Ponta vrea sa-l reclame pe Basescu la UE

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 22:16
1619 citiri
Ponta vrea sa-l reclame pe Basescu la UE

Victor Ponta considera ca observatiile aduse de seful statului justitiei romanesti si in special CSM-ului afecteaza "poate iremediabil" obligatiile Romaniei ca membru UE, motiv pentru care va pregati o "instiintare" catre institutiile europene privind atacurile lui Traian Basescu la adresa justitiei romanesti.

"PSD va pregati o instiintare catre toate forurile europene - Comisia Europeana, Parlamentul European - pentru a arata ca atacurile lui Traian Basescu impotriva justitiei romanesti afecteaza grav, poate iremediabil, obligatiile pe care Romania le are in calitate de membru al Uniunii Europene.

In momentul in care Traian Basescu, ca presedinte, cere si obtine din partea senatorilor Puterii sa blocheze formarea si functionarea CSM, in momentul in care coordoneaza protectia juridica in Parlament a unui fost ministru cercetat pentru fapte de coruptie, inseamna ca prefera ca Romania sa ramana in continuare monitorizata prin Mecanismul de Cooperare si Verificare, prefera ca Romania, neindeplinind aceste criterii, sa fie in continuare un partener lipsit de incredere pentru restul tarilor aflate in spatiul Schengen", a declarat Ponta, citat de Evenimentul Zilei.

Totodata, Ponta a mai precizat ca Traian Basescu va trebui sa raspunda daca Romania va fi in continuare monitorizata pe justitie sau daca nu va fi considerata un "partener serios" pentru Schengen.

In opinia liderului PSD, la nivel parlamentar ar trebui sa fie constituita o comisie de ancheta care sa-i cerceteze pe Traian Basescu, Traian Igas si Emil Boc pentru modul in care declaratiile acestora ar putea afecta ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania, dar si aderarea la spatiul Schengen.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă: ”Am discutat cu ministrul Rafila şi am convenit soluţii pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă”
Premierul Nicolae Ciucă: ”Am discutat cu ministrul Rafila şi am convenit soluţii pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă”
Premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuţii cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, şi despre certificatul verde şi a convenit cu acesta nişte...
Beneficiul mutual al capitalismului
Beneficiul mutual al capitalismului
De departe cea mai importantă caracteristică a capitalismului este beneficiul mutual. Adică, din orice tranzacție, din orice afacere vor avea de câștigat toți cei implicați în ea, unul de...
Comentarii
T. basilic
rank 5
coltunimari
rank 5
ziare .com,mi-a fost anulata o postare nu inteleg..............