Victor Ponta: PSD a fost executat silit. Au venit portareii

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 12:47
5665 citiri
Victor Ponta: PSD a fost executat silit. Au venit portareii

Liderul social democrat Victor Ponta a anuntat duminica ca, saptamana trecuta, unele firme care au datorii de la PSD au inceput executarea silita, pentru a-si recupera o parte din cele aproximativ sase milioane de euro pe care le datoreaza social democratii inca din 2009.

"Am facut un audit dupa ce am preluat conducerea PSD, un audit extern, din care a rezultat ca, dincolo de ce noi am platit si in acest moment nu avem nicio datorie catre RA-APPS pentru sediul partidului.

Catre utilitati, catre Partidul Socialistilor Europeni, au ramas din campania din 2009 datorii private catre firme private referitoare la tot felul de obiecte de campanie, niste datorii foarte mari, in jur de cinci-sase milioane de euro.

Saptamana asta a si inceput executarea silita asupra noastra pentru una dintre ele", a anuntat, duminica, liderul PSD, intr-o emisiune Pro Tv.

Victor Ponta a confirmat ca "portareii" au venit la poarta sediului PSD. "Da, au venit", a explicat acesta.

In luna aprilie, auditul financiar efectuat la PSD arata ca datoriile pe care le are partidul de cativa ani buni se ridica la 6,6 milioane de euro. Liderul PSD, Victor Ponta, a refuzat sa le plateasca, sustinand ca au fost facute de Geoana in perioada mandatului, precum si in campania electorala din 2009, pentru Cotroceni.

Vinovat este, in opinia lui Ponta, si fostul trezorier al partidului, avocatul Aristide Roibu, care se afla astazi in UNPR.

Pe de alta parte, Ponta sustine ca toate datoriile facute odata cu venirea sa la carma PSD sunt platite la zi, intrucat nu vrea ca partidul sa aiba restante la stat.

La randul sau, fostul sef al PSD, Mircea Geoana, avea propria varianta si sustinea ca nu a cheltuit banii pentru el.

"In primul rand, nu cred ca datoriile partidului se ridica la o astfel de suma, inteleg ca sunt cifre diferite. Oricum sunt datorii ale partidului, acumulate dupa o suita de campanii, care au fost ale PSD, nu ale mele personal.

Este o chestiune care se face, conform legislatiei, de catre trezorier si de mandatarul financiar al partidului. Totul este acolo, totul a fost transparent si verificat de Curtea de Conturi. Sunt datorii care trebuie platite de partid", a precizat Geoana.

I.U.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com