Ponta: Basescu si Boc ne baga mana in buzunar in fiecare luna

Marti, 22 Februarie 2011, ora 22:43
2875 citiri
Ponta: Basescu si Boc ne baga mana in buzunar in fiecare luna
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti seara, ca "Traian Basescu si Emil Boc ne baga mana in buzunar, in fiecare luna", "acest sistem vaduvind Romania de 1,5 miliarde de euro anual".

Invitat la Antena 3, liderul PSD a dat si o posibila explicatie pentru ceea ce se se intampla in acest moment in Romania: "Basescu ori traieste intr-o realitate paralela, ori faptul ca a fost ales de doua ori presedinte il face sa creada ca Romania e o tara de prosti, ce pot fi prostiti la infinit".

Vorbind despre venirea presedintelui la MAI, marti, Ponta a declarat ca, in realitate, presedintele "s-a dus acolo cu gandul sa-i dea afara pe cei pusi de Blaga".

In orice caz, "discursul sau a fost grotesc", a mai spus liderul PSD. "Pe Basescu nu-l mai intereseaza nimic din ce se intampla in Romania, doar batalia din PD-L", sustine Victor Ponta.

Basescu, la bilantul MAI: Va cer sa pulverizati grupurile de crima organizata!

"Cat se cearta Traian Basescu cu Blaga, noi toti mai strangem in fiecare luna un miliard de euro, pe care cineva, la un moment dat, va trebui sa-l plateasca", a mai spus pesedistul.

"E batalia lor, de ce se face pe spinarea noastra?", a intrebat el retoric. "Basescu a semnat cu mana lui ca toate functiile sa fie desemnate politic", a mai spus Ponta.

De altfel, Victor Ponta a tinut sa specifice ca evaziunea fiscala din 2009 a fost estimata la 1,3 miliarde de euro, iar cea din 2010 de 1,6 miliarde de euro - aproape aceeasi suma care a fost recuperata din scaderea salariilor, care ar fi putut fi astfel evitata.

Din punctul sau de vedere, ar fi putut fi evitata si scaderea indemnizatiilor mamelor, iar TVA putea sa nu fie marit, daca evaziunea fiscala nu se afla la aceste cote. La fel, se putea evita introducerea impozitului minim pentru firme.

"Asta e tara lui Basescu, asta e sistemul pe care Basescu l-a promovat", a exclamat Ponta. "In 2011, dupa '89, cred ca ne aflam in cel mai periculos moment, in care tara a cazut sub o putere clientelara, corupta, si cred ca lucrurile se indreapta intr-o directie cumplita", a mai spus Victor Ponta.

Ponta a tinut sa clarifice si relatia sa cu Mircea Geoana, despre care a spus ca nu se afla in relatii la fel de bune ca atunci cand a preluat de la el puterea (in cadrul PSD), insa in niciun caz nu e unul dintre adversarii sai politici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ponta evaziune fiscala, #Victor Ponta Basescu MAI , #stiri Victor Ponta