Buda si Ponta vor coordona subcomisiile pentru Codurile din justitie

Marti, 10 Martie 2009, ora 22:58
1254 citiri
Buda si Ponta vor coordona subcomisiile pentru Codurile din justitie
Foto: Presaonline

Comisia parlamentara speciala pentru Codurile din justitie l-a ales, marti, pe Daniel Buda ca presedinte, acesta urmand sa fie secondat ca vicepresedinte de catre social-democratul Victor Ponta.

Fiecare dintre ei urmeaza sa coordoneze cate o subcomisie. Pedelistul Daniel Buda va coordona activitatea subcomisiei care va analiza Codul Civil si Codul de Procedura Civila, in timp ce Victor Ponta va si seful celei care va discuta proiectele de Cod Penal si de Cod de Procedura Penala.

Prima subcomisie va avea 13 membri, iar cea de-a doua 12. Secretarul comisiei va fi Liana Dumitrescu, deputat afiliat grupului minoritatilor nationale.

Daniel Buda, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a anuntat ca va trimite o adresa Birourilor Permanente ale Parlamentului prin care le va cere acestora ca membrii comisiei pentru Coduri sa fie scutiti de prezenta la plen pentru ca raportul sa poata fi trimis pana la data fixata, de 30 aprilie 2009.

"Voi trimite o adresa prin care cer sa ni se permita sa lucram in paralel cu plenul si sa fim scutiti de participarea la plen pentru ca este o incarcatura de munca foarte mare", a spus Buda.

De altfel, liberalii din comisie si-au exprimat rezervele fata de posibilitatea ca termenul fixat sa poata fi respectat.

"Suntem ca in basmul cu Fat-Frumos care trebuia sa numere intr-o singura noapte firele de nisip pe care le avea in fata. In numai 45 de zile, noi doar putem peria Codurile, sa vedem daca nu exista vreo neconcordanta intre Codul Civil si cel de Procedura Civila sau intre cel Penal si cel de Procedura Penala.

Nu noi vom fi autorii lor. De aceea trebuie sa gasim o solutie de a prelungi termenul stabilit initial", a spus deputatul PNL Gheorghe Gabor.

Si senatorul PSD Ioan Chelaru a apreciat ca membrii comisiei vor face o munca uriasa. "Suntem 25 de temerari ce vor incerca sa treaca prin filtrul ratiunii si al stiintei, cata ne-a mai ramas, patru legi fundamentale pentru Romania", a afirmat pesedistul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Daniel Buda, #subcomisie Cod justitie , #stiri Victor Ponta