PSD solicita sprijinul UE pentru pentru a proteja democratia de Basescu

Marti, 20 Iulie 2010, ora 19:59
805 citiri
PSD solicita sprijinul UE pentru pentru a proteja democratia de Basescu

Liderul PSD, Victor Ponta, a transmis marti o scrisoare catre cele mai importante ambasade din Romania in care semnaleaza ca Guvernul Emil Boc a adoptat in mod sistematic acte neconstitutionale.

Ponta mai atrage atentia si asupra abuzului de putere al majoritatii parlamentare, restrangerea nejustificata a drepturilor cetatenesti, atacurile sistematice la adresa mass-media si implicarea directa a presedintelui Romaniei in conducerea unui partid politic, in pofida prevederilor Constitutiei.

"Desigur, nicio democratie nu este perfecta, insa, dupa realegerea dlui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, tendintele sale anterioare de incalcare a principiilor statului de drept s-au intensificat, devenind actiuni fatise, punand in pericol regimul democratic. Aceasta scrisoare este o forma de protest menita a intari actiunile politice de protest ale Opozitiei fata de presiunile autoritare si anti-democratice ale actualei guvernari", se arata in scrisoarea trimisa de Victor Ponta, remisa si Ziare.com.

Liderul social-democrat acuza ca Emil Boc, desi este profesor de drept, a promovat foarte multe acte normative de o importanta deosebita care nu au reusit sa treaca testul constitutionalitatii.

"Guvernul Emil Boc a utilizat in mod excesiv procedura angajarii raspunderii in fata Parlamentului, pentru legi foarte importante, care nu au trecut insa testul de constitutionalitate", se mai arata in document.

Victor Ponta mai acuza ca in timpul Guvernarii PD-L s-a recurs la restrangerea nejustificata a drepturilor cetatenesti, ca pretext folosit in mod abuziv pentru a justifica masuri sociale fara precedent.

Basescu ataca mass media prin institutiile pe care le controleaza

Liderul social democrat le mai aduce la cunostinta ambasadorilor ca atacurile sistematice la adresa mass-media au devenit o practica obisnuita atat pentru presedintele Basescu, cat si pentru partidul de guvernamant, prin institutiile pe care le controleaza.

"Romania pastreaza (inca) aparentele unui stat democratic, dar modul de functionare al actualei puteri este specific regimurilor autoritare, in care spiritul legilor nu este respectat, opozitia este hartuita si slabita prin migratie parlamentara, iar presa critica se afla sub constrangeri de natura fiscala, administrative si politice.

In fata unei situatii de criza a democratiei in Romania, Partidul Social Democrat solicita cu deplina responsabilitate suportul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a proteja statul de drept din Romania", conchide Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Victor Ponta scrisoare ambasadori, #solicita spijin tari europene, #protectie stat drept Romania , #PSD
Comentarii