Ponta va semna pactul propus de Dancila, desi l-a primit de la "Liviu Dragnea - Cabinet Presedinte"

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 11:09
6681 citiri
Ponta va semna pactul propus de Dancila, desi l-a primit de la "Liviu Dragnea - Cabinet Presedinte"
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Presedintele ProRomania, Victor Ponta, a primit de la premierul Viorica Dancila "Pactul national pentru bunastarea romanilor", urmand sa le propuna colegilor sai sa-l semneze si sa-l sustina.

"In calitatea mea de lider al ProRomania, vreau sa confirm ca am primit din partea Doamnei Viorica Dancila propunerea de a semna 'Pactul National pentru Bunastarea Romanilor'.

Desi mailul apare ca fiind trimis de 'Liviu Dragnea - Cabinet Presedinte' - am luat foarte in serios propunerea pentru ca subiectul este foarte serios! Vreau sa anunt faptul ca voi propune colegilor mei sa semnam si sustinem acest Pact National", a scris Ponta sambata pe Facebook.

Liderul ProRomania prezinta si motivele pentru care va sustine propunerea facuta de premierul Dancila.

"ProRomania a fost initiat de cativa oameni care, in anul 2012, au facut parte din Guvernul care a dat inapoi romanilor pensiile si salariile taiate in 2010 de Basescu si PDL / este absolut normal sa sustinem in continuare si cu toata consecventa principiul pastrarii veniturilor populatiei.

Am semnat, la initiativa presedintelui Klaus Iohannis, Acordul Politic National pentru garantarea drumului european al Romaniei - pentru ca principiile acelui acord erau corecte si sustinute constant de catre ProRomania / suntem gata sa semnam si Pactul National pentru garantarea salariilor si pensiilor romanilor pentru ca si acest principiu este corect si in linie cu politicile promovate de ProRomania / faptul ca cei doi initiatori au interese electorale legate de alegerile prezidentiale este secundar pentru noi (...).

Suntem perfect constienti ca salariile si pensiile romanilor sunt intr-un grav pericol de a nu fi platite tocmai din cauza politicilor neprofesioniste si corupte promovate de Viorica Dancila, Liviu Dragnea si echipa lor / insa ProRomania considera ca oamenii si firmele romanesti nu trebuie sa fie cei care platesc pretul incompetentei si egoismului unor guvernanti trecatori", se arata in postare.

Victor Ponta precizeaza ca ProRomania a venit deja cu o propunere alternativa la taierea salariilor si pensiilor, care prevede restructurarea radicala a administratiei publice prin reducerea numarului de unitati administrativ-teritoriale, de agentii nationale si structuri deconcentrate, precum si a numarului de parlamentari.

Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, a anuntat vineri ca propune partidelor parlamentare semnarea "Pactului national pentru bunastarea romanilor", mentionand ca acesta trebuie sa fie garantia politica a continuarii cresterii nivelului de trai in perioada urmatoare. Pactul a fost transmis catre toate partidele parlamentare si grupului minoritatilor de la Camera Deputatilor.

Opozitia respinge pactul lui Dancila: PSD a semnat pentru bunastarea clientelei politice, a pilelor si beizadelelor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta semneaza pact Dancila , #PSD