PSD vrea s-o suspende pe Roberta Anastase (Video)

Luni, 07 Iunie 2010, ora 14:08
3201 citiri
PSD vrea s-o suspende pe Roberta Anastase (Video)
Foto: Realitatea TV

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni ca social-democratii au luat decizia de a incepe procedura de sanctionare a Robertei Anastase si suspendarea din functie, pe motiv ca aceasta refuza sa semneze numirea lui Valer Dorneanu drept judecator al Curtii Constitutionale.

"Putini romani stiu ca de azi mandatele a doi judecatori de la CRR inceteaza si prin reactia lui Anastase CCR nu are doi judecatori si nu poate functiona. Chiar daca Anastase si PD-L sunt nemultumiti, trebuie sa se supuna Constitutiei", a spus Ponta.

PSD ii cere referendum lui Basescu

Pe de alta parte, presedintele PSD a mentionat ca liderii partidului au adoptat textul unei scrisori adresate lui Traian Basescu prin care se cere referendum pentru ca romanii sa se pronunte asupra masurilor de austeritate adoptate de Guvernul Boc.

"Consideram, ca si dumneavoastra, ca hotararile importante pentru evolutia unei natiuni trebuie asumate in spiritul exprimarii majoritare a vointei ei, exprimare stabilita intr-un cadru deplin democratic: prin organizarea unui referendum", se arata in scrisoarea trimisa de catre PSD sefului statului.

"Va rugam sa luati in considerare faptul ca referendumul reprezinta expresia directa a suveranitatii poporului, consacrata in art. 2 din Constitutia Romaniei, republicata, si constituie un element esential al oricarei democratii, permitandu-i poporului sa se implice direct in procesul de elaborare a legilor de interes national, iar Recomandarea 1704 (2005) referitoare la "Referendumuri: Bune practici europene" a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei subliniaza necesitatea recunoasterii initiativei populare in materia referendumului", se mai arata in scrisoare.

Parlamentarii sa aleaga intre Basescu si popor

"Vom avea luni un Comitet Executiv National pentru a stabili tot ce tine de actiunile noastre politice. Am adresat si adresam tuturor parlamentarilor care au sprijinit Guvernul Boc ca in aceasta saptamana sa faca o alegere intre cei care i-au votat si Traian Basescu - Emil Boc. Datoria lor nu este fata de Boc si Basescu, ci fata de oameni", a mai declarat Ponta.

Acesta a adaugat ca duminica seara a realizat ca Traian Basescu a incetat sa fie presedintele tarii si a devenit presedintele PD-L.

Ponta: Anastase refuza sa-l numeasca pe Dorneanu judecator la CC (Video)

"Am constatat aseara (n. red. - duminica seara) ca presedintele tarii a incetat sa mai fie presedinte al tarii, este doar presedintele PD-L. A spus ca va face ordine si curatenie, parerea noastra este ca poate face, daca exclude 80% din membrii PD-L", a completat Ponta, mentionand ca acest Guvern va inceta sa existe dupa prima motiune de cenzura.

PSD se intruneste luni in sedinta CEX

De asemenea, conducerea Partidului Social Democrat a decis ca luni, 14 iunie 2010, sa se organizeze, inainte de dezbaterea motiunii, o intrunire a Comitetului Executiv National al PSD, pentru stabilirea abordarilor politice viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#Ponta suspendare Anastase, #Ponta Dorneanu , #PSD