PSD va cere joi in Birourile Permanente reunite amanarea raspunderii Guvernului

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 21:37
1121 citiri
PSD va cere joi in Birourile Permanente reunite amanarea raspunderii Guvernului

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat miercuri seara ca social-democratii vor cere, in sedinta Birourilor Permanente reunite de joi, amanarea raspunderii Guvernului asupra legii educatiei pana la pronuntarea Curtii Constitutionale pe acest subiect.

Intrebat daca PSD intentioneaza sa depuna o noua motiune de cenzura, ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe legea educatiei, programata joi, Victor Ponta a afirmat ca "Guvernul nu trebuie sa-si angajeze joi raspunderea in Parlament pe niciun fel de lege".

"S-a facut o contestatie la Curtea Constitutionala care, cu un curaj tipic puterii actuale, a amanat decizia, dar oamenii trebuie sa inteleaga ca acum un an, acelasi Guvern Boc, pe aceeasi lege a educatiei, si-a angajat raspunderea si Curtea Constitutionala a spus ca nu se poate prin angajarea raspunderii, trebuie prin vot in Parlament. Suntem la un an dupa, e aceeasi lege, e acelasi Boc, un ministru (n.r. al Educatiei) mult mai iresponsabil si mai stupid - dl Funeriu- , daca de data asta CCR s-a razgandit si da o decizie cu 180% diferita, inseamna ca se comporta ca si oamenii din balcon adusi de PDL sa ne injure", a comentat social-democratul.

Liderul PSD a subliniat ca, inainte de o decizie privind o eventuala noua motiune de cenzura, social-democratii vor astepta decizia CCR. "Maine dimineata sunt Birouri reunite si, evident, solutia logica si de bun simt este sa astepti decizia CCR", a mai spus Ponta. Intrebat daca va solicita in Birourilor Permanente amanarea asumarii raspunderii, Ponta a replicat: "Categoric da".

Un anunt similar a facut si liderul PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat miercuri ca PNL este partizanul initierii unei motiuni de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea educatiei, dar ca va cere, inainte, in Birourile Permanente, amanarea procedurii asumarii pana cand CCR se pronunta pe aceasta lege.

"Categoric noi suntem partizanii initierii unei motiuni de cenzura daca Guvernul isi angajaza raspunderea. Suntem practic in fata unui gest aproape automat, noi nu putem accepta nici angajarea ca procedeu legislativ si nici continutul Legii educatiei in foarte multe puncte si chiar daca s-a dovedit azi cat de solida e majoritatea taratoare, obligatia noastra este de a initia o motiune de cenzura si o vom face. Vom vedea daca vom avea voturile necesare", a spus liderul liberal.

"Pana atunci insa va fi o discutie in Birourile Permanente si noi vom solicita acolo, prin reprezentantii nosti, ca aceasta chestiune sa fie amanata macar cu o saptamana pana cand Curtea Constitutionala, aflata in pronuntare se pronunta auspra unui conflict institutional", a mai precizat Antonescu.

Guvernul Boc urmeaza sa-si asume, joi, in plenul reunit al Parlamentului, raspunderea pe Legea educatiei, aflata in dezbaterea comisiei de specialitate din Senat.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, sa redeschida pe 3 noiembrie dezbaterile, cu citarea partilor, pe sesizarea facuta de presedintele Senatului privind un conflict constitutional dintre Guvern si Parlament pe Legea Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#ponta raspundere legea educatiei, #ponta amanare asumare legile educatiei , #PSD