Ponta si PSD ii cer iertare lui Radu Beligan si il infiereaza pe Andrei Plesu (Video)

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 12:23
7530 citiri
Ponta si PSD ii cer iertare lui Radu Beligan si il infiereaza pe Andrei Plesu (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Gestul scriitorului Andrei Plesu de a-l critica printr-o scrisoare deschisa pe actorul Radu Beligan pentru ca si-a aratat sustinerea pentru campania prezidentiala a premierului Victor Ponta a starnit reactii in Partidul Social Democrat (PSD).

Insusi premierul Victor Ponta a postat un mesaj prin care isi arata aprecierea fata de Radu Beligan si ii cere iertare pentru situatia creata in jurul actorului.

"Am primit ca pe un dar uimitor vestea ca ma sustineti. Dar acum citesc si nu-mi vine sa cred ce cuvinte va sunt adresate public de catre oameni care sunt datori sa va respecte. Va cer iertare pentru tot ce trebuie sa indurati astazi. Va cer iertare si din partea celor care si-au mai gasit o tinta fiindca nu pot trai altfel decat incercand sa doboare valori", a declarat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, premierul mai sustine ca, prin sloganul "Mandri ca suntem romani", cetatenii sunt indemnati sa respecte cu adevarat ce au pretios si ceea ce ii face mai buni, adaugand ca persoanele care nu inteleg acest aspect doresc "sa continue cercul vicios al ultimilor 10 ani - demolare, ura, conflict".

Pe de alta parte, si vicepresedintele PSD Gabriela Firea a condamnat reactia scriitorului Andrei Plesu, pe care il acuza de incalcarea aliniatului (2) al articolelor 29 si 30 din Constitutia Romaniei, potrivit carora "libertatea constiintei este garantata", iar libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor este inviolabila.

"Aceste lucruri nu au insa nicio valoare pentru domnul Andrei Plesu, despre care profesorul Andrei Marga spunea, nu cu multa vreme in urma, ca este un frustrat in fata istoriei, un favorit al fiecarui regim", sustine Gabriela Firea, conform unui comunicat remis marti Ziare.com.

"Dl Plesu, fost ministru al Culturii, fost ministru de Externe, fost consilier prezidential, actualmente doar filozof si moralist s-a simtit deranjat de faptul ca maestrul Radu Beligan a gasit de cuviinta, in virtutea Constitutiei, sa-l sprijine candidatura la presedintie a dlui Victor Ponta si, circumstanta agravanta, a decis sa faca public acest lucru prin intermediul unei inregistrari care a fost difuzata in cadrul evenimentului de pe Arena Nationala", mai mentioneaza Gabriela Firea in comunicat.

In plus, ea il acuza pe scriitor ca a recurs la demolarea lui Radu Beligan, apeland la acuzatii privind colaborationismul cu regimul comunism.

"Domnul Plesu a purces la demolarea lui Radu Beligan. Nici imaginatia sa debordanta, nici eruditia nu l-au ajutat insa in acest demers, asa ca a fost nevoit sa scoata de la naftalina acuzatiile de colaborationism cu regimul comunist pe care, culmea!, tot domnia sa le minimaliza in aceeasi argumentatie. Pe scurt, ideea era ca talentul si cariera in teatru a lui Radu Beligan sunt suficiente pentru a anihila orice derapaje ale omului Radu Beligan, cu exceptia delictului de a-l sustine pe Victor Ponta".

La finalul comunicatului, Gabriela Firea a transmis un mesaj pentru Andrei Plesu, spunandu-i ca s-a implicat intr-o operatiune de propaganda.

"Nu va exercitati, pur si simplu, dreptul la opinie, ci va investiti imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda, intr-un exercitiu manipulatoriu de un gust indoielnic. De ce o faceti? Poate doar pentru faptul ca "L'enfer c'est les autres", n'est pas? Ceilalti, care nu-l aduleaza pe Basescu".

Andrei Plesu catre Radu Beligan: La varsta dvs., va legati numele de un caraghios

Andrei Plesu i-a adresat o scrisoare deschisa actorului Radu Beligan, reprosandu-i ca s-a implicat in lansarea oficiala a candidaturii lui Victor Ponta la presedintie, pe care il considera un "caraghios".

T.S.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Gabriela Firea critici Andrei Plesu, #Andrei Plesu Radu Beligan acuzatii, #Radu Beligan sustinere Victor Ponta , #PSD
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza Ernst
Ernst
rank 5
tova asta, firea, cu ce s-a remarcat in