Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senatorii USL renunta la greva

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 15:01
2104 citiri
Senatorii USL renunta la greva
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca Opozitia va intrerupe greva si parlamentarii USL se vor intoarce la lucrarile Parlamentului, ca urmare a schimbarii majoritatii in aceasta Camera.

Co-presedintele USL a aratat ca dupa trecerea lui Sorin Frunzaverde la PNL si transferul singurului senator PDL de Caras-Severin, Iosif Secasean, in barca liberalilor, acum raportul de forte intre Putere si Opozitie este de 66 la 66.

"La Senat, de doua luni de zile nu a fost niciodata cvorum. Pe hartie, in momentul de fata avem majoritate. Domnul Geoana nu a votat nici cu cei de la Putere, nici cu cei din Opozitie, iar faimosul senator Urban e vopsit - zice ca e independent, dar ei il numara la ei. De altfel, noroc ca Boldea nu poate vota, ca ar vota cu doamna Anastase, doar amandoi se ocupa cu aceleasi lucruri", a declarat liderul PSD.

Totodata, Ponta a subliniat ca senatorii USL s-au intors luni la munca pentru a discuta tratatul de guvernanta fiscala si ca, in mod cert, parlamentarii Opozitiei vor fi prezenti la toate legile legate de MCV.

"Nu va ascund ca mai sunt si alti senatori care ni se vor alatura pe viitor si avand majoritate, este probabil sa mergem si la alte legi pe care vrem sa le respingem", a adaugat Ponta.

Opozitia cere capul Robertei Anatase

Daca Ponta ia in calcul reintoarcea senatorilor USL la serviciu, ipoteza ca deputatii Opozitiei sa renunte la greva nu este posibila decat dupa ce Roberta Anastase isi prezinta demisia de la sefia acestui for.

"La Camera Deputatilor nu vom relua sub nicio forma activitatea legislativa, indiferent de ce legi vor fi dezbatute pana nu pleaca Roberta Anastase", a declarat Ponta.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a confirmat ca parlamentarii Opozitiei se vor intoarce in Senat, precizand ca USL-ul va avea majoritate in aceasta camera, pentru ca independentul Mircea Geoana n-a votat niciodata cu Puterea.

"Parlamentarii Puterii sunt adevaratii chiulangii

Ponta a mai anuntat ca PSD-ul a finalizat cererea de revocare a Robertei Anastase din Camera Deputatilor. Liderul PSD a acuzat insa ca PDL-ul a anulat insa toate sedintele de plen pana la Paste, "aparand hotia" si "dand dovada de lasitate".

"Suntem intr-o situatie destul de ciudata. Ei chiulesc de la serviciu ca sa nu o demitem pe Roberta Anastase. E absolut o nerusinare ce fac ei la Camera Deputatilor. Diferenta e ca ei chiulesc si isi iau salariile, in timp ce parlamentarii USL si-au donat indemnizatiile", a mai reprosat co-presedintele USL.

Ponta a subliniat ca la prima sedinta de plen a Camerei Deputatilor "la care vor avea curaj pedelistii sa vina, vom cere, primul punct pe ordinea de zi, introducerea cererii de revocare".

"Cererea de revocare se bazeaza pe articole din Constitutie si regulament, decizia se poate lua prin votul plenului, de aceea la prima sedinta de plen vom propune si vom vota pentru revocarea Robertei Anastase", a mai spus liderul PSD.

Parlamentarii USL sunt in grava parlamentara, de la inceputul sesiunii legislative, in semn de protest fata de Putere, refuzand sa participe la lucrarile comisiilor sau la cele ale plenurilor.

Ei au pus mai multe conditii pentru revenirea la lucrari, printre care demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, renuntarea la asumarile de raspundere sau desfiintarea grupurilor parlamentare ale UNPR.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#greva PArlament USL, #USL intoarce lucrari Senat, #USL renunta protest parlamentar , #PSD