Ponta: Sunt convins ca Guvernul isi da azi demisia

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 13:41
5342 citiri
Ponta: Sunt convins ca Guvernul isi da azi demisia
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, la conferinta de presa a liderilor USL dupa intalnirea cu ambasadorii din tarile UE, ca e de parere ca Guvernul Emil Boc isi va da demisia dupa decizia Curtii Constitutionale de respingere a comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Eu sunt convins ca Guvernul isi va da azi demisia", a spus Ponta, care a aflat decizia CCR chiar in timpul conferintei de presa.

"Am prezentat argumentele pentru care comasarea o consideram neconstitutionala. Nu pot decat sa spun ca e ultima lovitura pe care Guvernul Boc trebuie sa o accepte si ca trebuie sa demisioneze pentru ca si-a angajat raspunderea pe o lege nedemocratica si declarata neconstitutionala. E o infrangere catastrofala pentru Guvernul Boc, care trebuie sa plece astazi", a mai afirmat Victor Ponta.

Presedintele PSD l-a mai acuzat pe premierul Emil Boc de faptul ca ar fi incalcat Constitutia de 2 ori intr-o singura zi, prima data facand-o prin numirea lui Cristian Diaconescu in functia de ministru de Externe, fara sa treaca prin Parlament.

"Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe care a fost numit neconstitutional - uimirea ambasadorilor era evidenta. Sa ocolesti Parlamentul e o deviere cu totul si cu totul anormala in practica europeana (...) dupa decizia Curtii, Emil Boc trebuie sa-si dea demisia. A incalcat de 2 ori Constitutia in 24 de ore", a mai atacat Ponta.

Atacuri la Basescu. La persoana

Toti cei trei lideri ai USL s-au referit la declaratia de marti seara a presedintelui Traian Basescu, considerandu-i interventia irationala.

"Despre presedintele Traian Basescu - n-am sa vorbesc despre starea fizica si psihica a domniei sale, toata lumea l-a vazut aseara. A ramas cantonat in anul 2009, in campania electorala, uitand ca romanii privesc cu totul si cu totul altfel (...) Ma ingrijoreaza ca presedintele, in razboiul cu Opozitia, a uitat sa se adreseze romanilor", a acuzat presedintele PC, Daniel Constantin.

Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat drept "caraghioslacuri" compararea celor din USL cu liderul comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

"In privinta declaratiilor sau "atacului" cum epic a fost numita interventia presedintelui, nu o sa raspund la aspectele caraghioase referitoare la compararea cu domnul sau tovarasul Voronin. Sunt carghioslacuri si daca au fost socati ca am declarat lucruri similare, sa fie socat ca am cerut lucruri similare cu mii si mii de oameni aflati in protest in Romania.

(...)a doua remarca e ca presedintele a incercat din nou sa prezinte Opozitia din Romania ca irationala si pusa pe demolare sau haos. Solicitand demisia Guvernului, presedintelui si alegeri anticipate, nu vrem ca Romania sa ramana in haos (...)In cazul demisiei, prerogativele presedintelui sunt luate de presedintele Senatului", a mai spus Antonescu.

La randul sau, Ponta a spus ca Basescu a avut o "iesire necontrolata".

"Regret iesirea necontrolata a presedintelui Basescu, poate exista scuze, dar a fost un semnal foarte clar de incapacitate de dialog".

"Imi doresc sa traiesc intr-o tara in care pres tarii sa nu stea la Pal Cotroceni si sa se certe cu un militar in rezerva aflat al televizor, dupa ce s-a certat cu un medic. Domnul Basescu e total nedemn", a adaugat Ponta.

USL - Eventuale demisii, doar impreuna

Crin Antonescu a spus si ca USL e mai unita ca oricand si ca va actiona unitar si in eventualitatea unor demisii din Parlament.

"Nu jandarmii si nu pedelistii, uneperistii si udemeristii lupta cel mai disciplinat de partea lui Traian Basescu, unitatea care lupta pana la capat e formata din fosti jurnalisti si comentatori. Ultima diversiune, legata de eventuale disensiuni in USL. USL e mai unita ca oricand, a dovedit ca rezista tuturor atacurilor, ne gaseste mai uniti decat oricand.

(...)fata de refuzul majoritatii de a merge la alegeri anticipate, vom avea o reactie comuna, e exclusa varianta ca un grup sa faca altceva si altul altceva. Vom construi si vom aplica o solutie si o actiune comuna. Categoric, exista pareri diverse, dar exista capacitatea de a lua o hotarare impreuna si de a o respecta toti. Nu am niciun fel de sustinere fata de declaratii liberali care s-au facut ieri - domnul Orban, doamna Saftoiu - e decizia lor, dar e foarte limpede, sunt declaratiile lor. Declaratia mea ca presedinte - si in aceasta problema, USL va actiona unitar, coerent", a precizat Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta guvernul demisia, #demisia Guvern Ponta, #alegeri comasate , #PSD