PSD se intoarce in noroi (Opinii)

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 12:26
5103 citiri
PSD se intoarce in noroi (Opinii)

La sfarsitul anilor '90, se producea unul din cele mai triste evenimente pentru democratia din Romania. Conducerea PDSR, actualul PSD, se incolona la tribunal. Nu pentru a plati pentru vreun tun dat. Nu.

Ci pentru a-l sustine pe colegul lor, deputatul Gabriel Bivolaru. Scopul era sa arate solidaritate si sa se planga de faptul ca sunt hartuiti pe motive politice de puterea de atunci. Si aratau solidaritate. Fata de un escroc fara niciun fel de scrupule. Fata de un om care a furat cateva zeci de milioane de euro. Sub pretextul ca, pana la condamnare, orice om e nevinovat.

Acum reveniti in zilele noastre. Si uitati-va la liderul PSD, Victor Ponta, care propune un miting de protest fata de arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Un om acuzat de fapte de coruptie. Mai multi lideri ai PSD il vor sustine. Fara sa aiba vreun element asupra nevinovatiei lui sau vreo dovada ca ar fi victima justitiei politice. Exact ca la Bivolaru. PSD se intoarce in noroi.

Gunoiul de sub pres

De cativa ani incoace, ai fi crezut ca PSD s-a schimbat, chiar daca nu in totalitate. Doar ca nu mai parea partidul lui Octav Cozmanca, Bebe Ivanovici, Nicolae Mischie sau felurite personaje odioase. Si nici macar al lui Adrian Nastase.

A venit Ponta, un tanar care era la liceu in momentul Revolutiei. A venit si a pretins ca apara democratia de Basescu. Oarecum ciudat, dat fiind ca n-a aparat-o pe timpul mentorului sau, Adrian Nastase.

Poate ca ar fi putut fi crezut. Poate ca am fi putut cu totii sa credem ca PSD s-a spalat. Ca nu mai e "partidul hotilor"si nici macar "partidul care apara hotii". Pana vineri, 28 ianuarie. Cand a cerut ca oamenii sa iasa in strada, la mitingul pentru sustinerea lui Constantin Nicolescu. Incredibil! Un om acuzat de coruptie.

Da, arestat preventiv pentru 29 de zile, prilej cu care i-a venit rau, ceea ce la randul sau i-a dat prilejul lui Ponta sa faca si mai mult caz. Sa acuze ca aceasta arestare s-a facut la comanda PD-L. De unde stie? Ce dovada are, cat de mica? Niciuna. Nici macar una.

Sa nu uitam ca la fel ca Nicolescu au patit si alti alesi de marca, dar din PD-L. Ca primarul de Valcea, Gutau, sau cel de Craiova, Solomon. Arestarea preventiva nu e o masura care se ia doar daca esti pericol public, ci si cand poti influenta martorii. In ciuda a ceea ce declara public Ponta, care mai mult ca sigur stie mai bine, ca fost procuror.

In schimb, Ponta striga "politie politica". Striga "e mana lui Basescu". De fiecare data. A strigat-o si in cazul Catalin Voicu, un om despre care trebuie sa fii naiv sau meschin sa spui ca e nevinovat si ca e victima unui abuz politic.

A strigat-o si despre Vintu de s-a auzit pana in inimile oamenilor care si-au pierdut banii la FNI. A strigat-o si despre Nicolescu, un cunoscut baron local. Si o va striga despre oricine, daca il poate ajuta sa-i mai dea o lovitura lui Basescu. Si sa mai stranga un pumn de voturi.

Intrebarea care se pune e asta: Chiar asa de nevinovati sunt oamenii astia? Chiar asa, sa fie scoase din pamant toate dovezile si niciun pesedist sa nu fie vinovat de ceva? S-a transformat "partidul hotilor?" Nimeni nu mai fura in tara asta? Si daca da, nimeni de la PSD? Chiar asa? Sau gunoiul e sub pres?

Fara scrupule

Ce-ar trebui sa faca PSD? Si Victor Ponta, in special? Sa aiba scrupule. Sa nu mai fie partidul care se bate cu dintii si pumnii pentru orice om acuzat de coruptie. Poate ca oamenii aia sunt nevinovati, poate ca nu. Dar cand tu iesi in strada ca sa-l sustii, fara nicio dovada ca e nevinovat sau ca e victima unui abuz, nu faci decat sa te intorci in anii '90. In noroiosii ani '90. In murdarii ani '90.

Si inca ceva. Ponta a mai spus ca nu vrea sa se intoarca vremurile cand un partid decide cine e arestat. Se referea la PCR? Sau la PSD-ul dintre 2000-2004, cand stenogramele ajunse in presa au aratat cum arestarea unor oameni se decidea in forurile de conducere ale partidului.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Comentarii
Theman
rank 5
Sper sa citeasca cat mai multa lume acest articol , dupa aia sa stea si sa mediteze pe cine vor sanctiona prin vot in 2012
un cetatean european
rank 5
Autorul articolului, fara a avea cronologia faptelor, incearca mistificarea adevarului pentru simplul motiv de a da satisfactie actualei puteri portocalii.