Parada de Ziua Nationala s-a incheiat, Ponta si Basescu au plecat fara sa faca bai de multime

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 13:04
4155 citiri
Parada de Ziua Nationala s-a incheiat, Ponta si Basescu au plecat fara sa faca bai de multime
Foto: Digi 24

Parada de la Arcul de Triumf, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, s-a incheiat in jurul orei 12,00.

Prezenti la manifestari, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au plecat fara a face declaratii si celebrele bai de multime. Circa 20.000 de romani au venit in zona Arcului de Trimf, pentru a vedea ceremoniile si parada militara organizate de Ziua Nationala.

Ziare.com v-a prezentat desfasurarea manifestarilor organizate la Bucuresti, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei:

- presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au sosit, in jurul orei 11,00, la manifestarile de la Arcul de Triumf

- presedintele Traian Basescu este insotit de presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Victor Ponta a fost intampinat de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

- premierul este insotit de fiul sau, Andrei. La ceremonie sunt prezenti demnitari si numeroase personalitati. Din partea casei Regale a Romaniei, participa la ceremonie Printul Nicolae, desi premierul Victor Ponta i-a adresat o invitatie regelui Mihai al Romaniei.

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, aflat si el la tribuna oficiala, sta separat de premier.

- a inceput intonarea Imnului National.

- dupa intonarea Imnului National, premierul Victor Ponta s-a dus la presedintele Traian Basescu si cei doi au dat mana.

- langa presedintele Traian Basescu, in acelasi rand, se afla si un militar intr-un scaun cu rotile, ranit intr-una din misiunile Armatei Romane in Afganistan.

- in multime, intr-un sector in care se gasesc numerosi oameni politici, se afla si fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase.

Ponta explica de ce nu merge la receptia data de Traian Basescu la Cotroceni

- defilarea fortelor armate a inceput. La parada organizata in Bucuresti, la Arcul de Triumf, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, participa peste 2.000 de angajati din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, SRI si SPP.

Ziua Portilor Deschise la guvern: Ponta l-a indemnat pe un roman sa-i ia locul ministrului de Finante

Acestora li se vor adauga, in premiera, 140 de militari francezi, polonezi, turci si americani. In total, 200 de mijloace tehnice vor trece duminica pe sub Arcul de Triumf, iar 35 de aeronave vor survola zona.

- unitatile militare care defileaza sunt detasamente ale Batalionului 2 Infanterie "Calugareni", Batalionului 495 Infanterie "Capitan Stefan Soverth", din Brigada 1 Mecanizata "Argedava", militari parasutisti din cadrul Batalionului 630 Parasutisti "Smaranda Braescu", din Batalionul 17 Vanatori de Munte "Dragos Voda" din Brigada 61 Vanatori de Munte "General Virgil Badulescu" si un detasament al Brigazii de Informatii Militare "Maresal Alexandru Averescu".

- defileaza si unitati ale institutiilor de invatamant militar, Fortelor Aeriene Romane, Politiei Militare si reprezentantii Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei, cei ai IGSU, SPP si echipaje SMURD, de pompieri, de interventie pirotehnica si de urgente chimice

- ceremoniile s-au incheiat, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au plecat fara a face obisnuitele bai de multime.

- un mic grup de manifestanti a inceput sa strige slogane antiprezidentiale.

Presedintele Traian Basescu va oferi o receptie, la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, de la ora 18.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta tribuna Arcul deTriumf, #Ponta Basescu arcul de triumf, #Ponta Basescu Crin Antonescu Timofti , #stiri Victor Ponta