefia Senatului revine PSD
Foto: Arhiva

Liderul PSD Victor Ponta a declarat joi ca sefia Senatului apartine PSD, iar decizia Curtii Constitutionale in acest sens trebuie respectata.

"Curtea Constitutionala, in decizia 601 din 2005 a spus foarte clar ca numai grupul care a avut presedinte si care i-a retras sprijinul politic poate sa propuna un candidat. Trebuie sa respectam legile si deciziile Curtii Constitutionale", a declarat Ponta la RFI.

Liderul PSD a mai spus ca decizia data de CCR este arma PSD in conflictul iscat pentru scaunul presedintelui Senatului.

"Ne intrebati ce puteti face cand nu se respecta legea... Trebuie aplicata legea, asta se poate face cand nu se respecta legea. (...) Ma intrebati daca avem o arma constitutionala? Tocmai am invocat-o: decizia 601 din 2005 a Curtii Constitutionale, referitoare la modul in care este inlocuit din functie presedintele Senatului sau al Camerei Deputatilor. Asta este arma noastra legala si constitutionala. Faptul ca cei de la Putere considera ca ei nu trebuie sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, eu sper ca dumneavoastra nu considerati ca asta-i bine, sa nu le respecte cei de la Putere, sa se aplice doar la noi, toti ceilalti cetateni ai Romaniei, mai putin la cei de la Putere", a mai explicat presedintele PSD.

Victor Ponta a precizat ca vor sesiza Curtea Constitutionala daca cei de la Putere vor incalca legea.

"Sigur ca o s-o sesizam din nou... ca sa spuna din nou ceea ce a zis deja... e un pic absurd, cand ai o hotarare judecatoreasca, ce spune ca ai dreptate si X trebuie sa dea un obiect si el zice: pe mine nu ma intereseaza, eu nu-ti dau, eu ce fac, il mai dau inca o data in judecata, ca sa spuna din nou hotararea judecatoreasca la fel? Sau cel care nu respecta hotararea judecatoreasca plateste pentru asta?", a mai declarat Ponta.

Citeste mai multe despre Ponta: Sefia Senatului revine PSD pe RFI.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta sefia Senatului PSD, #Senatul apartine PSD , #PSD