Victor Ponta si PSD gafaie la guvernare. Care sunt provocarile verii? (Opinii)

Joi, 12 Iunie 2014, ora 07:52
6222 citiri
Victor Ponta si PSD gafaie la guvernare. Care sunt provocarile verii? (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Vad ca PSD e in pierdere de viteza. Incapacitatea Guvernului de a misca economia incepe sa aiba efecte electorale. Ma refer aici la faptul ca taxa pe combustibil si cea pe stalp incetinesc crearea de noi locuri de munca.

Investitiile Executivului in infrastructura, posibila solutie pentru scaderea somajului, intarzie. Dan Sova e un ministru disparut.

Datele economice din luna aprilie sunt proaste, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu trei procente, iar deficitul comercial a fost destul de mare, 634 milioane de euro (diferenta dintre importuri si exporturi), conform Institutului National de Statistica.

Comparativ cu anul 2013, datele sunt pe trend pozitiv, dar aceasta scadere din aprilie ar putea fi semnul ca economia stagneaza.

Scandalul facturilor la curentul electric umflate artificial de catre directorii companiilor de distributie ar putea si el avea un mare impact in randul opiniei publice.

Pe zi ce trece, descoperim cu totii ca actuala putere se sprijina pe cei 4,6 milioane de salariati care sunt "jefuiti" constant prin noi taxe, impozite si uneori scheme financiare ilegale, astfel incat sa fie deturnate fonduri catre unele buzunare corupte.

Crec ca sunt sanse ca Romania sa ia exemplul Bulgariei, iar in toamna guvernul socialist sa se prabuseasca in urma alegerilor prezidentiale.

Vad cum Victor Ponta face miscari disperate, incercand pe de-o parte sa-i tina uniti pe sefii din teritoriu, sa-i apere cu ajutorul majoritatii parlamentare pe cercetatii pentru coruptie si sa alimenteze primariile cu bani, probabil pentru pomeni electorale. Toate aceste artificii facute pentru a se mentine la putere au un pret. Si nu unul mic.

In aceste zile, PNL si PDL controleaza consiliile a 18 judete, aproape jumatate. Sunt convins ca acest control politic va avea un anumit impact in campania electorala pentru Presedintia Romaniei. Dintr-o data, PSD ar avea opozitie. Chiar daca in Parlament majoritatea de 60% se mentine, sunt multe semne ca intre cei aflati la guvernare au aparut tensiuni.

UDMR a anuntat ca nu e de acord cu aducerea PP-DD in Executiv, se pare ca Dan Diaconescu conditioneaza discutiile cu PSD de acordarea licentei de emisie pentru OTV spre spaima premierului Ponta, extrem de preocupat de crearea unui ascendent mediatic in raport cu celelalte formatiuni politice.

Ar fi o adevarata minune ca PSD sa reziste avand impotriva sa o dreapta consolidata, PNL-PDL cu un lider extrem de popular, Klaus Iohannis, dar si cu Traian Basescu, presedintele in functie, aflat si el in opozitie fata de actuala putere.

La toate acestea se mai adauga si o populatie urbana din ce in ce mai nemultumita de guvernarea actuala.

In plus, in supa fierbinte mai plutesc cateva mici amanunte: iesirea lui Crin Antonescu din scena are un efect negativ asupra imaginii lui Victor Ponta, acesta din urma fiind multa vreme asociat in mentalul colectiv cu fostul presedinte al PNL.

Faptul ca disparitia USL nu mai poate fi negata de liderul PSD continua sa produca dezamagire in randul fostilor sustinatori ai respectivei aliante si reprezinta o alta galusca greu de inghitit de catre presedintele PSD.

Singurul mare aliat al lui Victor Ponta ramane Dan Voiculescu, care a reusit, prin noua amanare a deciziei din procesul sau de coruptie, sa incetineasca reforma in sistemul juridic.

Antena 3 este cel mai mare sustinator al PSD. E important de vazut cum se vor pozitiona romanii in raport cu noile tabere de pe scena politica.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta PSD PPDD, #alianta PSD PPDD, #alegeri prezidentiale PSD , #PSD
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Să gâfâi când nu faci nimic! Mare minunăție!
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
De atâta furat gâfâie, nu de guvernare.