Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Ponta il lauda pe Erdogan si-i ataca pe "fascistii" care-l sustin pe Ciolos

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 17:58
7168 citiri
Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Ponta il lauda pe Erdogan si-i ataca pe "fascistii" care-l sustin pe Ciolos
Foto: site Guvernul Romaniei (Arhiva)

Fostul premier Victor Ponta a reluat criticile la adresa "fascistilor" din Romania care il critica pe seful statului turc, Recep Erdogan, afirmand ca formeaza o secta "mai obtuza decat talibanii si mai lipsita de scrupule decat ISIS", in timp ce presedintele Turciei "merge mereu in ochiul uraganului" si nu se ascunde de adversari.

"Vad ca analisti politici seriosi se lasa pacaliti de diversiunea lansata in Europa ca Erdogan si-a inscenat lovitura de stat / daca ramanea la resedinta de vacanta in loc sa plece imediat (si super riscant) spre Istanbul, presedintele Turciei era in locuinta atunci cand a fost bombardata de elicopterele pucistilor / si istoria se scria atunci pe placul 'Propagandei' din Romania! A lipsit o ora si intelegerea ca Erdogan merge mereu in 'ochiul uraganului' in loc sa fuga sau sa se ascunda", scrie, laudativ, fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

Social-democratul invoca din nou un "sistem de propaganda" de natura "fascista" in Romania, care incearca sa il denigreze pe Recep Erdogan si care este format din aceleasi persoane care lauda Guvernul Ciolos.

"In tara noastra ideile autorist-fasciste sunt promovate in mod deschis de oameni care cred in 'institutii de forta militarizate' (fiind ei insisi ofiteri sau colaboratori sub acoperire) si care explica zi de zi ca e bun un Guvern pe care nu il voteaza oamenii si lideri care niciodata nu au primit legitimitate democratica prin alegeri/ si care ne explica mereu ca poporul turc greseste ca il sustine pe Erdogan si nu accepta sa ii spuna cineva (din tara sau din afara) pe cine sa aleaga presedinte sau prim ministru!", continua fostul premier.

Despre toti acestia Ponta spune ca sunt o "secta mai obtuza decat talibanii si mai lipsita de scrupule decat ISIS".

Anterior, Ponta afirma ca afirma ca Turcia este o tara cu "cetateni adevarati", mandri si demni, nu inculti si manipulati, cum ii prezinta "propaganda internationala si romaneasca", care au salvat tara lor de la dictatura, luptand cu manile goale impotriva armatei.

Vezi filmul evenimentelor din Turcia.

In 23 aprilie 2015, Victor Ponta a fost prezent in secret la Istanbul pentru a participa, la invitatia presedintelui turc la aniversarea a o suta de ani de la batalia Dardanelelor, comemorata de restul statelor UE pentru genocidul armean.

In iunie 2015, Victor Ponta, pe atunci premier, s-a operat la genunchi la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, condus de apropiati ai lui Erdogan.

In acel context, guvernul Ponta a adoptat hotararea controversata care prevede atribuirea unui teren langa Romexpo pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.

Recent, in mass-media au aparut zvonuri conform carora Ponta ar fi consilier onorific al lui Erdogan, dar deputatul PSD a dezmintit acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta lauda Erdogan lovitura stat, #Ponta relatii Erdogan, #Erdogan lovitura stat Turcia , #PSD
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Tonta a redevenit ceea ce era: un minion insignifiant