Victor Ponta: Partidul e strans unit in jurul meu. Vreau sa raman prim ministru

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 21:57
3575 citiri
Victor Ponta: Partidul e strans unit in jurul meu. Vreau sa raman prim ministru

Premierul Victor Ponta a negat din nou ca ar vrea sa candideze la presedintie, spunand ca USL si-a indeplinit obiectivele iar PSD-ul e multumit de rezultatele guvernarii, motiv pentru care e "strans unit in jurul meu".

"Am promis partidului ca dupa opt ani de opozitie vom fi din nou la guvernare si vom aplica politicile partidului. De aceea partidul e strans unit in jurul meu. Orice se poate discuta informal, dar decizile politice sunt cele pe care le stiti", a spus premierul Victor Ponta intr-un interviu pentru Romania TV, inregistrat si difuzat pe 1 Decembrie.

"Partidul nu mi-a cerut sa candidez la presedintie. Important e ca USL si-a atins obiectivul. Eu vreau sa raman prim ministru, am avut un an jumatate de guvernare de succes", a sustinut Ponta raspunzand intrebarilor privind o eventuala candidatura a sa la presedintia Romaniei.

Intr-un discurs care a inceput linistitor, premierul a reiterat obiectivele bugetului pe 2014, pe care insa presedintele Basescu il "saboteaza".

Potrivit premierului, in 2014, acest buget ar urma sa prevada; o crestere de 3,76% a pensiilor "pentru 5 milioane de pensionari", 3 miliarde de lei, "aproape 750 de miloiane de euro care vor merge catre profesori si functionari care au castigat procese cu guvernul roman", bani pentru medici rezidenti, pentru profesori debutanti, salariul minim crescut la 950 de lei si bani pentru autostrada Transilvania si segmentul Comarnic-Brasov.

Ponta ii contrazice si pe Basescu, si pe Chitoiu: Pretul benzinei nu va creste

Victor Ponta a spus din nou ca banii proveniti din cresterea cu 7 eurocenti a pretului combustibilului se vor duce numai in bugetul CNADNR. Mai mult, efectul acestei cresteri va fi minim, sustine premierul.

"Datorita scaderii pe piata mondiala a pretului barilului, efortul pentru cei care pun benzina la pompa va fi aproape zero", a spus Victor Ponta care a calificat drept "minciuni" afirmatiile presedintelui Basescu potrivit carora marirea accizei pe combustibil va duce la cresteri in lant a preturilor.

"Traian Basescu are un rol nociv in Romania. Va ramane omul care a distrus cel mai mult din istoria Romaniei. A construit zero si a distrus cel mai mult. Cum spune o vorba romaneasca, 'imbatraneste urat'.

Ponta arunca bomba de 1 Decembrie: Basescu avea terenul demult si acum a vrut sa il albeasca

Din pozitia celui care a promovat in 2009 masuri cu caracter de genocid economic si social domnia sa e ultimul in masura sa dea sfaturi", a incheiat discutia pe buget premierul Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca nu va accepta crestrea accizei la carburanti cu 7 eurocenti si va retrimite bugetul in Parlament.

"Ceea ce eu reclam este un furt. Se introduce o crestere de 8 la suta a pretului la combustibil - 53 de bani la fiecare litru de benzina si 52,4 bani la fiecare litru de motorina. N-am decat sa-l resping. Nu pot sa accept. Sunt un om care stie ce insemana sa cresti taxe indirecte, cum a crescut TVA-ul, s-a redus mult consumul.

Cu cat introduc mai multe taxe, cu atat consumul va scadea, cu atat sansele de relansare economica sunt mai mici", a explicat Traian Basescu saptamana trecuta.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii