Ponta: Lui Antonescu ii e greu sa il critice pe Basescu

Vineri, 14 Mai 2010, ora 17:40
1656 citiri
Ponta: Lui Antonescu ii e greu sa il critice pe Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ca PNL-ului si liderului acestuia, Crin Antonescu, le este greu sa il critice pe presedintele Traian Basescu pentru ca propun aceleasi masuri economice.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile lui Antonescu cum ca masurile propuse de PSD ar fi pur electorale, Ponta a afirmat ca el a auzit ca liderul PNL ar fi spus ca masurile sunt "pur de stanga".

"Nu, sunt pur de stanga, l-am ascultat cum a spus si cred ca din punctul asta de vedere domnul Antonescu e coerent: da, solutiile noastre sunt solutii de stanga, asa cum liberalii, in mod obisnuit, in mod normal, din 2005 pana in 2008, cand au fost la guvernare si acuma vin cu solutii de dreapta."

Crin Antonescu despre Basescu: Este un pericol public, un iresponsabil

"E un semn de coerenta sa nu fie de acord PNL cu masurile de stanga propuse de noi. Unde apare semnul de incoerenta al domnului Antonescu - si ii inteleg pozitia dificila - este acela ca masurile liberale de dreapta sunt masurile PD-L-ului si ale lui Traian Basescu si e foarte dificil sa il critice pe Traian Basescu venind cu solutii identice. Nu as vrea sa fiu in pozitia dansului, de aceea sunt foarte multumit de pozitia mea de partid de stanga./.../ Nu mi-a placut cand guvernul PNL devenise dintr-o data un guvern de stanga prin 2007-2008, tot venea cun masuri de stanga, cred ca se reintoarce acolo unde ii este locul corect", a mai spus Ponta.

Dupa sase ani de guvernare de dreapta, economia e in catastrofa

Liderul social-democrat a mai afirmat ca PSD, dupa guvernarea din 2000-2004, a lasat "o tara care functiona, care avea crestere economica, care incheiase toate capitolele de negociere cu UE si avea o singura critica majora din partea domnului Basescu si a domnului Tariceanu de atunci - coruptia".

"Ne aflam la sase ani de guvernare de dreapta, cand economia e in catastrofa, masurile sociale sunt o catastrofa, noi am lasat tara cu 900.000 de bugetari acum sunt 1,4 milioane si raspunderea e intre domnul Tariceanu si domnul Boc, ei doi trebuie sa si-o imparta. Ce e si mai grav este ca in 2010 si Transparency International si Comisia Europeana si toata lumea, cred ca orice om, spune ca in regimul Basescu e mai multa coruptie decat era in 2004", a mai sustinut Ponta.

Totodata, presedintele PSD a subliniat ca nu se pot renegocia masurile de austeritate asumate in fata FMI, asa cum a afirmat Traian Basescu. "Domnul Basescu, ca de obicei, ne-a mintit. De data aceasta, ministrul Finantelor, neavand raspunderi politice, a spus adevarul: nu. Cand a plecat delegatia FMI cu scrisoarea, cine mai crede ca se mai renegociaza? Si spun asta din experienta cuiva care a facut parte din singurul guvern al Romaniei care a dus la bun sfarsit un acord cu FMI: Guvernul Nastase.

In momentul in care ai vorbit ceva, in momentul in care ai semnat scrisoarea de intentie nu te mai intorci decat cu riscul ca FMI sa te considere definitiv ca un guvern si presedinte iresponsabil, pe al carui cuvant nu poti sa pui baza. Nu s-a mai intamplat niciodata dupa ce a plecat delegatia cu scrisoarea de intentie... sigur, negociezi in timpul vizitei, s-a intamplat si pe vremea noastra sa nu ne intelegem, sa plece fara scrisoare de intentie si a urmat sa vina din nou.

Dar sa te intelegi, sa iti dai cuvantul, sa iti pui semnatura pe scrisoarea de intentie, au plecat la Wahsington si sa le spui de la Bucuresti ca i-ai pacalit, asa ceva ... domnul Basescu poate face in Romania asa ceva, in afara Romaniei nu", a afirmat Ponta.

PSD va depune motiune de cenzura daca Guvernul va adopta masurile stabilite cu FMI prin asumarea raspunderii guvernamentale.

Antonescu: PNL isi poate asuma guvernarea doar singur (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca partidul sau respinge masurile economice alternative enuntate de PSD, pe care le-a catalogat ca fiind "demagogice", "anacronice", "electoraliste" si "ineficiente".

PSD nu ar sustine un guvern al PNL

Liderul social-democrat a spus ca, dupa trecerea unei eventuale motiuni de cenzura, PSD nu va sprijini nici un eventual guvern format de PNL.

"Dupa motiunea de cenzura, ori majoritatea actuala PDL-UDMR-migratori face un guvern mai competent decat acesta, ceea ce nici nu e greu, e greu sa gasesti unul mai incompetent. Eu il cred in stare totusi pe Traian Basescu ca poate gasi, dar sper ca nu se va intampla. Ori majoritatea actuala va sustine un alt guvern ori, nu stiu, am inteles ca si PNL-ul vrea sa formeze guvernul. E in regula, sa il formeze, nu cu votul nostru bineinteles. Noi nu vom forma guvern si nu vom ajunge la guvernare decat dupa alegeri. Daca vor fi anticipate nu depinde de noi, noi nu avem majoritate, nu putem declansa alegeri anticipate, noi nu putem opri in Parlament aceste masuri de genocid social", a mai spus Ponta.

CEx al PSD a adoptat miercuri o rezolutie prin care social-democratii precizeaza ca nu vor sustine nicio formula guvernamentala din care face parte PDL si nu va intra la guvernare alaturi de acest partid. Rezolutia precizeaza, de asemenea, ca PSD va intra la guvernare doar dupa alegeri anticipate sau la termen si doar cu un program social-democrat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta, #Ponta Antonescu, #Antonescu critica Basescu , #stiri Victor Ponta
Comentarii
Poza pisica_violet
pisica_violet
rank 5
PSD si marioneta sa manevrata de Nastase si Iliescu sunt plini de demagogie