Ponta vrea locuri de munca stabile, salariu minim de 800 de lei si contributii mici

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 17:01
1887 citiri
Ponta vrea locuri de munca stabile, salariu minim de 800 de lei si contributii mici
Foto:captura Realitatea TV

Presedintele PSD, Victor Ponta a avertizat asupra faptului ca masurile luate de Guvern in privinta locurilor de munca din sectorul bugetar, fara crearea oportunitatilor de angajare in mediul privat, ar insemna o criza mult mai grava decat cea actuala, indemnand, in acelasi timp, spre gasirea de solutii pentru cei afectati de restructurari.

"Cred ca este obligatia noastra ca prin politicile guvernului sa sprijinim locurile de munca stabile si bine platite, iar reducerea contributiilor la pachetele sociale ar fi o prima masura la care am sperat initial in urma discutiilor cu partenerii de la FMI; daca nu, in bugetul pe 2013 trebuie sa prevedem situatia in care salariul minim pe economie va creste la 800 de lei, iar contributiile sociale sa se reduca cu 5%", a declarat, luni Victor Ponta.

Acesta considera ca este o obligatie ca investitile publice sa nu se faca pe criteriul politic sau al numarului de panglici taiate, ci pe efectul de multiplicare.

"Marile proiecte de investitii publice sa nu fie aprobate de catre guvern, ci de catre un comitet bugetar in care toate fortele politice reprezentate in Parlament sa poata spune un punct de vedere", sustine acesta.

Ponta atrage atentia asupra ratei adevarate a somajului in Romania si modul in care munca la negru afecteaza piata muncii si bugetul de stat.

"Sunt suficient de ancorat in societatea anului 2012 ca sa spun ca locurile de munca nu trebuie sa fie create la stat, dar este esential ca politicile initiate de guvern sa ajute zona privata pentru a crea locuri de munca mai bine platite si stabile", a continuat Ponta.

Presedintele PSD sustine ca termenul "reforma" a devenit sinonim cu dezastrul. "Atat s-a reformat si munca, si sanatatea, ca toate sunt in colaps".

Ponta a asigurat ca Opozitia nu va taia niciun fond european, urmand sa ceara Parlamentului European un buget alocat Romaniei pentru perioada 2014-2020 mai mare si mai realist decat cel actual.

"Faptul ca imprumutam bani si lasam la Bruxelles bani pe care trebuia sa-i folosim reprezinta una din cele mai mari neimpliniri ale actualei guvernari", opineaza liderul PSD.

Ponta a vorbit despre introducerea TVA-ului diferentiat la producatorii agricoli, lucru care va duce la reducerea pietei negre pe zona agricola, unde 80% din produse se vand fara factura.

Liderul PSD nu a uitat nici de recenta initiativa a Guvernului de a mari salariile si pensiile.

"A aparut o informatie ca guvernul actual negociaza cresterea cu 5% a salariilor si a pensiilor, sper ca nu este un anunt care sa aiba legatura cu sondajele si sper ca acestea sa poata fi facute, altfel ne intoarcem in 1989", a conchis Ponta.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...