Un lider PSD recunoaste ca a facut presiuni asupra preotilor in campanie, dar acum cere scuze

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 11:30
8970 citiri
Un lider PSD recunoaste ca a facut presiuni asupra preotilor in campanie, dar acum cere scuze
Foto: Adevarul

Presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, se declara "foarte mahnit" de faptul ca Victor Ponta, pe care il considera un om "exceptional", a pierdut alegerile prezidentiale si cere scuze pentru presiunile facute asupra colegilor de partid, preotilor si sefilor de deconcentrate in campania electorala.

In judetul Satul Mare, Klaus Iohannis a crescut intre cele doua tururi de scrutin de la 43.100 voturi la 108.690 voturi (aproape 66.000 de voturi in plus), in timp ce Victor Ponta a avut o crestere foarte mica, de la 42.117 la 57.988 voturi (circa 15.900 de voturi in plus).

Esecul electoral la nivelul judetului Satu Mare a fost cauzat si de faptul ca DNA a deschis dosar penal dupa ce in presa a aparut o inregistrare in care Mircea Govor ii ameninta cu represalii pe sefii de deconcentrate, directorii de scoli sau preotii din judet, daca nu se mobilizeaza in turul doi si nu il scot castigator pe Victor Ponta.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD - Popi, preotese, profesori sau postasi amenintati: Stati si muriti, asta e viata!

Intr-un interviu acordat Gandul, Mircea Govor revine si isi cere scuze.

"Sunt suparat pe atitudinea unor colegi de-ai mei, care m-au inregistrat. In acelasi timp, sunt suparat si pe mine. Am fost prea patimas si chiar am crezut intr-o performanta, dupa atatia ani, a partidului meu - aceea de a castiga presedintia Romaniei. N-am facut altceva decat sa incerc sa mobilizez oamenii la maximum, asa cum o fac toti cei din politica. Era o sedinta de partid (...)

Si presa a fost foarte inteligenta si a insistat pe acest subiect, mai ales ca i-a aratat pe colegii mei cum alergau, la Oradea, dupa ei, lucruri care au produs un pic de destabilizare in organizatie. In ziua alegerilor, de exemplu, nu a mai existat acea organizare pe care mi-am dorit-o, pe care am gandit-o. Pentru ca, sincer sa fiu, nu le-am mai cerut asta", a declarat Govor, adaugand ca isi cere scuze pentru ce pe care i-a jignit sau "s-au simtit jigniti".

Mircea Govor recunoaste ca i-a amenintat pe directorii de deconcentrate.

"Cred ca trebuie sa fiu inteles foarte clar. La directorii de deconcentrate le-am spus, si asta se practica, ca le pot ridica sprijinul politic. Deci, vorbesc politic, pot propune ca oricarui coleg de-al meu sa-i fie retras sprijinul politic. Asta pot sa fac. Si cine nu vrea sa mai fie membru de partid n-o sa fie", a declarat el pentru sursa citata.

Cat despre preoti, presedintele PSD Satu Mare spune ca acestia sunt foarte respectati in comunitate, asa ca le-a cerut sa sprijine candidatul ortodox.

"Eu am o relatie buna cu preotii - sper ca a ramas buna dupa acest eveniment -, pentru ca ne cunoastem, iar eu am fost corect si nu le-am cerut niciodata nimic. De data asta, trebuie sa spun ca le-am cerut, normal, ca ortodox, sa sprijine Biserica Ortodoxa. 'Sprijiniti crezul dumneavoastra, ortodox!', le-am spus! Despre asta e vorba (...) Fiecare preot poate avea o optiune in viata si o poate transmite catre semeni, catre populatia din comuna respectiva - daca vrea, asta nu este obligatoriu. Eu zic ca nu e o mare greseala, iar preotul trebuie sa slujeasca poporul", a declarat el.

Preot, in biserica: Votati Victor Ponta! Amin!

Preot roman din SUA: Problema Bisericii nu e ca s-a implicat in campanie, ci motivul pentru care a facut-o

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Mircea Govor preoti Ponta campanie, #sef PSD Satu Mare preoti, #Govor Ponta campanie deconcentrate , #PSD