Ponta si-a luat ramas-bun de la PSD: Intepaturi pentru Dragnea, atac la Basescu si "cea mai dureroasa infrangere"

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 12:03
12810 citiri
Ponta si-a luat ramas-bun de la PSD: Intepaturi pentru Dragnea, atac la Basescu si "cea mai dureroasa infrangere"
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta a sustinut un discurs, duminica, la Congresul PSD la care este aleasa noua conducere a partidului, prilej cu care l-a atacat din nou pe Traian Basescu, l-a "intepat" pe Liviu Dragnea si si-a luat ramas-bun de la orice functie de conducere in partid.

"In 2002 am fost ales presesdinte al TSD si am crezut ca mi-am atins maximul, nu m-am gandit ca o sa concurez cu Adrian Nastase pentru titlul de cel mai bun guvern. (...) Nu mai candidez la ceva, a fost cea mai mare mandrie sa fiu presedinte al PSD si al dvs. Vreau sa va multumesc din inima", a spus Victor Ponta.

Acesta a rememorat momentul din luna februarie 2010, cand a fost ales presedinte al formatiunii: "In 2010, PSD era un partid infrant, lipsit de speranta si un Basescu atotputernic". In plus, l-a "intepat" pe noul presedinte al social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Toate deciziile bune le-am luat impreuna si toate deciziile gresite le-am luat impreuna, Liviu. I-am zis lui Marian Oprisan, pe hol, ca se termina 5 ani si jumatate de dictatura a lui Ponta. Si a zis 'Aoleu, sa vedem ce vine'", a mai spus premierul.

Vorbind despre dezamagirile traite in functia de presedinte al PSD, Ponta a rememorat "cea mai dureroasa infragere ca lider al PSD": "A fost dupa referendumul din 2012, atunci am suferit mult mai mult decat dupa infrangeri personale, pentru ca am vazut ca un popor intreg a fost infrant".

Acesta nu a uitat insa de infrangerea de la alegerile prezidentiale, din urma cu 11 luni: "Intre turul 1 si turul 2 se declanseaza un buton de ura. Poate o sa-i intrebe cineva pe cei 6,3 milioane care au votat impotriva noastra daca sunt dezamagiti. S-ar putea sa primiti un raspuns neasteptat".

Totodata, prim-ministrul a criticat si actuala opozitie: "Nu prea exista opozitie in Romania. Ei asteapta sa-i duca altcineva la guvernare".

"Doar cu Liviu pot sa mai glumesc, ca doar PSD poate sa treaca o motiune de cenzura, asa ca sa-mi spuneti cand e momentul, sa ne pregatim cand e cazul. (...) Dupa ce-mi termin mandatul de prim-ministru, o sa fiu activ in PSD de pe Facebook, am vazut ca si tara se poate conduce de pe Facebook", a mai declarat premierul, facand referire la presedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Ponta considera ca, "din punct de vedere politic, in 2015, avem un singur adversar, pe Traian Basescu".

Congres PSD Ponta, aplaudat la scena deschisa: Sunt emotionat

In timpul discursului sau, care a durat ceva mai mult de 20 de minute, premierul a facut mai multe glume: "Acum cinci ani am vorbit doua ore, acum voi vorbi o ora si jumatate. M-am hotarat pe cine votez la presedinte executiv, la vicepresedinte, ii votez pe toti, pe absolut toti, nu vreau sa las pe cineva suparat".

"Asa cum m-au sprijinit pe mine, asa o sa va sprijin si eu pe dvs, cu toate puterile mele", a adaugat fostul lider PSD, care le-a multumit lui Ion Iliescu, Adrian Nastase si Ilie Sarbu.

"Vreau sa multumesc cuiva care e in sala, dl presedinte Iliescu, sa multumesc cuiva care nu e in sala si sper sa se uite la televizor, dl Adrian Nastase. Si vreau sa fiu sentimental si sa-i mutumesc cuiva care mi-a fost alaturi 25 de ani, dlui senator si ministru Ilie Sarbu, colegilor de la Gorj", a mai precizat Ponta.

Aplaudat la scena deschisa de social-democratii prezenti la Sala Palatului, care i-au scandat numele, premierul a spus: "Multumesc, sunt emotionat".

"Am renuntat la functia de presedinte al PSD atunci cand am realizat ca aveti nevoie sa raman o tinta pentru toti adversarii nostri. Daca as demisiona din functia de prim-ministru ca sa vina un guvern al altcuiva, ar fi o tradare a dvs, pentru ca functia de prim-ministru este a dvs, a tuturor", a mai declarat Victor Ponta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta congres PSD, #Ponta intepaturi Dragnea, #Ponta atac Basescu, #Ponta Basescu adversar 2015, #Dragnea Congres PSD , #PSD