Victor Ponta, pe drumul cel bun al distrugerii PSD (Opinii)

Sambata, 06 Decembrie 2014, ora 10:47
9289 citiri
Victor Ponta, pe drumul cel bun al distrugerii PSD (Opinii)

Actualul premier se pregateste sa paraseasca scena. In urma lui nu cred ca vor fi regrete. Dar va realiza ca ar fi avut o sansa de supravietuire politica daca ar fi demisionat atat din functia de presedinte al PSD cat si din cea de prim-ministru, duminica seara, in data de 16 noiembrie.

Atunci, in opinia mea, Ponta a pierdut tot. A ratat ca lider "al celui mai mare partid din Romania", cum ii placea sa se laude, si a ratat ca sef al executivului prin organizarea dezastruoasa a alegerilor din strainatate.

Judecatorii, in urma anchetei procurorilor si dupa un proces, vor fi chemati sa decida daca dezastrul votului din diaspora a fost planificat sau a fost efectul incompetentei. In ambele cazuri Victor Ponta e vinovat in fata cetatenilor romani.

Ceea ce se intampla in aceste zile nu reprezinta decat efectul unor gesturi amanate. Prabusirea lui Ponta va fi totala, dupa parerea mea. Iesirea lui Traian Basescu de joi seara a reprezentat citirea unei sentinte politice la care premierul nu a avut nicio reactie.

Dupa parerea mea, in aceste zile, Basescu e mai puternic decat oricand in cei zece ani. Efectiv, si-a invins toti inamicii politici, iar aliatii fortati de azi, ma refer la liberali, se gandesc cu groaza ca din 21 decembrie va deveni liderul Opozitiei in cazul in care ei reusesc sa ajunga la guvernare. Vor trebui sa faca fata atacurilor unui Basescu "care a avut dreptate". Va fi dificil pentru Vasile Blaga si pentru Klaus Iohannis sa reziste unui lider atat de experimentat.

In acest moment, planul locatarului de la Cotroceni e sa redeseneze politica romaneasca. Vrea sa anihileze PSD, iar formatiunea politica pe care o va conduce sa ocupe golul lasat de social-democrati sau o cat mai mare parte din el.

Multa lume a spus ca lui Train Basescu i-ar fi convenit mai mult ca Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni. Ar fi fost mai usor pentru fostul marinar sa devina liderul Opozitiei. Dar comentatorii uita ca Basescu gandeste in viitor, el avea nevoie de un presedinte cu care sa poata colabora si care sa-i fie dator, nu de unul cu care sa se razboiasca. Oricum e liderul Opozitiei din 2012.

Deja, sub Ponta si sub PSD cred ca se dezvolta forte care vor duce "marele partid" undeva la un maximum de 15 procente in viitoarele alegeri locale. Si asta doar din cauza inertiei si a coruptiei. Daca PSD era un partid sanatos, liderii din esalonul doi i-ar fi cerut imediat demisia lui Ponta daca acesta ezita sa si-o dea, scapand de balastul politic pe care-l duce liderul care a pierdut tot.

Asa, PSD e o formatiune pe cale de destructurare. Sebastian Ghita cara oamenii prin cluburi prezentandu-le un PSD fara Ion Iliescu si fara Vanghelie. Pe de alta parte, Vanghelie a creat deja o falanga care-l sustine pe Geoana si prin care va lua si el o bucata din PSD.

Liviu Dragnea e blocat in asteptarea procurorilor, fiind implicat in mai multe scandaluri de trucare a referendumului din 2012, de vot multiplu si votul din diaspora. Asa ca, in opinia mea, in acest moment, demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului nu e decat o chestiune de zile. Rafuiala din PSD care va urma nu va fi decat o incheiere fireasca a involutiei politice a mostenitorilor Partidului Comunist Roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Victor Ponta demisie PSD, #Victor Ponta demisie premier, #alegeri diaspora , #PSD