Proiectul lui Dragnea pentru modernizarea PSD, dezaprobat in partid: Ne acoperim de penibil!

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 14:11
11402 citiri
Proiectul lui Dragnea pentru modernizarea PSD, dezaprobat in partid: Ne acoperim de penibil!

Presedintele PSD Sector 1, Catalin Ivan, comenteaza ideea invocata, vineri, de mai multi parlamentari PSD, care discuta despre "separarea functiei administrative de cea din partid" si despre un proiect de modernizare a partidului, proiect al carui artizan ar fi Liviu Dragnea.

" (Separarea functiei administrative de cea din partid - n. red.) inseamna o greseala fundamentala a domnului Liviu Dragnea, care considera ca daca va cauta vinovati in alte parti, nu o sa vada cei din partid unde s-au facut de fapt greselile cele mari la alegeri.

A dat vina pe Ion Iliescu, a dat vina pe Facebook, acum da vina pe presedintii de Consilii Judetene. Nu are sens, trebuie sa facem o analiza foarte serioasa in partid, plecand de la organizatiile de baza si sa vedem ce s-a intamplat de fapt, pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu au functionat nici inainte de campanie, nici dupa campanie. Sa cautam asa, punctual, vinovati nu are sens", a declarat Ivan pentru Ziare.com.

Europarlamentarul, care mentioneaza ca nu impartaseste ideea lui Liviu Dragnea, spune ca daca acesta ar vrea sa isi sustina propunerea, ar trebui sa fie primul care ofera un exemplu si sa renunte fie la functia de vicepremier, fie la cea de presedinte executiv al PSD.

"Domnul Liviu Dragnea, daca vine cu o asemenea idee, trebuie sa fie primul care da un astfel de exemplu si ma gandesc ca, dupa logica domniei sale - pe care nu o impartasesc deloc, dar sa spunem ca are argumente prin care o sustine - sa isi dea demisia din functia de secretar executiv al PSD si sa ramana vicepremier sau sa renunte la functia de vicepremier si sa fie in continuare presedinte executiv al partidului", a continuat Ivan.

Ponta, pus sa aleaga intre sefia PSD si functia de premier

Dupa acelasi rationament, si Victor Ponta ar trebui sa aleaga intre functia de presedinte de partid sau cea de premier, insa Ivan spune ca nu l-a auzit pe liderul social-democrat sustinand o asemenea idee, chiar daca Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD, a transmis vineri dimineata un comunicat de presa in acest sens.

"Eu nu l-am auzit pe domnul Ponta, cred ca este o idee personala a domnului Dragnea. (...) Nu am citit comunicatul, dar doamna Gabriela Firea trebuie sa inteleaga ca, daca da un astfel de comunicat, trebuie sa mentioneze daca e in nume personal sau in numele partidului. Fiind purtator de cuvant al partidului, reprezinta pozitia partidului, dar cea comunicata de doamna Firea nu este pozitia PSD", ne-a mai declarat Catalin Ivan.

Ponta sustine ca vineri nu se impart functii de ministri - ce se discuta

Premierul Victor Ponta a declarat ca pe parcursul zilei de vineri se va discuta despre prioritatile Executivului pentru urmatorii doi ani, nu se vor imparti functii de ministri in coalitia de guvernare.

"Trebuie sa stabilim in coalitia de guvernare care sunt prioritatile Guvernului si Parlamentului in 2015-2016 si sa prezentam proiectul de actiune guvernamentala, pentru care vom cere un vot, luni, in Parlament", a precizat prim-ministrul.

Proiecte pentru Congresul PSD

Acesta a reiterat ideea ca PSD trebuie sa faca o analiza in interiorul partidului, apreciind ca "ne umplem de penibil".

"Noi ne umplem de penibil daca venim cu astfel de explicatii jenante, nu tragem concluziile necesare in urma acestei infrangeri, trebuie sa facem o analiza serioasa in partid, nu sa cautam vinovati pe ici pe colo, poate se uita. Nu se uita, a fost o infrangere foarte dureroasa", a completat europarlamentarul PSD.

Acesta a subliniat ca proiectul de modernizare a partidului, lansat de Liviu Dragnea, nu este singurul de acest fel si a mentionat ca lucreaza si el, alaturi de alti colegi de partid, la un proiect care va fi prezentat in cadrul Congresului PSD.

"Manda (Claudiu Manda - n. red.) lucreaza la unul din proiecte. Suntem mai multi care lucram la alt proiect, separat de domnul Dragnea. Inteleg ca domnul Manda lucreaza la acelasi proiect cu domnul Dragnea, unul din cele mai multe proiecte pr care vor fi prezentate la Congres. (...) Da, si eu lucrez la un astfel de proiect, separat de domnul Dragnea", a conchis Catalin Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea a transmis vineri, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca "ideea de a separa functiile administrative de cele de partid este una buna si va contribui la eliminarea din imaginarul public a perceptiei de baron".

"Toti parlamentarii PSD sunt alaturi de conducerea partidului, alaturi de Victor Ponta si Liviu Dragnea, in aplicarea proiectului de modernizare a PSD. Ideea de a separa functiile administrative de cele de partid este una buna, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a perceptiei de baron. Nu discutam despre ce este corect in aceasta perceptie, ci despre modul in care ea influenteaza relatia cu alegatorii. Sustinem ducerea pana la capat a acestui proiect de modernizare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ulterior, senatorii Daniel Savu si Claudiu Manda au pledat pentru aceeasi idee.

Citește și:
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice...
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...