PSD strange in continuare semnaturi pentru motiunea de cenzura (Video)

Luni, 26 Iulie 2010, ora 14:17
1235 citiri
PSD strange in continuare semnaturi pentru motiunea de cenzura (Video)

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca actiunea principala a social-democratilor e strangerea de semnaturi pentru motiunea de cenzura care va fi depusa in septembrie, pentru a putea da jos Guvernul Boc.

"Cea mai importanta actiune este in continuare cea de strangere de semnaturi pentru motiunea de cenzura din septembrie - 236 de voturi. Intentia noastra de a rasturna Guvernul Boc este neschimbata. Am luat la cunostiinta de scrisoarea lui Dan Voiculescu (cererea de suspendare a lui Traian Basescu - n.red.), dar nu am fost consultati", a precizat liderul PSD, luni, dupa sedinta Biroului Permanent.

Victor Ponta a mai spus ca a luat act de propunerea presedintelui Romaniei de a convoca sesiunea extraordinara si nu se opune in niciun fel acestui demers.

"Nu ne opunem la nimic, dar vrem sa atragem atentia ca premierul Emil Boc si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, au o istorie negativa in acest sens, adica au mai dat legi neconstitutionale. Cand vom vedea textele, vom putea sa ne pronuntam", a mai mentionat social-democratul.

Victor Ponta a reiterat ideea ca in cazul in care Puterea va reusi sa isi cheme parlamentarii la sesiunea extraordinara, alaturi de cele trei subiecte propuse de Traian Basescu, PSD va mai cere rediscutarea unor legi.

"Parlamentul sa ia in discutie imediat ordonanta de urgenta 48 privind descentralizarea spitalelor, pentru ca asta risca sa blocheze activitatea spitalelor judetene. Vom cere sa se modifice ordonanta ca sa se revina la TVA de 19%. De asemenea, vom propune modificarea ordonantei 63/2010 privind finantele locale. Din cauza ca asta aduce in faliment toate structurile locale, indiferent de culoarea lor politica", a mai declarat liderul PSD.

Victor Ponta a anuntat ca PSD sanctioneaza si lipsa de reactie a lui Emil Boc si Traian Basescu cu privire la declaratiile lui Laszlo Tokes referitoare la autonomia locala.

"Sanctionam lipsa de reactie si chiar complicitatea cu declaratiile iresponsabile ale lui Laszlo Tokes. Acesti oameni (Cristian Preda, Monica Macovei, Elena Basescu n.red.) s-au batut in PE ca Tokes sa obtina functia de vicepresedinte PE", a conchis Ponta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Aflat la Roma pentru o întâlnire a social democraților care urmează să desemneze astăzi candidatul pentru șefia Comisiei Europene, Marcel Ciolacu nu ignoră și luptele interne. Acesta a...
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
#PSD motiune cenzura, #PSD cere revenire TVA , #PSD