Soarta "premierului" Ponta (Opinii)

Joi, 03 Martie 2011, ora 19:40
6254 citiri
Soarta "premierului" Ponta (Opinii)

Victor Ponta nu are ambitii de presedinte, ci vrea sa ajunga premier. Sondajele sunt pline de speranta pentru USL. Cine i-ar putea curma lui Victor Ponta acest vis?

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda afirma recent ca liderul PSD se bucura inainte de vreme si uita un amanunt interesant. Pana in 2014, presedintele tarii este Traian Basescu, cel care i-a taiat aripile si lui Klaus Iohannis. Cristian Preda ne arata, de pe-acum, ultimul atu pe care l-ar avea PD-L in eventualitatea castigarii alegerilor de catre USL. O face insa in mod ostentativ, parca batandu-si pumnii intre ei in semn de sic, sic.

Am constatat cu totii ca acest joc de-a desemnarea nu poate aduce nimic constructiv mediului politic romanesc. Dimpotriva, a creat foarte multa tensiune in societate, scindand opinia publica in doua tabere distincte, cu interpretari dintre cele mai stranii. Cele doua tabere, presedintele si Opozitia, se bateau in argumente fara ca publicul sa inteleaga cine are dreptate pana la urma.

Traian Basescu nu se grabeste sa ne anunte cand va munci cu adevarat acea comisie parlamentara de revizuire a Constitutiei. In cazul unei crize politice, in 2012, Traian Basescu nu va mai putea gasi scuze ca pana acum. Evident, poate forta nota, tinand cont de instabilitatea actiunilor sale. Dar nu va mai avea ocazia sa sustina altceva in afara evidentei. Cum vor fi parate loviturile sale de ametire a publicului?

Constitutia spune clar ca presedintele "desemneaza premierul in urma consultarilor cu partidele politice parlamentare". Dupa cenzurarea Cabinetului Boc, Opozitia a strans randurile si a format o majoritate cu o propunere comuna de premier in persoana lui Klaus Iohannis.

O majoritate de conjunctura si nu una rezultata in urma votului popular, si-a motivat domnul Basescu decizia de respingere a candidatului Iohannis. Stim foarte bine ce s-a intamplat cu domnul Croitoru, care nu a facut altceva decat sa vina in fata plenului Parlamentului, recitand cateva poezii, stiuta fiind soarta sa in fata unei majoritati parlamentare ostile propunerii presedintelui.

Liviu Negotita si referendumul au fost asii lui Basescu. Acesta nu a amintit nicio clipa de varianta unui cabinet Emil Boc 3, consolidat dupa alegerile prezidentiale. Ne intrebam cati oameni l-ar mai fi votat pe Traian Basescu avand in fata spectrul unui asemenea Executiv.

Varianta conjuncturala nu s-a mai aplicat si in cazul UNPR, o anomalie a democratiei romanesti. N-am auzit explicatii cat de cat plauzibile, legate de acest partid surogat, in afara unei reabilitari a generalului Oprea.

In cazul in care USL obtine majoritatea legislativa, domnul presedinte nu va mai putea invoca conjunctura momentului si "moguliada" sarii si a postei. Cu UNPR disparut de pe scena politica si cu UDMR la tabloul de onoare al Camerei Deputatilor, Traian Basescu nu ar avea decat sa incerce o noua alianta.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ponta premier, #Victor Ponta PSD, #Cristian Preda Ponta premier, #Basescu Johannis , #PSD
Comentarii
Poza ardevio
ardevio
rank 1
sunteti fratele.....
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Are si Preda o parere de frustrat. Nu-i problema noastra ca si-a ales sa fie portocaliu.