Ponta are planuri mari cu legile lui Boc - vezi ce abroga si ce pastreaza

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 23:10
3794 citiri
Ponta are planuri mari cu legile lui Boc - vezi ce abroga si ce pastreaza

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca Uniunea Social Liberala ajunge la putere, va abroga o parte din legile date de actuala Putere, chiar daca le va pastra pe unele. Mai mult, seful PSD spune ca va pastra drepturile minoritatilor din Legea Educatiei, in ciuda faptului ca s-a opus adoptarii lor.

"A doua zi dupa ce vom avea majoritate, vom abroga acele legi. Codul Civil si Penal nu, am lucrat la ele. Legea Educatiei - ceea ce tine de drepturile minoritatilor nu poate fi luat inapoi. Vreau sa cred ca actualii profesori trebuie titularizati, ca nu ministrul numeste rectorul", a spus Ponta intr-o emisiune la Realitatea TV.

"La Codul Muncii avem o varianta negociata cu sindicatele. 90% din el il pastram, abrogam doar acele 10% care nu ne convin (...) Abrogam tot ceea ce este rau. Daca domnul Boc va mari salariile intr-un an electoral, ne va pune intr-o situatie dificila", a adaugat Victor Ponta.

Vorbind despre legea plafonarii salariilor profesorilor care au castigat maririle salariale in instanta, pe care Guvernul vrea sa o adopte, Ponta o considera profund neconstitutionala si declara ca Opozitia o va ataca la Curtea Constitutionala.

In ciuda acestui lucru, el spune ca Opozitia nu va depune motiune de cenzura, din cauza faptului ca oricum nu poate face nimic pentru a impiedica adoptarea.

"Nici prezenta nu mai foloseste la nimic. Avem dreptul la o motiune. Daca venim cu aceeasi procedura, legitimam ceea ce e nelegitim. Oricum asa va fi adoptat", a spus liderul PSD.

El mai spune ca, daca ar fi fost la guvernare, ar fi acordat acele majorari, dar esalonat.

"Am aplica legea 221, am acorda acele mariri. Exista datorii castigate in instanta in 2009-2010. Prin discutii, poti sa gasesti o solutie de esalonare", a mai spus Ponta.

Am fi inchis si noi spitale

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a recunoscut ca si un guvern al USL ar fi inchis spitale, insa nu asa de multe cum a inchis Guvernul Boc, si ca ar fi facut-o dupa anumite criterii.

"Nu se putea face chestia asta intr-un mod mai civilizat? Am fi fost de acord cu inchiderea unor spitale(...) Am facut cat am putut eu sa fac - cat voi fi la guvernare, voi lua cele 75 de spitale si voi spune -60 pot fi redeschise, 15 nu", a declarat Ponta intr-o emisiune la Realitatea TV.

Cu toate astea, el a parut sa se contrazica, spunand ca, totusi, Guvernul nu are dreptul sa inchida spitalele, acestea fiind in responsabilitatea autoritatilor locale.

"Singurul document oficial in care inchiderea spitalelor e trecuta e documentul cu FMI. Legea romaneasca spune ca spitalele se infiinteaza si desfiinteaza cu acordul autoritatilor locale. Guvernul a adoptat o hotarare - se aproba desfiintarea spitalelor. Daca maine medicii se duc la servici, iar primarul redeschide acel spial, trebuie sa primeasca de la CAS bani. Se pot intoarce la munca. Cseke a spus: Eu n-am voie sa inchid spitale, dar nu va mai dau bani pentru ele", a mai spus Ponta.

"Cel care nu aplica legea e Guvernul. Nu s-au publicat niste criterii. De ce s-a inchis spitalul din Tandarei, unde e primar PSD si nu s-au inchis in Miercurea Ciuc? (...) Sunt spitale care nu trebuiau inchise si ne va costa mult mai mult sa-i ducem cu salvarea sau elicopterul domnului Arafat".

Intrebat despre intentia ministrului PSD al Sanatatii, Ionut Bazac, care in 2009 anunta ca se vor inchide 300 de spitale, Ponta a raspuns: "A gresit. Cum am gresit si altii in 2009 cand am vorbit de coplata".

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...