Victor Ponta publica un document care arata ca ordonanta pe sanatate nu are avizul Consiliului Legislativ

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 10:17

   

Victor Ponta publica un document care arata ca ordonanta pe sanatate nu are avizul Consiliului Legislativ
Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a scris, joi seara, pe Facebook, ca OUG privind privatizarea programelor nationale de sanatate nu poate intra in vigoare si publica o adresa a Consiliului Legislativ catre Secretariatul General al Guvernului.

"O veste foarte buna - Ordonanta de Urgenta de distrugere a Sistemului de Sanatate (data pe furis, ca hotii, de Orban si Costache marti seara) NU poate sa intre in vigoare! Din fericire prostia si graba autorilor au stricat proiectul!!! Sa fim insa vigilenti - nu vor renunta usor!", a scris Victor Ponta, joi seara, pe Facebook.

Liderul Pro Romania a publicat o adresa a Consiliului Legislativ catre secretarul general al Guvernului.Documentul, semnat de presedintele Consiliului Legislativ, Dragos Iliescu, este adresat secretarului general al Guvernului, Antonel Tanase, si explica faptul ca OUG privind refrma in domeniul sanatatii a fost primita pentru aviz in 5 februarie, data la care Guvernul a fost demis in Parlament.

"Ca urmare, Guvernul demis prin motiune de cenzura indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice pana la depunerea juramantului de membrii noului guvern. In aplicarea prevederilor constitutionale, Codul administrativ prevede ca, in cazul incetarii mandatului sau in conditiile prevazute de Constitutie, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului guvern, Guvernul continua sa emita numai acte cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice fara a promova politici noi. In aceasta perioada, Guvernul nu poate sa emita ordonante sau ordonante de urgenta si nu poate initia proiecte de lege", se arata in adresa.

De asemenea, docmentul prevede ca "proiectele de ordonanta de hotarari cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului, numai cu avizul Consiliului Legislativ".

"Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstitutionalitatea legii sau ordonantei simpla sau de urgenta", se mai arata in document.

Guvernul a adoptat, marti, intr-o sedinta care s-a incheiat la miezul noptii, o OUG care prevede liberalizarea programelor nationale de sanatate, document criticat de medici, specialisti si politicieni.

Vezi si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4387 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
amputatu
rank 1
Ponta o gluga de coceni.
Cat de *** poti sa fi sa ne minti in fata.Manipulare!!!!
DAN-795
rank 5
UN DOCUMENT GREU ...asteapta posesorii de actiuni
de MUNAI KAZAH GAZ si daca PONTA V s-a htarat sa vanda sau sa cumpere sau ...s-a ales praful de munca lui si a lui Patriciu , blestemelle democratiei niastre .
paleaga
rank 3
inseamna ca orbanul genial va face nitzica PHUSHKARIE
Si nu nmai el, toata sleahta de lingai pe care a proptit-o in guvern.
Traiannn
rank 5
De ce ? Pentru ca asa doresc pro..ti si rauvoitori
Tocmai de aceea guvernul a incercat prin aceste OUG-ri

sa asigure o functionare cat de cat NORMALA a statului.
Gigi Contra
rank 3
Zau, pha? Nu va scoate Tonta la plimbare in piata?
Hai, sa daramati guvernul!
Rafalle
rank 5
Mielul Oligofren
Sa publice musiu pontachescu si cate functii publice a detinut in acelasi timp !
Cum incasa el 3 salarii deodata pe 3 functii !
Copilu' lu Tetelu Nastase !
Mitraliozu care-l pazea pe N i c o l a e C e a u s e s c u in Decembrie 1989.
BaronulRed
rank 5
,,,
Băi, Peneleu, io zic să furați Monitorul Oficial să publicați OUGul Costache. Dă-o dreak dă Constituție. Marcu să ia banii! La cate s-au furat in țara asta și siliuit, ce, nu se poate fura și Monitorul Oficial? Luați-l și fugiți cu el. Repede. Pitiți-l la Maus in seiful cu dulciuri sau cu alea de ski, in cutiile cu funde roz ale Răvășitoarei. Sigur acolo nu intră nimeni.
FrumoasaTara
rank 5
Albanezul de gorj este vanzator de tara, a vandut Romania pe
600 de milioane de dolari facuti cadou Kazahstanului, nu ca ar fi avut kazahii nevoie, ca sunt superbogati, au nesfarsite zacaminte de petrol, dar puie monta a facut-o in mod reflex, ca sa-si exerseze apucaturile de albanez mincinos si hot , sa nu-si piarda obisnuinta si indemanarea!!!
Traiannn
rank 5
Gersesti spaga este pana in 20 % .
Numai pentru tara pierderea este TOTALA .
DAN-795
rank 5
ASTA E LIMBA LUI .ponta cea otravita cu care vrea sa abureasca
iarasi niste amatori de chilipiruri iesiti ca serpii la Soare in aceste zile cand se credeau deja morrti .

De data asta cred ca simturile nu-i insala si foarte curand vor fi publicate si listele cu averi fabuloase ilegale , suficient ca sa nu avem vorbe , vrem
UN REFERENDUM , SA-I CONDAMNE , EL, poporul !
vioslove
rank 1
Pentru toti postacii
si pentru toata lumea.
Nu stiu politica, politicieni buni sau rai doar un lucru:
Numai in vremea lui Ponta spitalele din tara au primit aparatura moderna.
Ma refer la spitalul mare din Iasi pentru bolnavii de cancer.
PIna la el dupa el potopul...pe nimeni nu intereseaza de cei bolanavi, si mai ales cei mai nefericiti:suferinzii de cancer.
Toti care vin si pleaca promit marea si sarea si nu fac nimic. Flaminzi mai rau ca lacustele se naspustesc peste mica prada care ai mai ramas dupa altii...
Iar masonelul neamt si orban sa ne ierte Dumnezeu...cite au facut "bune" pentru poporul roman...
Romania este o tara condamnata la nefericire si la conducatori anti patrioti, anti romani etc.

Doamne ocroteste i pe romani!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor