Ziare.com

Sova, asociatii (PSD) si evreii - o ecuatie periculoasa pentru Romania (Opinii)

Sambata, 10 Martie 2012, ora 19:05

   

Sova, asociatii (PSD) si evreii - o ecuatie periculoasa pentru Romania (Opinii)
Cetateanul Dan Sova este prototipul tanarului "politician" crescut in pepinierele asa-ziselor "partide politice" din Romania ultimilor 22 de ani. Arogant si infatuat, luxuriant de bogat la 30 si ceva de ani, dar din afaceri cu Statul, desigur, incult, dar convins ca le stie pe toate, intolerant cu parerile altora si mitocan ori de cate ori simte nevoia, inclusiv cu femeile.

Pana aici nimic senzational, doar ceva instructiv in logica proverbului "spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti". Dan Sova este un amic politic apropiat al lui Victor Ponta, un membru al cercului intim de sfatuitori al celui care aspira sa devina Primul Ministru al Romaniei dupa viitoarele alegeri. De aceea fusese si numit, cu cateva zile in urma, purtator de cuvant al PSD, un post extrem de important pentru un partid care aspira la puterea in Stat.

Romania are probleme serioase in acest moment, si nu putine. Orice greseala serioasa in gestionarea lor ar avea, aproape sigur, consecinte incalculabile in viitorul apropiat, care nu ar fi suportate de "elite" si imbogatitii tranzitiei, ci de ceilalti 98% dintre romani. De aceea ar fi imperios necesar ca liderii unor partide care aspira sa ajunga la putere peste cateva luni, sa lucreze 18 ore pe zi la un plan solid si realist de imbunatatire a gestionarii afacerilor publice din Romania.

Departe de ei insa acest gand. Ametit de promovarea sa ca "purtator de cuvant", Dan Sova s-a gandit probabil ca limbajul smecheresc, de mahala, pe care a demonstrat ca-l stapaneste la perfectie, s-a banalizat si a trecut la fineturi, intrand intr-o zona unde sunt necesare studii adevarate si de lunga durata pentru a-ti da cu presupusul in public.

Fiindca PSD terminase de clarificat toate problemele urgente ale Romaniei, Dan Sova s-a gandit sa "analizeze" problema Holocaustului. Dar nu la History Channel, ci la Monney Channel, un alt detaliu care arata dimenisunile colosale ale amatorismului generalizat care sufoca Romania.

Nu are rost sa reluam aici elucubratiile despre Holocaust ale cetateanului Sova, care la un post TV "de business" se ocupa de un subiect ultra-sensibil de istorie recenta, fara legatura cu rolul lui in PSD, dar cu implicatii serioase pe plan extern pentru Romania.

Grotescul situatiei este amplificat de faptul ca Dan Sova si-a trecut cu propria mana in CV faptul ca a absolvit in 2001 Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, adica una din primele doua scoli de istorie din Romania (alaturi de cea din Iasi), incadrata cu profesori a caror reputatie academica este impecabila. In sustinerea "tezelor" sale despre Holocaust, Dan Sova nu i-a invocat insa pe fostii sai profesori ci pe... Tesu Solomovici.

Fabula "Cainele si catelul" de Grigore Alexandrescu nu este inclusa in programa obligatorie de la Facultatea de Drept, din pacate pentru cetateanul Sova, care nu numai ca a absolvit si facultatea respectiva (conform aceluiasi CV), dar este astazi si "conferentiar" in cadrul acesteia. Tesu Solomovici are un set de opinii "originale" despre Ion Antonescu si politica acestuia fata de evreii din Romania si Transnistria, din perioada 1940-1944, la care insa Dan Sova nu se poate asocia oportunist, din doua motive.

Primul este ca Dan Sova nu este evreu si este cu aproape 40 de ani mai tanar decat Tesu Solomovici, deci nu are cum sa sugereze aceeasi empatie in abordarea unor experiente istorice, personale, comunitare si politice. Mai pe romaneste: ce i se accepta veteranului Solomovici nu-i este permis si bibanului Sova, iar pentru a intelege asta nu este necesara absolvirea a doua facultati.

Al doilea motiv este mai subtil. Poate ca Victor Ponta stia cine este Tesu Solomovici si i-a explicat si amicului Sova, dar a omis sa-l previna asupra riscurilor utilizarii veteranului Solomovici pe post de sursa bibliografica. Sau poate ca a facut-o, dar Dan Sova a ignorat avertismentul, surescitat in fata camerelor de filmat de un subiect care i-a ravasit simturile si i-a incitat resentimentele bine reprimate pana atunci.

Ce este grav aici, pentru interesele Romaniei, este ca nu ne aflam in fata unei "gafe" izolate a unui june neexperimentat, ci in prezenta unei serii de astfel de declaratii si gesturi publice, intinse pe multi ani, care cu greu mai poate fi explicata prin "coincidente" nefericite.

Dan Sova completeaza o galerie de lideri PSD surprinzator de preocupati de problematica Holocaustului, in care regasim figuri emblematice precum Ion Iliescu si Razvan Teodorescu, dar si personaje tropical-confuze precum Radu Mazare.

Ne putem indoi ca acestea sunt simple coincidente, daca ne reamintim ca in 2003, cand aderarea Romaniei la NATO nu era 100% asigurata, declaratii facute de Razvan Teodorescu - singurul istoric de calibru greu al PSD, care numai "ignorant" nu este - foarte apropiate de cele facute recent de Dan Sova, au provocat un cutremur politic care a necesitat clarificari la nivel inalt pentru a salva interesele strategice ale Romaniei.

Ca sa simplificam: PSD nu reprezinta nici interesele unor istorici amatori din Romania, si nici nu s-a infiintat pe structura vreunui "fan club Ion Antonescu". Insistenta absurda (contrazisa de arhive) si suspecta a acestei "zone" politice de a declansa scandaluri in spatiul public romanesc si international prin negarea Holocaustului, nu poate fi pusa decat pe seama a doi factori, sau a unei combinatii dintre acestia.

Fie in PSD se mentin "active" instructiunile PCR-DSS de dupa 1985 (cand Gorbaciov a venit la putere in URSS si a schimbat cursul de confruntare totala cu SUA) vizand "revalorizarea ca patriot" a lui Ion Antonescu, fie in PSD exista interese profund nemultumite de cursul relatiilor dintre Romania si SUA, si care incearca torpilarea acestora exact in ceea ce au identificat ca fiind punctul lor nevralgic.

Traim intr-o lume tot mai periculoasa, dominata de (inter)dependente multiple, in care siguranta Romaniei depinde vital de soliditatea relatiilor cu aliatii sai din Occident. Iar in marile capitale occidentale, declaratii precum cele ale lui Dan Sova sunt extrem de prost primite, ca sa nu spunem mai mult. Nu conteaza cati romani sunt deranjati (fara motiv, de altfel) de sensibilitatea exceptionala a Occidentului fata de problema Holocaustului. Conteaza doar ca ne aflam in prezenta unui fenomen real, evident si incontestabil, iar declaratiile publice ale unor lideri politici romani, opuse fatis curentului general, fac un mare rau intereselor Statului roman.

Dupa ce "intelectuali" precum Dan Sova arunca piatra, pagubele trebuiesc reparate de zeci de profesionisti care inteleg sensibilitatea mecanismelor internationale implicate. Sa nu ne facem insa iluzii: aceste "reparatii" se fac, de fiecare data, de pe pozitia inferioara de negociere pe care Romania este aruncata de "gafele" unor astfel de "politicieni", si au intotdeauna un cost pe masura.

Ce face insa Victor Ponta, bunul amic si seful pe linie de partid al lui Dan Sova? Initial, incearca sa-l "scuze", apoi, vazand tsunami-ul ridicat la orizont isi cere chiar el scuze, in numele partidului, il mazileste pe gafeur din pozitia de purtator de cuvant al PSD, apoi il trimite la "reeducare" la Washington.

Rareori penibilul care bantuie clasa politica romaneasca a iesit mai mult in evidenta decat cu ocazia acestei istorii. Dan Sova va pierde timpul in SUA, jucand un circ ieftin. Caracterul unui om se formeaza in linii mari pana la 10 ani, iar educatia mai poate avea o influenta pozitiva pana la 30 de ani.

Este prea tarziu pentru Dan Sova: trimiterea lui teatrala, urecheat, pe coji de nuci, la Muzeul Holocaustului nu-l va face decat mai versatil, dismulat, capabil sa-si tina gura inchisa si, desigur, resentimentar. Adica mai periculos. Cine nu a simtit, din suflet, compasiune pentru suferinta altor oameni, nu o va face pentru ca este pedepsit. Singura solutia corecta ar fi fost iesirea lui definitiva din politica.

Victor Ponta a asezat si cireasa de pe tort, la 9 martie, cand a declarat, cu subtilitatea unui elefant nervos intrat in magazinul de cristaluri, ca "Dan Sova este ignorant, nu antisemit, ca multi ani romani". Nu putine voci din Vest, dar si din cealalta directie, de peste negura Prutului, se straduiesc de ani buni sa acrediteze in opinia publica occidentala "ideea" fals-generalizatoare ca romanii sunt "antisemiti, xenofobi, rasisti, intoleranti" etc. Iar Victor Ponta, in incercarea disperata de a-si salva amicul pe care l-a luat gura pe dinainte, vine si confirma, public, aceste calomnii. Dupa recenta tentativa de alaturare a Romaniei si Ungariei, la capitolul "grave incalcari ale normelor democratice", Victor Ponta demonstreaza a doua oara faptul ca nu intelege conceptul de interes national.

Daca Victor Ponta a facut o afirmatie statistica, ar fi trebuit sa indice ce studii au stabilit ca "multi alti romani" sunt antisemiti, si ce inseamna, in cifre, "multi". Iar daca a facut o afirmatie politica, ar fi trebuit sa arate clar unde sunt acestia. In acest caz, ar fi trebui insa sa admita ca aproape toti politicienii romani care au generat scandaluri nationale si internationale prin negarea publica a Holocaustului se regasesc in doua partide actuale: PSD si PRM. O "coincidenta" pe care Victor Ponta o ignora, in cea mai "buna" traditie leninista de ignorare a faptelor care nu convin "conducerii".

Dar sa admitem o clipa ca Victor Ponta ar avea dreptate si ca Dan Sova este doar "ignorant". Ignoranta lui ar fi insa una crasa si monumentala, avand in vedere ca vorbim despre un absolvent al unei facultati de istorie care nu stie ce s-a intamplat la Iasi in iunie 1941. Dar si in cealalta "specializare" din CV, cea de jurist, Dan Sova pare la fel de ignorant, daca ar fi sa ne amintim de "verdictele" sale savante privind legalitatea desemnarii presedintelui Senatului si legalitatea investirii Guvernului Ungureanu, ambele infirmate de Curtea Constitutionala.

Si daca Dan Sova este "ignorant" pana la limita totalei incompetente politice si profesionale, tot Victor Ponta este obligat sa raspunda la o intrebare esentiala: de ce l-a ales ca sfatuitor (foarte) apropiat, de ce l-a promovat purtator de cuvant al PSD? Si ce ne-ar mai putea impiedica sa credem ca odata ce Victor Ponta si-ar vedea visul cu ochii si ar deveni Prim Ministru, o serie de "ignoranti" straini de orice meserie nu vor fi numiti ministri, consilieri de stat sau sefi de institutii in admininstratia centrala, pe "modelul Sova"?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8695 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine este Alex Avram?

Este prototipul tanarului "scriitoras" crescut in pepinierele asa-ziselor "publicatii independente" din Romania ultimilor 22 de ani. Arogant si infatuat, luxuriant de bogat, dar din afaceri cu Statul drepti in fata unor portocalii, desigur, incult, dar convins ca le stie pe toate, intolerant cu parerile altora si mitocan ori de cate ori simte nevoia. Sint propriile sale cuvinte.
Acum, despre mocirla, mizerie si evrei, ar fi bine sa facem o escala in perioada interbelica, cind romanul de rind era extrem de tolerant cu etnicul de orice provenienta era el, inclisiv evreu. Dintr-odata ne trezim cu Alex Avram care schimba macazul si pune trenul sa deraieze. A gasit vinovatul pentru Holocaustul evreilor si a Pogromului de la Iasi, pe Dan Sova. Nu mai conteaza ce a spus dupa aceea, e clar, verdictul s-a dat. E vinovat! Ce bine ar fi fost ca acelasi Alex Avram sa ne spuna verdictul in cazul Basescu- Regele Mihai! Dar nu poate, pentru ca v-am zis de la inceput, in descrierea care si-a facut-o cu propriile cuvinte.

 
 

 

E greu, foarte greu...

... pentru polbacii care fac parte dintre "multi alti romani" sa inteleaga ceva. Ei nu inteleg decat ca ceeace debiteaza uselismul este litera de lege.

Iar triseaza Ziare.com!

Primeste polbac nota 1(unu) si punctajul lui creste! Minune sau manipulare?

Nea Vasile

...incearca sa nu mai bati cimpii. Daca nu esti instare sa citesti articolul scris de Alex Avram, mai bine du-te si te culca.

ARTICOL PREA ELEVAT pt. acest site...

Pacat ca articolele de valoare se "pierd" pe acest site.Margaritare la porci...Doar nu va asteptati ca unii ce se declama asazisi "Cetateni Europeni" sa poata distinge intre realitati prezentate documentat si fantasmagorii de duzina scrise de uciga-l toaca (adicatelea Leca...)
Kudos pentru "luxuriant de bogat", "personaj tropical-confuz" si "ceilalti 98% din romani"...in sfarsit nu numai ca i-am ajuns pe americani dar i-am si depasit...puteti spune acum cu mandrie: "noi suntem cei 98%"
Pentru Alex Avram am doar un sfat: scrie la o institutie serioasa,CTP are articole mult mai anoste ca tine dar inexplicabil,o mai mare faima...Dar banuiesc ca esti foarte tanar asa ca timpul este in avantajul tau.
Keep up the good work!

@polbac

- nici macar n-ai citit articolu' ! iar limbaju' e in nota obisnuita...la capatos !

Iar romanilor,cine le plange de mila?

In al doilea razboi mor ~25 de milioane de soldati,din care 10 milioane sovietici,4milioane chinezi,5 milioane germani iar restul pana la 6 milioane alti europeni,asiatici si americani.Probabil ca din armata americana si engleza n-au murit nici 100 de mii dar la masa tratativelor au stat in mod egal cu Stalin si au impartit omenirea cum au vrut englezii si americani..Cand rusii mureau infometati pe front cu zecile de mii,englezii si americanii cotrobaiau prin conturile evreilor din elvetia ,iar romanii trebuie sa recunoasca un holocaust,de ce? De ce trebuie sa recunoasca o tara ca Romania un holocaust produs e romani cand tarile mici au fost tarate in razboi prin santaje de neprevenit?
A-si avea o intrebare pentru istoricii care ne acuza:
Cu siguranta ca au fost si investori evrei in industria de armament engleza si americana.Cand au vazut atrocitatile de le producea Hitler si ca anglia si usa nu se grabesc sa intre in razboi,de ce nu si-au retras investitiile din anglia si usa si sa le mute in urss daca vroiau sa reduca aceasta tragedie?

Domnule Avram, aveti un caine in lupta asta?

Sute de mii de evrei a scapat de la moarte Antonescu, cand Hitler ii batea cu pumnul in masa ca nu respecta intelegerile de a-i preda pe evreii romani.

- Marele Rabin al Romaniei, Al. Safran, aminteste de cate ori s-a intalnit cu Antonescu a primit satisfactie si asigurarea ca niciun evreu roman nu va fi deportat. Safran scrie in memoriile lui: ** ROMANIA N-A DEPORTAT NICIUN EVREU**
- acest adevar istoric nu convine lui Wiesel si celor din CME. Au fost evrei romani omorati de germani sau de Garda-de-Fier.
- Daca un udemerist omoara un roman la Tg-Mures, asta inseamna ca Ungaria si ungurii sunt responsabili de genocid contra romanilor? Nu. Noi, romanii suntem rezonabili, dar nu porsti, domnule Avram.

@ martorana

...pai o buna parte din ajutorul militar american trimis uresese-ului in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost platit si cu banii evreilor americani care au mai contribuit separat cu fonduri banesti masive la ajutorarea uresese-ului. si, nu uita un lucru: tot capitalistii astia evrei americani au sprijinit financiat bolsevismul rusesc si comunismul sovietic din anii de inceput ai rusiei sovietice condusa de lenin si trotzki. asa ca,.....

Limbaj de Antenist...

uslamist..ce sa-i ceri...

Excelent ***** / De acord ****

.

 

Dan Sova

Iata obraznicatura nr.3 din PSD a inceput sa faca si "erori", dupa marlanii.

Eu cred ca este obraznicatura si ...

...incompetentul nr.1 din PSD. Pentru ca pe langa greselile impardonabile facute de Sova,aratate de Dl.Avram in articol, mai sunt o alta gramada care ar trebui inventariate. Amintiti-va ce aberatii sustinea atunci cand presedintele Basescu nu a vrut sa-l numeasca premier pe Johaniss? Atunci Sova sustinea ca presedintele era obligat sa recunoasca alianta conjuncturala creiata adhoc si sa-l numeasca pe Johanis premier. Si cu alte ocazii a fost contrazis de Curtea Constitutionala. Ca sa nu mai vorbim de aberatiile imaginate de Sova la schimbarea lui Geoana din fruntea Senatului, cand PSD-ul a mers pe mana lui Sova. Tipul este un infatuat prostanac, care se vedea deja ministrul Justitiei. Am fi avut o copie fidela ministrului de Justitie din cabinetul Tariceanu, si anume catastrofa Tudor Chiuriu. Ar mai trebui un ministru sanatatii precum Banicioiu, un altul la economie precum Robert Negoita si Mazare la turism. Si uite cu astia USL-ul ar duce Romania pe cele mai inalte culmi de bunastare si dreptate.

Bravo mai ai si tu o opinie hotaratoare ;)

Ca ne si intereseaza notatia ta. Pune mai niste stelute acolo de la 1 la 5 si tine-ti gura.
Altul ca tine ar fi
@Carandasul: Pacat ca articolele de valoare se "pierd" pe acest site.Margaritare la porci.
Spune-i natafletiului ca articolele in mod normal se citesc, nu se mananca si atunci nu mai este nevoie sa guite ca si-a rupt maselele in troaca.
Articolul poate sa fie un margaritar, dar porci sa-i faca pe cei din arborele lui geneaologic daca are chef.

Sova a fost,,educar,, la scoala Tineretului PSD

Lectori Adrian Nasrase, Adrian Severin ,Ion Iliescu.
Fara sustinerea acestor,, lectori, Sova nu devenea parlamentar ci ramanea un avocatel.

Pai ce mi-i Dan Sova

care neaga Holocaustul, si ce mi-i Victor Ponta care acorda autonomie Transilvaniei. Toti o apa si-un pamant. Dusmani ai Romaniei, si asta doar pentru a nu recurge la termeni extrasi din periferia vocabularului.

 

Na si daca neaga Holocaustul o fi incompetent.

Nu doar el neaga escrocheria voastra nesimtita cu HoloCASHul.- Devin pe zi ce trece tot mai multi pana pocneste cazanul ca la Ceausescu.
Uite aici ***-suma totala, numarati de Crucea Rosie Internationala in 1973, la cererea Comandamentului Trupelor de Ocupatie Aliate din Germania de Vest:
A) http://community.webshots.com/photo/fullsize/2919377610104696093BIqJsc
B) http://d.imagehost.org/view/0358/holocaustredcross

Ca daca dositi voi evidentele si taceti ca mistretul in lanul de porumb, au avut grija altii sa va dea de gol ca suntetzi niste haimanale si niste profitori nerusinati din durerea ALTORA, pe care i-ati lasat pe mana lui Hitler, asa ca mai lasa-ne cu smiorcaiala politically correcta:
What the Tour Guides Don’t Tell You at Auschwitz-Birkenau --by Carolyn Yeager
Published by The Barnes Review
http://carolynyeager.net/auschwitz-underground-guided-tour
This remarkable study of Auschwitz is unlike anything yet published. Though it is purposely small in size and easy to read, it carries a powerful punch. The author visited Auschwitz as a tourist armed with a broad study of the literature surrounding the world-famous site, and from that visit has proceeded to deconstruct the Auschwitz shown to her and others as a “death" or “extermination" camp. By taking the reader on an “underground guided tour" around Auschwitz-Birkenau, she clearly demonstrates it to be, at varying times and locations within the perimeters, a simple labor, concentration and transit camp for political prisoners, where the health of the inmates was a prime concern of the camp authorities. Sound unbelievable? After reading this carefully researched book, you will see the horror stories for so long spread about Auschwitz-Birkenau in a new, more skeptical, light, and you may very well be so impressed you’ll want to share your new vision with others. A cautiously written work that moves toward a surprising conclusion, leaving us pondering how so much that is not true has seeped into our consciousness as “fact." Lavishly illustrated.
"On putting the probing knife to the abscess one finds the little (or big) Jew like a maggot blinded by the sudden light." The lad from Linz
Banda de escroci tupeisti internationali, acesta este Zionismul.

....

Ce vorbesti straine ? Ce autonomie a Transilvaniei ? Cred ca ai visat urat .Aveti grija de aliatul UDMR, care se joaca cu focul !Va trece tavalugul paste voi , o adunatura de tradatori.

Cum ce autonomie mai disperatule?

Aia de care vorbea Tonta psd-isul, ala cu mutra de chinez si minte de pekinez!

dusmanii romaniei.... si nu numai este....

sistemul,ideologia patriarhala sub forma de manifestare cre.tina,musulmana,ebraica etc...
Cercetati ISTORIA(mama intelepciunii)...de la accederea la putere a crestinismului prin "unsul lui"(reprezentatul terestru) regele si subordonati
acestuia,cre.tini prin definitie,care este binele pe care l-au facut acestia Omenirii!?,au eradicat Nedreptatea Sociala,comportamentul imoral etc...?,sau au instituit cultul robiei ca, "porunca sfinta" dupa voia imorala a masculului d-zeu tatal si suportatea reciproca a compotamentului imoral!?
Acum in starea actuala de romanie republicana(guvernata de spiritul patriarhal prin politicieni religiosi) de ce cetatenii majoritari sunt asa de prosti si Nu inteleg ca pentru o schimbare in bine(respectarea Principiilor Dreptatii in elaborarea regulilor) este nevoie de inlocuirea sistemului patriarhal,Nu de inlocuirea persoanelor(spiritelor patriarhale)cu alte persoane care sunt parte de gindire si comportament a aceluias nefast,odios sistem patriarhal,acelasi de la accederea la putere pina la ora actuala.
Daca...o rigla este curba si cu ajutorul ei eu vreau sa trasez o linie "dreapta"...ore...trasez la infinit lini dupa rigla curba pt. a obtine linii drepte!!?? sau inlocuiesc rigla curba cu una Dreapta!?,iata crincena prostie,starea de hipnoza in masa in care se afla romani si NU numai ei.
Cu o ideologie,educatie patriarhala profund nedreapta,prin rotirea spiritelor patriarhale la Guvernare se ajunge oare.. la Echitate,Dreptate Sociala?, stare pe care sistemul insasi nu o prevede in normele,regulile de guvernare aplicate,aceasta spre disperarea totala si profunda a Spiritelor Rtionaliste,Laice care efectiv nu au nici o sansa de revenire la o stare de Normalitate,in situatia data.

articolele

- domnului avram , ca intotdeauna foarte bune ! pacat ca nu sunt mai dese !

 

subscriu

Mi-am regasit cu placere idei si ganduri in articolele domnului Avram.

auzi?

Ati cazut pe spate toti postacii puterii de "evolutia "tonomatului Avram; stati linistit ca l-a detasat la ziare sa va incante in fiecare zi ;aveti ce lin.ge zilnic!

@polbac

- la capatos cu limbaju' asta !

Stiti ce mi se pare incredibil ?....

Poanta il cearta pe Sova pt chestia cu holocaustul...dar in acelasi timp, el spune nerozii cu autonomia Transilvaniei...

Poanta, nu vezi barna din cauza masinutzei de raliu ? Halal opozitie...mi se pare ca actuala putere e condamnata sa guverneze in continuare, cel putin pana in 2014...pt ca efectiv nu are cine sa ii ia locul..

 

Bai Polbac!

Nu esti decat un cetatean european ***! Sunteti multi?
Nu te lua dupa asta Alex Avram, articolul tau este excelent!

 

Pe tine te poate pacali Basescu.

Pe moi, nu. Ti-o spune "un cetateam european".

Ti-o spune "un cetatean european"

de parca a vorbit seful Tonta sau atotdiriguitorul Antenescu, ale caror spuse sunt litera de lege, nu un oarecatre polbac european.
Ramne cum am vorbit.

Bun argument "cetateme" !

european zici?

Da,ne-o spune,,un cetatean european,, cu minte trimisa la plimbare.

E bine sa bei Whickey cu sifon nu sec !

Degetu'n rana.....

Muzica vine de la Jerusalim, via Ungureanu, romanii nu trebuie decat sa caute rapid un rabbi sa le faca circumcizie......Restul este gargara pe post de anestetic....
Shalom.

 

Alex

Daca si Sova e incult...ce sa zic .Eu chiar il apreciez pe acest tanar

 

Pt Sova

Pacat ca atunci cand apar oameni de valoare noi incercam sa-i omoram .NU renunta Sova

 

@Marian12

- stai linistit ! nu e genu' !

lui Sova trebuia sa i se traga de undeva

si i s-a tras .

s-a facut ceva dreptate .

Sova a taiat cale lui Ponta la functia de prim ministru.

Sova e ruinat politic. Sa vedem ,,economic,, ce va pati.

Alaturi de Sova

Sunt chiar din colegiul de unde a candidat Dan Sova si a facut multe pt oamenii saraci din colegiu.Dan Sova nu e un antisemit

 

Pai daca sunteti chiar din colegiul unde a candidat va inteleg

O plasa, o drujba, vreo doi-trei mici, o beritza din aia la flacon de 2 litri, tot a dat el pentru laudele de care beneficiaza el acum. Sa fie primit si sa va fie de bine!

Marian12 !....Nu aveti putere de convingere.

Lozincile matale nu conving,nu sunt argumente .

 

 

@Mihai1

- vezi ca esti in eroare si vorbesti si urat !

 

@ mamitza omiduta....

mamitzo,….
“mai ales din Ardeal. sa nu uitam ca Ardealul a fost sub unguri iar horthystii erau la fel de rai ca si hitleristii. stiu ca li s-a pus steaua in piept, ca au fost stransi in masini pentru vite, tinuti zile intregi in soare fara apa si fara mancare, ca nimeni nu avea voie sa se apropie de ei pentru a le da de mancare sau apa, ca apoi au fost urcati in tren si au pornit spre lagarile naziste." mamitza omiditza

“(Orasul, 12.00) Reportaj- Holocaust/ Amintiri din "trenul ***"…
(CUZANET, Iasi, 4 februarie) - In timpul Holocaustului din Romania au fost utilizate vagoane de marfa pentru transportul evreilor. La Iasi, in 1941, in doua “trenuri ale ***", cu destinatia Calarasi si Podul Iloaiei, au fost imbarcati 4.432 de evrei. Dintre acestia 2.594 au pierit. Cifrele au fost avansate de istorici dupa un "recensamint" al mormintelor din cele trei cimitire evreiesti. Despre ororile la care au fost supusi evreii in acele zile de iunie, reporterii CuzaNet au aflat din povestea depanata cu amaraciune de Leizer Finchlestein, unul dintre ultimii doi supravietuitori ai "trenurilor ***"…."
http://www.cuzanet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=7195&Itemid=39

… la calarasi si podu iloaiei erau lagare naziste?
p.s. mamitzo, te-ai apucat sa scrii istoria Romaniei precum academicianul roller?!?!?! pentru ieducatia ta supirioara si atoate cunoscatore: Ardealul de nord ocupat de Ungaria in urma Dictatului de la Viena de unde, in anul 1944, cu ajutorul jandarmilor unguri ai guvernului horthyst, germanii au deportat evreii si i-au exterminat la auschwitz, nu este acelasi lucru cu Moldova de la vest de Prut.

Mihai 1.

Faptul ca Romania a salvat ca sa zicem asa 400 de mii de exrei nu inseamna ca nu a existat Holocaustul. Holocaustul e una, evreii salvati sunt alta. Sigur, Romania are si o bila alba in chestiunea evreiasca, dar pe partea cealalata nu putem nega un adevar istoric. Si din Romania au fost deportati evrei, care au fost dusi de nazisti in cunoscutele lagare de la Auschwitz-Birkenau si Dachau.

stti ce a spus Sova?

ca in Romania au fost persecutati mai putini evrei, nu ca nu au fost deloc, si ca unii au fost salvatI! exact ce spuneti dumneavoastra!

Darnic,

Mai ales din Ardeal. Sa nu uitam ca Ardealul a fost sub unguri iar horthystii erau la fel de rai ca si hitleristii. Stiu ca li s-a pus steaua in piept, ca au fost stransi in masini pentru vite, tinuti zile intregi in soare fara apa si fara mancare, ca nimeni nu avea voie sa se apropie de ei pentru a le da de mancare sau apa, ca apoi au fost urcati in tren si au pornit spre lagarile naziste.

 

Ura va macina

Cine uraste devine nepoliticos si intoarce datele cum ii convin. La Iasi evreii nu au fost ucisi in abatoare de garda de fier? Horia Sima si Zelea Codreanu erau nemti? De detasamentele de munca obligatorie pentru evrei ca nr. 12 de langa focsani si de la targu jiu ai auzit? Daca vrei o lista complecta te pot ajuta. Stii cine i-a aparat pe evrei? Regina Mama. Probabil ca o sa ma injuri ca raspuns dar faptele nu le putem schimba. Au fost oameni adevarati si au fost cei din anturajul lui A.C.Cuza si Goga despre care sper ca ai citit.

Iarta-ma Creionas,

Eu credeam ca Ardealul asta este pe undeva pe langa Nistru.
Ma mai incurc si eu, varsta!

Si dupa ce au fost ucisi-- te-au zamislit pe tine

Ca daca mureau aceia toti, nu era urma de voi aici sa umpleti Ziare.com cu minciunele holocash-iste.
Astfel ca si tine se vaita un alt mare agent al Mossadului ca ce urmarita si chinuita i-a fost familia lui de cozzcari zionisti.
EPartea nostima este ca el este nascut in 1945, deci in mijlocul "draconicei urmariri" sub Maresalul Antonescu. Ai lui aveau chef sa faca copii iar urmarita de mamicuta lui alerga cu burta in gura din casa conspirativa in alta, ca sa nu o gaseasca politia lui Ion Antonescu, cam asa reiese daca aduni 1+1.
Treaba lor, au avut chef parintii lui de un techtel-mechtel in patut OK. Dar presupun ca au facut-o departe in spatele frontului intre MOSCOVA si Ural, nu la Antonescu in ograda.
Uite asa un gunoias vine apoi si se da victima persecutata. A plecat in Israel in anii 70-75. Atunci au plecat ofiterii de Securitate. Concluzia este ca tatal lui a fost unul din bicisnicii tortionari adusi de Ana Pauker. Astia sunt zionistii.
Iitzak Shamir a fost evreu ucrainean si comisar politic la Stalin, Menahem Begin a fost terorist criminal in organizatia IRGUN si punea bombe la hoteluri in Palestina. Sharon a masacrat Shabra si Shatila, doua localitati pline cu refugiati palestinieni in Liban.
Astia sunt cei care se vaita ca sunt persecutati. O banda de criminali, hotii care striga "hotul!"

un articol excelent

Domnule Avram, va felicit pentru acest articol bine argumentat.

 

Domnule,

Sova, ca si Ponta de altfel, nu-i decat o lichea care s-a vazut cu putere si cu bani. Un suflet mic, stans intr-un suflet la fel de mic, care nu-i in stare sa daruiasca un zambet celor cu care se intalneste, de salvatul tarii nici nu poate fi vorba. L-am urmarit de cateva ori la Tv, dar nu l-am auzit niciodata sa scoata pe gura o idee originala, sa poarte un discurs logic si constructiv. De fiecare data, isi dadea aere, avea impresia ca studioul este prea mic pentru grandomania sa iar intelocutorii prea prosti pentru a le adresa vreun cuvant respectuos. Sa nu uitam nici acea balacreala cu doamna de la PDL, parca. Pentru un om civilizat niciodata nu trebuie sa conteze modul in care cel de langa el i se adreseaza, el fiind intodeauna obligat sa vorbeasca frumos si respectuos.

 

@m.omiduta,

Punctaj maxim de la mine. Uneori poate am fost nedrept, dar imi spal pacatele acum. Sicer, apreciez acest comentariu- care nu poate fi combatut decat de bezavenci.
cand ai dreptate nu mai conteaza restul. S-auzim de bine.

Un cetatean european are si nik-ul polbac. Amandoi imbarligati

Ba mai mintreaba in van ca Cine e acest Alex Avram.
Imprastiata minte si de joasa speta cultura !

Aricolul e bun, dar cam din topor, lipsesc nuantele...

Sova nu e vinovat ca are opiniile pe care le are vis-a-vis de Holocaust, dar ESTE vinovat fiindca trebuia sa stie ca din postura de reprezentant al obstii nu poate sa faca astfel de declaratii "incorecte politic" in lumea de azi; altfel spus, ceeace un forumist poate posta pe forum nu poate fi spus de un politician in public fara a aduce un prejudiciu tarii.
Mai este o problema: oare Sova asta a negat Holocaustul sau pur si simplu a vrut sa demonstreze o participare mult mai redusa a Romaniei decat o face istoriografia straina? Zic asta fiindca exista interese materiale puternice care tind sa "umfle" nota de plata a Romaniei in chestiunea Holocaustului.

 

Analiza lui Avram nu se rezuma doar la afirmatiile lui Sova...

in legatura cu evreii!. Acolo sunt si alte aprecieri in legatura cu comportamentul lui Sova. Acest lucru poate fi vazut succint in comentariul m.omiduta din imediata vecinatate. Si de fapt, l-am vazut cu totii in emisiunile tv. E o beizadea, care e in stare sa te calce cu masina daca-l contrazici. Ceva in gen Antenescu.

De acord, de aia am spus ca articolul e bun,

...eu am facut observatii doar asupra partilor mai putin bune :-)


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor