Victor Ponta il da in judecata pe Sorin Blejnar

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:51
1891 citiri
Victor Ponta il da in judecata pe Sorin Blejnar

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, marti, ca-l va da in judecata pe Sorin Bejnar pentru acuzatiile pe care seful ANAF i le-a adus luni seara, potrivit carora persoane ca Sorin Ovidiu Vintu si Dorinel Umbrarescu l-ar fi sponsorizat ca sa participe la cursele de masini.

"Daca ieri am anuntat ca incepem suspendarea domnului Basescu (...), ati inceput deja sa auziti despre mine si despre Crin Antonescu toate relele din lume. Blejnar este seful mafiei personale a lui Basescu, vine evident la televiziunea lu Basescu, la TVR, si ma acuza de niste prostii.

A zis ca nu va arata hartiile decat daca-l dau in judecata, il dau in judecata ca sa va arate si dvs hartiile pe baza carora ma acuza", a sustinut Victor Ponta, intrebat ce parere are de afirmatiile lui Blejnar, informeaza Newsin.

Pilotul lui Victor Ponta, Edwin Keleti, neaga acuzatiile lui Blejnar

Totodata, pilotul de raliuri si colegul de echipaj al lui Victor Ponta, Edwin Keleti, a respins acuzatiile pe care i le-a adus Sorin Blejnar si a adaugat ca nu exista contracte de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Realitatea-Catavencu.

"Domnul Blejnar ori minte, ori este prost informat. In primul rand, Victor Ponta nu a fost niciodata nici actionar nici angajat al firmei Automedia SRL, asa cum in mod eronat sustine seful ANAF. In al doilea rand, nu exista niciun fel de contract de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Realitatea-Catavencu.

In al treilea rand, Automedia nu este o societate de automobilism, ci un SRL cu mai multe obiecte de activitate, printre care servicii editoriale sau publicitate, preponderent in domeniul auto. Aceste prestari de servicii nu sunt deloc fictive, ci s-au realizat in mod transparent, conform actelor dintre companii!

Blejnar a mai rostit si sintagma 'facturi mai mult sau mai putin fictive', afirmatie deosebit de grava pentru ca toate facturile emise de Automedia sunt inseriate conform legilor in vigoare, iar toate tranzactiile s-au efectuat exclusiv prin circuit bancar! Pe langa toate aceste aspecte, Automedia are si a avut intotdeauna platite la zi contributiile la bugetul de stat, fara sa fi intarziat vreodata la plata acestora", potrivit unui comunicat trimis de Edwin Keleti Ziare.com.

Nu in ultimul rand, pilotul de raliuri considera ca acuzatiile fara acoperire lansate de Sorin Blejnar ating credibilitatea ANAF: "Este extrem de grav faptul ca, in mod repetat, seful unei institutii publice importante lanseaza astfel de acuzatii si dezinformari, fara sa aduca niciun fel de dovezi. Nu doar ca perpetueaza o situatie care imi lezeaza propria reputatie, dar aduce grave prejudicii de credibilitate institutiei pe care o conduce".

Blejnar: Ponta a primit sponsorizari fictive de la Vintu

Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a declarat, luni seara, la postul de televiziune public, ca firma de raliuri a lui Victor Ponta si a pilotului Edwin Keleti a primit sponsorizari fictive de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Am dovezi ca firma, asa-zisul club de raliuri al domnului Ponta, care nu e o asociatie, nu e o fundatie, este un SRL din Cluj (...) al pilotului (...) a facut niste prestari de servicii fictive catre domnul Vintu de exemplu, catre 'Catavencu' si catre 'Cotidianul' unde e domnul Nistorescu, si din 2007 pana in 2009 si-a luat in fiecare luna bani de acolo. Am facturi, am dovezi", a sustinut Blejnar, luni, la TVR 1.

Potrivit sefului ANAF, pilotul lui Victor Ponta, Edwin Keleti, printr-o firma a sa, avea contract cu "Academia Catavencu" sa faca prima pagina a publicatiei. La fel si pentru "Cotidianul" condus de Cornel Nistorescu.

"Sunt niste lucruri care nu s-au prestat (...) ca atunci cand ne-am dus in control incrucisat sa verificam, am constatat ca nu au fost facute. Sumele respective au fost folosite pentru a finanta hobby-ul personal al domnului Ponta si al domnului Keleti de a se plimba cu masinile la circuitul de curse al Romaniei in perioada de 2008-2009-2010", a aratat presedintele ANAF, la TVR.

Citeste si:
Fostul prefect al Capitalei, despre congresul PNL: ”Nu poţi permite organizarea în spaţii închise cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000”
Fostul prefect al Capitalei, despre congresul PNL: ”Nu poţi permite organizarea în spaţii închise cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000”
Fost prefect al Capitalei, Alin Stoica, afirmă că organizarea Congresului PNL, nu ar trebui permisă, în condiţiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de persoane, la...
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Fostul ministru USR PLUS al Justiției Stelian Ion a lansat miercuri 22 septembrie un atac dur la adresa președinteului Klaus Iohannis după ce acesta din urmă a anunțat că îl susține pe...
Sursa: Ziare.com