Ponta - un cocktail Molotov pentru Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 20:40
6912 citiri
Ponta - un cocktail Molotov pentru Romania (Opinii)
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Oricat ne-a obisnuit Victor Ponta in sustinerea unor puncte de vedere contradictorii, oricat de multa toleranta as avea la amalgamul de doctrine, ideologii si idei cu care jongleaza liderul PSD, nu l-as fi crezut totusi in stare sa mearga pana in punctul pe care l-a atins la cea de-a treia lansare spre Cotroceni.

Precum imitatiile Coloanei Infinitului care incadrau uriasa scena pesedista din centrul Arenei Nationale, galaxia Ponta a dorit sa transmita ideea ca mai are putin pana se desprinde de Pamant.

Pentru asta a amestecat in cocktail-ul oferta pentru Romania tot ce putea indesa intr-un mesaj conceput sa prinda cat mai mult din electorat. A promis o noua Mare Unire, penduland semantic continuu intre unirea faliilor romanilor dezbinati de Basescu si unirea Romaniei cu Republica Moldova. A jurat dreptate pana la capat impotriva regimului Basescu, dar s-a prezentat si porumbelul pacii. Ne-a asigurat ca este "un om bun" pentru ca crede in Dumnezeu, de aceea Soarele va rasari si in Romania, dar si un bun roman cu origini stravechi si de peste tot.

La fel cum catrenele Babei Vanga au prezis ca Rusia lui Vladimir va deveni stapana lumii, spectacolul fara egal al PSD organizat cu ocazia zilei de nastere a lui Victor Ponta pe Arena Nationala, in fata a 70.000 de oameni adusi din toata tara, ar putea fi citit peste cateva luni drept punctul de cotitura pentru descifrarea evolutiei Romaniei cu Ponta presedinte.

Un eveniment unde totul a stat sub semnul grandiosului. De la organizare pana la mesajele din discursul candidatului totul a fost maret, monumental, impozant, cu intentia declarata de a impune o idee stralucitoare care sa ia ochii privitorilor. De aici si reactiile adversarilor care au concentrat momentul intr-un singur cuvant - faraonic.

Dar oricat ar striga opozitia si cei care nu il iubesc pe Ponta ca spectacolul organizat de PSD pentru presedintele lor a fost o manifestare aroganta de inspiratie nord - coreeana, oricat s-ar pune accentul pe inadecvarea afisarii unei astfel de opulente intr-o tara saracita si secatuita de o putere sau alta politica, cred ca tinta a fost atinsa.

Show-ul ar trebui privit, inainte de a fi diabolizat, drept ceea ce si-a propus sa fie - un eveniment care sa atraga privirea, sa ia ochii si sa farmece mintile, pentru ca mesajul de baza sa ajunga pana in ultimul catun si sa cucereasca masele. Ca pentru asta Victor Ponta a amestecat de-a valma tot ce e mai periculos, de la Marea Unire, Dumnezeu, nationalism cu iz extremist pana la populisme barbare, nu deranjeaza pe nimeni pana la alegeri.

Dupa 10 ani cu Traian Basescu presedinte, Romania este intr-adevar o societate nu atat dezbinata cat obosita de conflicte si razboaie de cele mai multe ori inutile. Ideea de pace, unire si unitate prinde, asadar, de la sine. Cu conflictele armate aproape de granita, invocarea unui Dumnezeu care sa aduca Soarele, gratie relatiei speciale pe care Ponta ar avea-o cu El, este si ea o imagine atragatoare.

Ceea ce pe mine ma sperie dupa spectacolul pe care PSD l-a organizat pentru Victor Ponta nu ar fi aroganta si grandoarea faraonica, ci faptul ca imaginea si mesajele care au fost transmise sunt exact ceea ce majoritatea electoratului avea nevoie sa vada si sa auda pentru a se simti mai bine si pentru a-si recapata increderea in viitor. De aici si pericolul amestecului a tot si toate pe care il reprezinta oferta Victor Ponta.

Or, pe acest palier, candidatii Opozitiei nu exista, nu au cum sa faca nicio contraoferta rezonabila si nu le ramane decat sa se canibalizeze intre ei, asa cum ii provoaca deja Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta lansare prezidentiale, #Ponta Arena Nationala lansare, #Ponta promisiuni campanie prezidentiale , #PSD