Victor Ponta: PSD a fost executat silit. Au venit portareii

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 12:47
5922 citiri
Victor Ponta: PSD a fost executat silit. Au venit portareii
Foto: Arhiva

Liderul social democrat Victor Ponta a anuntat duminica ca, saptamana trecuta, unele firme care au datorii de la PSD au inceput executarea silita, pentru a-si recupera o parte din cele aproximativ sase milioane de euro pe care le datoreaza social democratii inca din 2009.

"Am facut un audit dupa ce am preluat conducerea PSD, un audit extern, din care a rezultat ca, dincolo de ce noi am platit si in acest moment nu avem nicio datorie catre RA-APPS pentru sediul partidului.

Catre utilitati, catre Partidul Socialistilor Europeni, au ramas din campania din 2009 datorii private catre firme private referitoare la tot felul de obiecte de campanie, niste datorii foarte mari, in jur de cinci-sase milioane de euro.

Saptamana asta a si inceput executarea silita asupra noastra pentru una dintre ele", a anuntat, duminica, liderul PSD, intr-o emisiune Pro Tv.

Victor Ponta a confirmat ca "portareii" au venit la poarta sediului PSD. "Da, au venit", a explicat acesta.

In luna aprilie, auditul financiar efectuat la PSD arata ca datoriile pe care le are partidul de cativa ani buni se ridica la 6,6 milioane de euro. Liderul PSD, Victor Ponta, a refuzat sa le plateasca, sustinand ca au fost facute de Geoana in perioada mandatului, precum si in campania electorala din 2009, pentru Cotroceni.

Vinovat este, in opinia lui Ponta, si fostul trezorier al partidului, avocatul Aristide Roibu, care se afla astazi in UNPR.

Pe de alta parte, Ponta sustine ca toate datoriile facute odata cu venirea sa la carma PSD sunt platite la zi, intrucat nu vrea ca partidul sa aiba restante la stat.

La randul sau, fostul sef al PSD, Mircea Geoana, avea propria varianta si sustinea ca nu a cheltuit banii pentru el.

"In primul rand, nu cred ca datoriile partidului se ridica la o astfel de suma, inteleg ca sunt cifre diferite. Oricum sunt datorii ale partidului, acumulate dupa o suita de campanii, care au fost ale PSD, nu ale mele personal.

Este o chestiune care se face, conform legislatiei, de catre trezorier si de mandatarul financiar al partidului. Totul este acolo, totul a fost transparent si verificat de Curtea de Conturi. Sunt datorii care trebuie platite de partid", a precizat Geoana.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta PSD executat silit, #PSD executat silit datorii 2009 , #PSD