PSD se sinucide controlat (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 07:08
7681 citiri
PSD se sinucide controlat (Opinii)

Privind actiunile si declaratiile izvorate dinspre PSD in ultimele zile, am sentimentul ca Victor Ponta s-a ambitionat sa ramana in fruntea partidului si la guvernare pentru a faptui ceea ce niciun lider nu ar fi reusit sa faca, oricat de puternic si hotarat ar fi fost - sa curete partidul cu mana altora.

Rezistand cat mai mult in fruntea Guvernului, lui Victor Ponta ii cresc sansele exponential ca la viitorul congres din primavara sa aiba prima sansa pentru a castiga un nou mandat de presedinte PSD.

Interesanta e reteta pe care premierul o pune in aplicare pentru a-si implini scopul, fie ca o face deliberat sau ii iese natural.

Dupa socul dezastrului pe care l-a suferit in fata lui Klaus Iohannis, Ponta pare sa fi inteles acel ceva care i-a lipsit in campanie si pe care, daca l-ar fi avut, astazi si-ar fi permis sa se relaxeze cu saptamanile impreuna cu bunul sau prieten Sebastian Ghita.

Pe scurt, cred ca Victor Ponta este avid sa asculte, sa inteleaga si sa isi asume mesajele celor care nu l-au votat, sa preia tot ce e nevoie din ideile si comportamentul invingatorului si sa-si recunoasca greselile una cate una. E o tactica sau un plan de urgenta intuit in mod inconstient prin care incearca sa isi salveze cariera si sa puna partidul fata in fata cu cele peste sase milioane de voturi pe care le-a primit adversarul sau in alegeri si astfel sa aiba in permanenta un avantaj asupra lui.

Intr-un interviu acordat pentru realitatea.net, Ponta recunoaste acum ca a fost arogant, ca a gresit in legatura cu diaspora, ca Guvernul pe care il conduce nu e de stanga, regreta aproape pana si faptul ca s-a lasat convins sa candideze la prezidentiale, stie ca si-a jignit gratuit contracandidatul, iar asta i-a daunat si descrie pasii pe care partidul trebuie sa-i faca pentru a se curata - sa isi asume pozitia si electoratul de stanga, toleranta zero fata de corupti si sa demonstreze ca nu e un partid condus de baronii locali.

De cealalta parte, bolovanii care atarna de gatul PSD devin atat de grei incat risca sa rupa nu doar gatul lui Victor Ponta, ci si partidul. Ca mai apare cate un sef de CJ care este retinut dupa ce a fost prins in flagrant de procurorii DNA luand mita intra de acum la capitolul "prostia in exces dauneaza grav vietii in general".

Ca Marian Vanghelie a ajuns sa vorbeasca zilnic despre cat de multi penali si mafioti se regasesc in PSD a ajuns de acum un fapt divers si nu mai are nici macar umorul de la inceput.

Cat despre Mircea Geoana, cred ca face bine ca apare tot mai rar, in comparatie cu informatiile si "dezvaluirile" lui Vanghelie, lectiile lui de morala, politica si diplomatie nu atrag nici macar atentia interlocutorului sau.

Iar Sebastian Ghita isi vede de treaba ca un prieten adevarat si e pregatit sa infiinteze un nou partid de stanga doar pentru a le-o lua inainte disidentilor adevarati. Ceea ce mi se pare a fi o investitie buna pentru viitor, in cazul in care se va intampla sa mai defecteze si alti rebeli din PSD.

Problema lui Ponta nu sunt nici macar deputatii care au respins proiectul votului prin corespondenta pentru diaspora sau care au ridicat mana pentru a-si vota pensii speciale pentru mandatele pe care le petrec sub umbrela Parlamentului.

Din doua mutari si trei miscari, PSD isi poate sterge usor imaginea cu un nou proiect si cu un vot prin care sa respinga definitiv pensiile speciale. Daca nu se va intampla, Ponta are si mai multa apa la moara pentru a propune reformarea din temelii a partidului. Cu sau fara sprijinul indirect al DNA.

Ceea ce-i va fi insa foarte greu lui Victor Ponta. zic eu, e sa gaseasca inlocuitori pentru cateva dezastre de ministri pe care singur si i-a introdus in Guvern. De formarea noului Executiv depinde atat viitorul sau, cat si sansele pe care pesedistii le vor avea pentru alegerile viitoare, oricand vor avea ele loc.

In opinia mea, in cazul in care isi va pastra "perlele" cu care a defilat si pana acum, or chiar mai rau, sansele pesedistilor de a salva viitoarele parlamentare scad direct proportional.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Ponta reforma PSD, #Ponta coruptie DNA, #Ponta guvern nou 2014 , #PSD
Comentarii
Poza guvernarea ineptocrata
guvernarea ineptocrata
rank 5
Cum o fi, numai să fie repede şi definitiv !