Ponta: Votam impreuna cu PNL pentru revenirea TVA la 19 %

Luni, 23 August 2010, ora 13:48
3349 citiri
Ponta: Votam impreuna cu PNL pentru revenirea TVA la 19 %

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca social-democratii vor asigura cvorumul necesar votarii Legii ANI, marti in Senat, si ca vot vota, alaturi de liberali, pentru respingerea OUG care a majorat TVA la 25%, cerand revenirea acestuia la 19%.

Ponta a acuzat lipsa de compententa a Guvernului Boc, incapabil "fie pentru ca a fost in vacanta, fie din lipsa de competenta" sa vina cu un nou proiect de lege care sa respecte atat cerintele Uniunii Europene cat si deciziile interne ale Curtii Constitutionale.

"Vom asigura cvorumul, ca PD-L sa isi poata spune punctul de vedere", a adaugat liderul PSD.

Pe de alta parte, PSD a decis sa voteze marti impotriva Ordonantei de Urgenta privind majorarea TVA, asa cum a stabilit impreuna cu partenerii de Opozitie de la PNL. Cele doua partide vor vota pentru revenirea TVA la 19% si stabilirea unui TVA de 5% la alimente si la constructii.

De asemenea, PSD va propune amendamente la ordonanta privind descentralizarea spitalelor, pentru ca social-democratii nu sunt de acord cu tactica Guvernului Boc "de a arunca responsabilitatea" pe umerii administratiilor locale.

"Este o tactica lasa, indreptata impotriva poporului roman (...) Daca descentralizezi sistemul sanitar, trebuie sa il descentralizezi cu resurse, sa platesti datoriile vechi si sa asiguri un control", a subliniat liderul PSD.

De asemenea, PSD va vota impotriva ordonantei care modifica reglementarea finantelor publice locale, apreciind ca este o incercare de a opri la Guvern banii care ar trebui cheltuiti de comunitatile locale.

In plus, PSD a decis sa voteze pentru legea parteneriatului public-privat, aflata de asemenea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului care incepe marti.

Totodata, social-democratii raman consecventi ideii de a vota impotriva propunerilor Guvernului de a se renunta la punctul de pensie si de a se impozita pensiile sub 1.000 de lei, "idee atat de draga presedintelui Basescu si pe care, probabil, o va impune".

Motiunea de cenzura, la timpul potrivit

Victor Ponta a mai anuntat ca saptamana viitoare va fi organizat un Comitet Executiv care va decide convocarea Consiliului National care va stabili toate detaliile privitoare la organizarea Congresului Extraordinar din 16 octombrie.

Liderul PSD a reiterat ideea ca social-democratii sunt obligati sa construiasca o alternativa la actuala guvernare, pentru ca "nu e de ajuns sa dai jos Guvernul Boc, trebuie sa spui si ce pui in loc".

"Dar nu poti sa scoti o tara din criza, daca nu ai votul oamenilor", a mai punctat liderul PSD, precizand totodata ca nu s-a stabilit inca data la care va fi depusa motiunea de cenzura, aceasta urmand sa fie decisa in Comitetul Executiv.

"Momentul va fi acela in care avem sansele cele mai mari sa treaca", a subliniat Ponta, precizand ca social-democratii spera sa obtina si sprijinul unor parlamentari PD-L.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...