Smecheria lui Victor Ponta cu Avocatul Poporului (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 01:12
11119 citiri
Smecheria lui Victor Ponta cu Avocatul Poporului (Opinii)

Asadar Avocatul Poporului s-a trezit din somnul cel de moarte si iata-l atacand la baioneta Codul Insolventei. E bine ca mai traieste, chiar ma temeam ca omul o fi patit ceva, pentru ca poporul pe care-l apara ca avocat nu l-a vazut nici la ochi, nici in actiune.

Ma rog, bine ca e bine si a descoperit ca in mana sa este o prerogativa exclusiva: atacarea ordonantelor de urgenta.

Dar nu pot sa fiu atat de naiva incat sa cred ca de acum dl. Crisu va deveni un cosmar al guvernului Ponta caruia nu-i va ierta nicio greseala.

Cred ca acela care l-a trezit din somn este insusi Victor Ponta, pentru ca avea nevoie sa iasa cumva din scandalul urias al Codului Insolventei.

Va amintesc ca premeirul Turciei, Recep Erdogan, nu a renuntat la distrugerea parcului Gezi de buna voie, nu a dat satisfactie protestelor imense, dar pentru ca tensiunea crescuse prea mult, a preferat sa lase Curtea Suprema a Turciei sa opreasca proiectul.

Victor Ponta calcat grav pe bec cu Codul Insolventei, enervand cam tot ce putea enerva si in tara si in strainatate. A enervat presa, si-a ridicat in cap organizatiile internationale de aparare a independentei presei, a infuriat judecatorii, a infuriat CSM, a infuriat specialistii in domeniul insolventei, care s-au luat cu mainile de cap, a enervat probabil si Banca Mondiala, care a dat banii pe un cu totul alt proiect, care urma sa fie adoptat ca lege, nu ca ordonanta si nu in forma aceasta.

Adica a facut o prostie monumentala, atat de monumentala incat e imposibil ca dl. Ponta nu fi fost luat de urechi si de la Bruxelles. De-abia o comisese cu procurorii, ca a mai facut una lata. Nici macar nu mai conteaza daca a facut-o din incompetenta crasa, din disperare bugetara, ca sa puna botnita presei sau ca permita unuia sau altuia sa puna mana pe activele TVR, aflate de facto in insolventa.

Conteaza ca ne aflam in fata unui act normativ de maxima importanta, cu efecte de maxima gravitate pentru societatea romaneasca, pentru mediul de afaceri si asa sufocat, cu prevederi neconstitutionale, a carui intrare intempestiva in vigoare poate provoca necazuri uriase. Eu nu cred ca de necazuri ii este lui Victor Ponta, ci de consecintele lor electorale, care deja se anunta periculos de mari.

Asa ca a dat inapoi. Nu putea sa o faca de-a dreptul. Nu putea nici sa spuna ca in parlament va vota altfel. Si atunci a pasat-o in cel mai abil mod la care s-au gandit consultantii sai. Daca tot a facut numai prostii si a transmis toate mesajele posibile si imposibile de incalecare a justitiei, macar inceareca acum sa "repereze" onoarea avocatului poporului, care iata ce independent este.

Smecheria este destul de ieftina, dar mie altceva mi-a atras atentia: schimbul de replici dintre Realitatea TV, complet isterizata de Codul Insolventei si care se victimizeaza cam nejustificat pentru ca avand plan de reorganizare nici macar nu era vizata de noile prevederi si premierul Victor Ponta care face trimitere la opozitia lui Cosmin Gusa la exploatarea gazelor de sist, o opozitie care sunt ferm convinsa ca nu are nimic de-a face cu interesele Moscovei, doar dl. Gusa este un tip foarte principial, se stie.

Este o adversitate pe care ambele parti au interesul sa o amplifice. Realitatea Tv se victimizeaza si astfel ii creste audienta. Victor Ponta este intr-o pozitie riscanta, daca este perceput ca omul fara critica pe ecrane. Are nevoie sa-si legitimeze un opozant si din zona media convenabila, de la care sa primeasca acele critici gestionabile, ca sa le acopere pe cele neconvenabile. De aceea a legitimat-o si pe Elena Udrea ca principal opozant, in interes reciproc.

Citește și:
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate...
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a explicat miercuri, 7 decembrie, că oficiali austrieci au afirmat că şefi ai unor companii austriece din România s-ar fi plâns de ”presiuni” din partea...