Ipoteza surprinzatoare: ce cauta Ponta in Abu Dhabi

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 11:10
27687 citiri
Ipoteza surprinzatoare: ce cauta Ponta in Abu Dhabi

Vizita premierului Victor Ponta in Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) nu ar avea legatura doar cu relaxarea dupa o campanie electorala extrem de agitata.

Portalul francez Le Blog Auto scrie despre o presupusa legatura intre premierul Victor Ponta si grupul Forza Rossa, care dorea sa infiinteze prima echipa romaneasca din Formula 1.

"Unul dintre sustinatorii principali ai proiectului era Victor Ponta. Duminica seara, premierul a fost invins de Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, fapt ce a spulberat ultimele sperante de a vedea Forza Rossa pe grila de start", scrie sursa citata.

Planul Forza Rossa de a intra in Formula 1 a inceput in urma cu cateva luni, dar pe 11 noiembrie dealerul Ferrari in Romania a anuntat ca acest lucru nu se va mai intampla in 2015.

Forza Rossa este condusa de Ion Bazac, fost ministru al Sanatatii si membru al PSD. Totusi, publicatia franceza noteaza ca Victor Ponta, "un apropiat al lui Bazac", ar fi dorit sa implice statul roman in finantarea echipei.

Ponta, concediu in club cu Ghita la Abu Dhabi UPDATE

Victor Ponta, un impatimit al sporturilor cu motor, nu a discutat niciodata despre posibilitatea de a avea o echipa romaneasca in Formula 1 sau despre asocierea cu Forza Rossa.

Portalul francez sustine ca acest lucru este cauzat de teama lui Ponta ca o astfel de asociere i-ar putea dauna din punct de vedere politic.

"Problema era ca, din cauza campaniei electorale, Ponta nu a dorit sa se implice intr-un proiect riscant din punct de vedere politic", noteaza Le Blog Auto.

Pentru ca echipele noi din Formula 1 sunt privite cu reticienta in ultimii ani, presa franceza scrie ca Forza Rossa ar fi urmat sa cumpere proprietatile echipei Caterham, iar apoi aceasta ar fi fost redenumita.

"Problema este ca echipa Caterham avea probleme financiare si era nevoie ca vanzarea sa fie accelerata. Dar Ponta a refuzat sa faca o mutare cu o luna inainte de alegeri", sustin jurnalistii francezi.

Un om cheie ar fi fost si managerul Caterham, Colin Kolles, care are origini romanesti. Acesta ar fi fost omul de legatura si o garantie in fata Federatiei Internationale de Automobilism (FIA).

Ion Bazac, omul care conduce grupul Forza Rossa, are o avere estimata la 15-20 de milioane de euro. Tocmai de aceea se speculeaza intens ca ar fi beneficiat si de bani publici in ideea formarii unei echipe, in conditiile in care bugetul anual ar fi fost de cel putin 60 de milioane de euro.

Mai mult, vizita pe care Victor Ponta o face in aceste zile la Abu Dhabi, unde are loc ultima etapa a sezonului din Formula 1, ar avea legatura cu ideea infiintarii unei echipe romanesti, potrivit ProSport. Totusi, Ponta nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Realitatea TV a dat publicitatii, sambata, o fotografie in care poate fi observat premierul Ponta, cu o sapca de blugi pe cap, alaturi de Sebastian Ghita si o bruneta necunoscuta. Jurnalista Aneta Sangeorzean sustinea initial ca poza ar fi fost facuta vineri noapte, de o cunostinta care munceste in Dubai. In fapt, clubul respectiv, O1NE Yas Island, se afla la Abu Dhabi.

Clubul unde a fost surprins si fotografiat Victor Ponta se afla peste drum de circuitul de Formula 1. Distanta dintre usa localului, aflata in fata parcarii circuitului, si intrarea in tribuna principala de la Yas Marina este de 100 de metri, potrivit ProSport.

C.S.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...