Victor Ponta anunta ca urmatorul Congres PSD va fi organizat in 2012

Luni, 01 August 2011, ora 19:22
1284 citiri
Victor Ponta anunta ca urmatorul Congres PSD va fi organizat in 2012
Foto: Arhiva

Congresul PSD va avea loc dupa alegerile parlamentare din 2012, daca nu apare nimic neprevazut, anunta liderul social democrat Victor Ponta, infirmand astfel zvonurile ca ar pregati in toamna o asemenea reuniune, pentru a-l putea exclude din partid pe Marian Vanghelie.

"In toamna vom avea un Consiliu National, iar pana dupa parlamentare nu va fi niciun Congres. Daca, pana la alegerile de anul viitor, va fi nevoie de unele masuri impotriva unor membri din organizatii, nu este necesar un Congres, Comitetul Executiv, asa cum s-a mai intamplat, putand rezolva astfel de probleme", a declarat Ponta, pentru Mediafax.

Presedintele PSD a depasit pentru prima oara popularitatea partidului si ar dori sa impuna imaginea unui alt tip de lider in organizatii.

Ponta face in noiembrie congres anti-Vanghelie

Drept urmare, in presa au aparut luni informatii ca Victor Ponta este hotarat sa puna ordine in PSD Bucuresti, convocand in noiembrie un congres in care va solicita excluderea lui Marian Vanghelie din PSD.

Presedintele PSD Victor Ponta l-a inlocuit, la sfarsitul lunii iunie, pe Marian Vanghelie de la sefia organizatiei PSD Bucuresti si a preluat interimar conducerea acestei organizatii.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara atunci pentru Ziare.com ca schimbarea lui Marian Vanghelie din fruntea organizatiei de Bucuresti a fost un semnal care trebuie receptat de organizatiile de partid si ca a fost facuta pentru o munca mai sustinuta in formatiunea social-democrata si pentru deschidere catre lumea intelectuala.

Desi s-a aratat iritat de decizie, vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat ca nu va pleca din partid.

"Nu plec din PSD. Am muncit 17 ani, doar oligofrenii pot sa creada ca un om care a muncit 17 ani si are si o viziune pe urmatorii 15 ani poate pleca. Eu am candidat independent si am venit inapoi cand partidul era in opozitie. Daca unii isi fac iluzii ca pot scapa de mine, ca plec din PSD, se insala", a spus Vanghelie, la sediul central al PSD.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta congres PSD, #congres PSD organizat 2012 , #PSD