Ponta: PSD trebuie sa renunte la orgolii ca sa nu mai fie in Opozitie

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 16:01
1418 citiri
Ponta: PSD trebuie sa renunte la orgolii ca sa nu mai fie in Opozitie
Foto:Innpolitics

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca Traian Basescu este motivul pentru care PSD si PNL vor realiza o alianta despre care liderii ambelor partide spuneau ca nu se va realiza, cu cinci luni in urma.

"Traian Basescu. Asta s-a intamplat. Niciodata n-as fi crezut, nici eu, nici un om care are o educatie democratica, ca dupa caderea lui Ceausescu se vor intampla lucrurile care s-au intamplat in toamna anului trecut. Adica: furtul de la Legea Pensiilor, sustinut de Traian Basescu si astazi, legiferarea si chiar recompensarea tradarii. Mai e un lucru pe care nu vreau sa-l ascund. S-a stabilit un anumit fel de relatie personala intre mine si Crin Antonescu, care nu exista atunci, in august", a spus Ponta intr-un interviu pentru Romania Libera.

In ciuda relatiei imbunatatite cu Crin Antonescu, Victor Ponta a parut sa nu fie chiar de acord cu acesta in privinta paritatii pe listele comune pe care a anuntat-o liderul PNL si a spus ca, de fapt, criteriul va fi clasarea in sondajele de opinie.

"Am stabilit ca vom avea un candidat comun, atat la presedintia tarii, cat si pentru postul de premier, urmand sa facem un Guvern comun. Si am mai stabilit ca mergem in alegerile generale si in cele locale, cel putin la nivel de judet, cu liste si candidati comuni. Restul e mai putin important sau cel putin nu tine neaparat de vointa noastra politica, pentru ca nu o sa spunem, intr-un judet in care un pesedist este dorit si are foarte mari sanse sa fie votat: 'Nu, avem candidat PNL, ca asa am stabilit noi de la centru'. Daca la presedintie il punem pe cel care este cel mai dorit de oameni, sta cel mai bine in sondaje, la fel o sa facem la toate celelalte", a adaugat liderul PSD.

In opinia sa, PSD trebuie sa cedeze, sa nu mai aiba orgolii, caci acestea au contribuit la faptul ca a ramas in Opozitie si dupa alegerile din 2004 si 2008, in ciuda faptului ca a castigat scrutinul.

Ponta mai crede ca alianta cu PNL va functiona datorita unui singur amanunt-din ea nu face parte Traian Basescu, cel pe care il acuza ca a distrus toate aliantele politice din Romania postdecembrista.

Intrebat daca va tine seama de rezultatele referendumului din 2009, Ponta a spus ca nu va tine seama de ele, dat fiind ca acela nu a fost un referendum real.

"Acela n-a fost referendum. A fost o actiune de campanie a domnului Basescu si primul care nu l-a bagat in seamna a fost chiar el. Au trecut un an si trei luni. Ati vazut dumneavoastra vreo lege de reducere a numarului parlamentarilor sau vreun proiect de schimbare a Constitutiei?", a mai adaugat Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta alianta PNL, #Ponta Basescu intamplat, #Ponta Basescu aliante , #stiri Victor Ponta